Voor het eerst op vakantie als gezin van vier

Al maanden kijken we ernaar uit; een week Zuid-Frankrijk met het hele gezin. Het zal de eerste vakantie met ons viertjes worden.

We hebben lang getwijfeld of we met de auto of het vliegtuig zouden gaan, maar uiteindelijk werd het toch dat laatste. Wij wonen zelf vrij dichtbij het vliegveld en Zuid-Frankrijk is met het vliegtuig binnen 2,5 uur te bereiken. De camping is eveneens op steenworpafstand van het vliegveld waardoor we de reistijd tot een minimum beperken. Dit vind ik wel zo’n prettig idee met een baby van 7 maanden (en een peuter natuurlijk).

De voorbereidingen zijn al een tijdje aan de gang. Zo hebben we een auto gehuurd (via Sunny Cars) en is de camping al maanden geleden geboekt. We verblijven in een luxe Eurocamp caravan, die onder andere voorzien is van een airco, een magnetron (heel handig voor het verwarmen van de fles) en een groot terras dat deels overdekt is.

Om zelf zo min mogelijk te hoeven slepen hebben we van te voren een aantal extra dingen geboekt zoals een kinderbedje, kinderstoel, badje.

Toch merk ik hier en daar wel wat vakantiestress bij mezelf. Ik moet een hoop inpakken voor mezelf, een peuter en een baby en bovendien valt er nog genoeg te slepen aan autostoelen en buggy’s. Daarnaast was het op de site van Ryan Air best onduidelijk hoeveel items je nu precies extra mag meenemen voor je kind. Als ik het goed begrepen heb kunnen we twee items per baby/kind meenemen. In het geval van Isé is dat de buggy en de Maxi-Cosi en in het geval van James de autostoel (mijn god dat wordt sjouwen!).

De camping waar we zitten ligt direct aan zee en verder zijn er een hoop zwembaden waar we ons kunnen vermaken. Daarnaast hebben we natuurlijk de luxe van een huurauto en kunnen we ons ook een beetje door de omgeving verplaatsen.

We zijn in totaal dus een weekje weg. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat voor nu ook wel even prima vind. Twee weken had ik zelf voor een eerste keer misschien wel te lang gevonden. Ik weet natuurlijk niet wat al dat reizen en een nieuwe plek voor Isé haar ritme gaat doen dus dat wil ik eerst ervaren alvorens we meteen een lange ruk achter elkaar op vakantie zouden zijn.

Foto’s zullen volgen! Houd mijn Instagrampagina in de gaten.

Uitgelichte afbeelding: Africa Studio via Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  rini
  02/06/2018

  Leuk!!! Dat wordt genieten!!!
  Ik vraag me alleen af: waaronder nemen jullie de autostoel mee. Wij huurden deze altjjd erbij autoverhuurbedrijf. Niet goedkoper, maar scheelt een hoop sjouwen..
  Alvast een heerlijke zonnige vakantie gewenst!!!

 • Reageren
  Yvonne
  02/06/2018

  Wij vinden het altijd fijn om met de auto naar Zuid-Frankrijk te rijden, juist veel relaxter met kleine kinderen. Moet er niet aan denken dat ik door een luchtvaartmaatschappij wordt beperkt door dat soort regels. En wij vinden autorijden fijn. Vakantie (en -voorbereiding) levert mij geen stress op op die manier. Maar reizen en de manier waarop is heel persoonlijk.
  Ik wens jullie in ieder geval een heel fijne vakantie!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.