Volgende keer toch maar een lijstje..

Met veel bombarie had ik bij mijn moeder aangekondigd dat ze zich vooral niet druk hoefde te maken om het eten tijdens het weekendje Beekse Bergen, want ik zou voor één avond gourmet regelen en de andere avond wilde ik een stamppot voor de hele groep bereiden.

Met tassen vol kwam ik terug van de supermarkt, ik had werkelijk van alles mee. Van sausjes tot vleesjes, van salades tot pannenkoekmixen, van stokbroodjes tot smeersels. En niet te vergeten de hele rambam voor de stamppot andijvie. Vrolijk belde ik mijn moeder op om te vertellen wat ik allemaal gehaald had. Ik hoorde een licht verbaasde toon in haar stem want eigenlijk neem ik nooit zo het voortouw als het gaat om de inkoop voor een weekendje weg. Mijn moeder is daar veel beter in en dus is de taakverdeling vaak anders. Nu leek het me echter toch leuk en ook wel zo attent naar mijn moeder toe die dit weekendje geregeld had, om twee avonden het eten te organiseren.

De vrijdag van vertrek moest ik last minute nog wat werkdingetjes doen en ik merkte al dat mijn hoofd een beetje op tilt sloeg. Aan de andere kant, ik wist dat de boodschappen gedaan waren en dat ik alles alleen nog maar in de tassen hoefde te gooien, dus in die zin was er niet meer zo heel veel werk aan de winkel. De tassen van de kinderen had ik ook zo ingepakt. Heel fijn dat naarmate Isé ouder wordt ik steeds minder voor haar hoef mee te slepen, dat maakt het al een stuk overzichtelijker.

Vlak voor vertrek zat ik nog te pielen met mijn Youtubevideo die ineens super langzaam uploadde, en dat was net op het moment dat ik eigenlijk alle etenswaren in wilde pakken. Met een half oog op mijn computerscherm pakte ik in een rap tempo de tassen in. Vleesjes, stokbroden en smeersels gingen de tas in. Ook viste ik nog wat hagelslag uit de broodkast. Toen er twee tassen tot de nok toe vol zaten had ik het gevoel dat alles er wel in zat. Bovendien hadden we ook niet zoveel tijd meer, dus ik wilde alles graag zo snel mogelijk in de auto zetten. Zo gezegd zo gedaan, de tassen met boodschappen werden ingeladen en toen konden we gaan.

In de auto deed ik via mijn telefoon de laatste Youtube dingetjes en toen ik daarmee klaar was had ik echt een voldaan gevoel over vanmiddag. Video af, klanten tevreden, tassen netjes ingepakt, en op tijd vertrokken. Een hele prestatie met twee kinderen!

Eenmaal aangekomen in het vakantiepark begon ik direct met het uitpakken van de etenstassen, gezien er een hoop producten in zaten die direct in de koelkast moesten. Terwijl ik alles door mijn handen liet gaan wist ik het ineens: gourmetstel vergeten! En oh nee, waar waren nou toch die 4 kilo aardappelen die ik gekocht had?! En de sausjes, zaten die nou ook niet in de tas?!! Het zweet gutste me aan alle kanten langs mijn lichaam. Gaandeweg het uitpakken waren er nog tal van dingen die ik vergeten was mee te nemen.

En mijn moeder? Die kreeg de slappe lach. “Om te gieren!!! Ik weet wel wat jouw Sinterklaassurprise gaat worden dit jaar! Nee, op Sanne kun je bouwen, die regelt het wel hoor, gourmetten, stamppot, wat een fijne meid is het toch!” Hahahahahahahahahahaah.

Mijn vriend was ondertussen naar de Mediamarkt gesneld (20 minuten rijden) om een nieuw gourmetstel te halen. En ik zat me de ogen uit mijn kop te schamen.

Het hardst hebben we nog gelachen om het feit dat mijn krultang met alle vijf opzetstukken wél mee was gekomen. Typisch Sanne…

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Eke
  29/04/2019

  Hahaha, hilarisch dit! Maar hey, je haar zat tenminste wel sexy! Ook wat waard!

  • Reageren
   Yvonne
   29/04/2019

   Als je haar maar goed zit…

 • Reageren
  Kirsten Mamagisch
  29/04/2019

  Hahaha, nou ik kan me de reactie van je moeder goed voorstellen ??? wat een grap!

  Ik snap dat jij de lol er minder van inzag. Volgende keer idd maar een lijstje!
  Kirsten Mamagisch onlangs geplaatst…Koningsdag 2019: Wat gaan we doen?My Profile

 • Reageren
  Lisette
  29/04/2019

  Haha ik neem altijd de stomste dingen mee om de belangrijke te vergeten. Die zijn namelijk zo logisch dat ik ze niet op een lijstje zet…
  Lisette onlangs geplaatst…Ik krijg een onvoldoende voor hulpmoederenMy Profile

 • Reageren
  Tineke
  29/04/2019

  Haha geweldig. Ik ben juist altijd veel te bang om iets te vergeten en dubbel check altijd alles, tot irritatie van mijn vriend.

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  29/04/2019

  Oh, haha! Dat was op het moment zelf natuurlijk minder grappig, maar gelukkig zat er een Mediamarkt in de buurt om toch nog even dat gourmetstel op te halen ;). Hopelijk mocht het de pret niet drukken!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Fotodagboek | De Hoge Hoed in Julianatoren, Paasdagen en afvallenMy Profile

 • Reageren
  Sharon
  29/04/2019

  Hahahahaha maar de krultang wel compleet, dit zijn de mooie dingen in het leven toch?

 • Reageren
  Remy
  30/04/2019

  Ik zou helemaal kapot gaan als je moeder een gourmet stel had meegenomen als back up… ?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.