Vitamine E Facemist The Body Shop

vitamine E facemist

De vitamine E mist is een product dat The Body Shop – kortweg TBS – al jarenlang in hun assortiment heeft. Ik heb hem al een paar keer opnieuw gekocht en het leek mij eens tijd om dit product uitgebreid voor jullie te reviewen!

De facemist komt uit een razendpopulaire, uitgebreide lijn van TBS: de Vitamine E lijn. Hier vind je allerlei producten terug die zijn verrijkt met vitamine E. Dit is de volledige lijst met producten:

Vitamine E Body Butter
Vitamine E Body Lotion
Vitamine E Cream Cleanser
Vitamine E Cream Exfoliator
Vitamine E Facial Cleansing Bar
Vitamine E Gentle Facial Cleansing wipes
Vitamine EIlluminating Moisture Cream
Vitamine E Lip Care SPF 15
Vitamine E Moisture Cream
Vitamine E Moisture Serum
Vitamine E Nourishing Night Cream
Vitamine E Sink in Moisture Mask
Vitamine E Moisture Lotion
Vitamine E Eye Cream
Vitamine E Face Mist
Vitamine E Gentle Facial Wash
Vitamine E Hydrating Toner
Vitamine E Intense Moisture Cream

Vit E 6

De Vitamine E mist is een verfrissende, vochtregulerende spray die ideaal is om je huid op te frissen, maar ook om je make-up te setten. Voor dat laatste gebruik ik ‘m voornamelijk. In dit flesje zit 100ml en bij dagelijks gebruik doe ik hier zeker een half jaar mee.

vit E 4

Vit E 5

De spray is inderdaad lekker fris en er komt een heel subtiel rozengeurtje vanaf. Ik vind het een fijne, vertrouwde geur die ik graag ruik. De laatste tijd gebruik ik de spray voor meerdere doeleinden: voor het slapengaan vernevel ik mijn gezicht nadat ik mijn nachtcrème heb aangebracht. Ik heb het idee dat mijn crème dan sneller intrekt. Ook een goede tip is om de facemist in het vliegtuig te gebruiken na een lange vlucht, hij werkt namelijk lekker vochtinbrengend. Verder gebruik de spray ook als settingspray. Het poederige effect verdwijnt meteen zodra de spray in je huid is getrokken. Mijn make-up blijft daardwerkelijk langer en beter zitten. Je hoeft overigens echt niet bang te zijn dat je mascara of eyeliner uitloopt nadat je de mist hebt gebruikt, want daar is hij veel te ‘nevelig’ voor. Het spraytuitje verdeelt de mist mooi gelijkmatig over je gezicht.

Nog even een blik op de ingrediënten: Een hoop verzorgende ingrediënten zoals glycerine en uiteraard vitamine E, maar jammer genoeg zitten er wel parabenen in. Mocht je dit willen vermijden dan zou ik je deze facemist dus afraden. Ze staan overigens wel aan het einde van lijst wat betekent dat er niet veel van in het product zit, maar toch.

In mijn ogen is dit een perfect alternatief voor de duurdere settingsprays zoals Urban Decay Allnighter (hier zitten overigens vrijwel geen verzorgende ingrediënten in) of Mac Fix +. Toch blijf ik de facemist aan de dure kant vinden met zijn €12. Het is natuurlijk een extra, luxe product dat je niet per se nodig hebt. Maar voor mij geldt dat wanneer ik een product heel erg fijn vind, ik dat er wel voor over heb.

De facemist is voor €12 te krijgen bij The Body Shop.

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Marloes
  12/08/2014

  Deze spray lijkt me erg fijn! Al veel goeds over gelezen!
  Marloes onlangs geplaatst…Dr. Hauschka Limited Edition Bronzing PowderMy Profile

 • Reageren
  kim
  12/08/2014

  Zo Jammer van de parabenen! Verder lijkt het me een heeeerlijk product. Heb m al meerdere keren in mijn handen gehad in de winkel. Leuke review.

  • Reageren
   La VieSagista
   12/08/2014

   Ja ik baalde eerlijk gezegd ook wel van de parabenen hoor, ik kwam er pas achter toen ik de ingredientenlijst ging bekijken:(

 • Reageren
  Amy
  12/08/2014

  Deze lijkt me erg fijn. Ik gebruik nu altijd de MAC Fix+ maar ben wel benieuwd om deze eens te proberen.
  Amy onlangs geplaatst…Nieuwe Kneipp douche foamsMy Profile

 • Reageren
  Eva | Realitijd
  12/08/2014

  Ik wil hem zeker nog eens aanschaffen. Vorige keer twijfelde ik maar uiteindelijk had ik het gewoon maar moeten doen 🙂
  Eva | Realitijd onlangs geplaatst…Drie cleansers getest: E.L.F., Ritzo, Wat Maakt Je MooiMy Profile

 • Reageren
  Donna Luisa
  12/08/2014

  Klinkt super fijn! Misschien ga ik toch eens overwegen om deze spray aan te schaffen! x

 • Reageren
  Maaike
  15/08/2014

  Klinkt als een fijn product dus!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.