Vijf typen moeders die ik nooit zal worden

Noem het zelfkennis, maar ik weet in ieder geval zeker dat ik geen van onderstaande types ooit zal worden..

De creabea moeder. In een eerder artikel vertelde ik al hoe slecht ik ben in knutselen en eigenlijk in alles waar ook maar een beetje creativiteit bij komt kijken. Ik krijg nu alweer uitslag als ik bedenk dat ik over een week verjaardagstraktaties voor James moet gaan verzinnen, om nog maar te zwijgen over de traktaties die gefrutseld moeten worden als zijn zusje geboren is. Aan de andere kant denk ik: alsof het die kinderen ene ster boeit of ze hun pakje rozijntjes in een felgekleurd zakje krijgen met een afbeelding van Bumba erop of dat ik er zelf een jolige clown bij heb georiegamied.. Begrijp me niet verkeerd, ik heb echt respect voor de moeders die wel zo’n crebea-gen hebben meegekregen, maar ik weet nu al dat mijn knutselvlammetje nooit heel hard zal wakkeren.

De moeder moeder (je weet wel, zo eentje moederen als de enige taak des levens ziet, die het altijd alleen maar over haar kinderen kan hebben en geen oog meer heeft voor wat er zich nog meer in de wereld afspeelt). Voor de duidelijkheid: ik ben dol op mijn kind(eren). Ik vind het leuk om veel tijd met James door te brengen, over het moederschap te praten en erover te schrijven maar ik zal nooit het type worden dat alleen maar met haar kinderen bezig is en die per se aanwezig wil zijn bij iedere sociale gelegenheid op school. Keertje luizen controleren, helemaal niet erg. Keertje voorlezen aan de kleuters in groep 1, vind ik ook geen probleem. Maar ik ben niet de persoon die aan iedere ouderraad deelneemt of die als eerste aanbiedt om mee te gaan als hulpouder op een schoolreisje.

De appeltaartmoeder. Bakken, ook al niet mijn ding (hee, doet me denken aan punt 1). Kan echt genieten van Heel Holland Bakt, lekker lui onderuit toekijken hoe anderen met het zweet op hun voorhoofd een wittechocoladeframbozencognactaart met truffeltopping in elkaar freubelen, maar mij niet gezien. Ben ik even blij dat er pakketjes bestaan waar je alleen maar water aan hoeft toe te voegen en waar spontaan een paar brownies uitgroeien na een half uurtje in de oven.

>> Volg me ook op Instagram!

De fitness/health moeder. Net als dat je mij niet zo heel snel in een joggingbroek of pyjama op het schoolplein zal zien staan, zal je mij eveneens niet zo snel in een sportoutfit uit de auto zien stappen als ik mijn bloedje van de opvang haal. Waarom zou je überhaupt je kind in zulke kledij van school of van de opvang halen? Ik bedoel, alsof je niet héél even de tijd had gehad om weer je normale kleren aan te doen denk ik aan.

De instagram-perfect moeder. Is mijn huis altijd opgeruimd? Nee. Heeft mijn kind altijd keurig gestreken kleding aan? Nee. Zou het kunnen dat je over het speelgoed struikelt als je onverwacht bij mij aanbelt? Ja. Met andere woorden, ik ben zeker geen instagramperfect moeder. Sterker nog, ik vind ik juist enorm fijn dat ik zowel op Instagram als op mijn blog de ware kanten van het moederschap laat zien.

Heb jij ook van die typen moeders die je nooit zal worden?

Dit vind je misschien ook leuk

16 reacties

 • Reageren
  Eke
  03/10/2017

  Heerlijk herkenbaar! Of juist helemaal niet. In ieder geval. Na een hele avond worstelen met een traktatie heb ik in maart besloten om het uit te besteden voor komende maart. Ik laat ze wel maken, voor iedereen beter.
  Eke onlangs geplaatst…Beauty Swap oktober ’17My Profile

 • Reageren
  Yvonne
  03/10/2017

  ALL OFF THE ABOVE! Echt heel herkenbaar. Het lijkt me ook allemaal zo intens vermoeiend…

 • Reageren
  Yvonne
  03/10/2017

  All of (1 f natuurlijk…)

 • Reageren
  Nicole
  03/10/2017

  Haha veel is heel herkenbaar maar ik geef toe, ik heb wel eens met joggingbroek op het schoolplein gestaan. Had zeeën van tijd maar ik gaf er niks om. Inmiddels is dat wel anders hoor al merk ik wel nu met 2 kinderen dat tijd voor jezelf te fatsoeneren echt wel schaarser is geworden. Of ik plan gewoon niet goed genoeg… dat kan ook 😉

  • Reageren
   Yvonne
   03/10/2017

   Wat ik me altijd afvraag: het kost toch net zoveel tijd en/of moeite om een joggingbroek aan te trekken als een leuke spijkerbroek of een jurkje? Kies dan NIET voor de joggingbroek 😉

   Wat ik trouwens ook heel veel zie: moeders die met ongepoetste tanden en ongekamde haren (slaapharen!) aan het schoolplein staan. JAKKES! Misschien ben ik er ook wel te veel mee bezig…is het gewoon mijn probleem.

  • Reageren
   Rachel
   03/10/2017

   Ooh? Ik ben een echte knutsel, bak moeder moeder. Ik heb geen instagram-perfect huis, en ben ook niet zo fit, dus de laatste twee ben ik niet en zal ik ook nooit worden.
   Rachel onlangs geplaatst…Macaroni bolognese met tempeh en veel groenteMy Profile

  • Reageren
   Fo
   04/10/2017

   Ik ben ook zo n pyjama-ophetschoolplein- moeder! Meestal verbloem ik het met een leuke sneaker en haar in staart.
   Bovendien zorg ik dat ik huispak broeken heb en geen blokjes pyjama ?.
   Aangezien dochterlief het niet kan waarderen, trek ik snel een spijkerbroek aan.
   Maar opgetut op het schoolplein verschijnen? Nee !

 • Reageren
  Yvonne
  03/10/2017

  Oh heerlijk dit! Ik ben ook absoluut geen knutselmiep! Vind het verschrikkelijk en heb er nul geduld voor. Traktaties idem dito. Die worden steeds gekker lijkt het wel. Ben blij dat ik daarvan af ben haha. Nu lijkt er een nieuwe hype gevonden: de broodtrommel. Ergens op facebook zag ik ze voorbijkomen: de goedgevulde broodtrommeltjes vol fratsen. Salades, quinoa, komkommertje hier, cupcake daar. Dan denk ik: doe even normaal zeg. Mij niet gezien. Ik stop er gewoon een paar ouderwetse volkorenboterhammen met pindakaas in plus een appel of banaan. ? 😉
  Yvonne onlangs geplaatst…Er zou een verbod moeten komen op medium-tvMy Profile

 • Reageren
  Miranda | Taxx Life Blog
  03/10/2017

  Ik kan je vertellen dat het heel handig is om je kinderen naar school te brengen en dan zo het park in te lopen om te gaan hardlopen. Zonder dat je eerst weer terug naar huis moet om je om te kleden en dan dat zelfde park in te lopen. Dus ja dan sta je toch in je hardloopkleding op het schoolplein. Win-Win-situatie

  • Reageren
   Yvonne
   03/10/2017

   Hardloopkleding omdat je gaat hardlopen prima, jogginbroek vind ik toch echt iets anders…

 • Reageren
  Milou
  03/10/2017

  Oh shit ik herken mezelf wel in nummer twee. ? Best wel erg eigenlijk. Maar ik geniet daar zo van en er is echt niks waarvik zoveel van geniet als van Mees. Oeps!

 • Reageren
  Marloes
  04/10/2017

  Haha! Ik herken er ook geen 1! Soms ga ik naar mijn werk om bij te komen van de kids ?

 • Reageren
  Faye
  04/10/2017

  Ik herken mezelf ook niet in de bovenstaande moeders. Een keertje wat minder make-up op bv doe ik dan wel als ik ’s ochtends wat minder tijd heb. Ik praat vast af en toe te veel over me kind met collega’s. maar tijd voor mezelf neem ik ook zeker en de kleine man vind het altijd super gezellig met papa want dat betekend veel filmpjes kijken en veel stoeien.

  vraag aan alle mama’s met een zoontje….Mijn zoontje heeft nu al een aantal maanden een soort afkeer van papa in vlagen…Dus hij mag sochtends geen kus of knuffel geven, papa mag geen luier verschonen of flesje drinken maken. Mama moet alles en mag alles….
  Dan van het een op het andere moment mag papa wel lekker gek stoeien. 10 minuten later wil papa het badje vullen of met zoontje onder de douche en dan is het weer nee met mama….
  Heel sneu voor papa…en af en toe vermoeiend voor mama haha!

 • Reageren
  Emma
  29/12/2017

  Helemaal mee eens haha!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.