Vijf tips om je auto schoon te houden met kinderen

Mijn auto kan er na een enkel ritje al uit zien alsof er een week een zwerver in heeft geleefd. Snoep- en koekverpakkingen, lege drinkpakjes, losslingerende speelgoeddino’s en verdwaalde toetendoekjes, mijn auto ligt er geregeld vol mee. Toch ben ik maar wat zuinig op mijn bolide. Ik geef je tips hoe je je auto schoon en netjes kunt houden als je kinderen hebt (zonder werkt dit ook).

De basis is het meenemen van alle troepjes uit de auto. ALTIJD. Papiertjes, klokhuizen, broodkorsten, lege koffiebekers. In de haast wil ik dat nog wel eens vergeten, om daar vervolgens enorme spijt van te hebben als ik de volgende dag in een smerige auto stap. Ik leer James nu ook dat hij troepjes in en rondom zijn stoel mee moet nemen. Enne, vergeet zeker niet onder de stoelen te kijken, want ook dat is vaak een verzamelplaats van allerhande meuk.

De matten en banken schoonmaken met een kruimelzuiger. Je hoeft nou ook niet na iedere rit je hele auto intensief uit te zuigen, maar een handzame kruimelzuiger is ideaal voor stofjes, zandjes en natuurlijk kruimels. Een kruimelzuiger heeft ook vaak een kleiner mondstuk waarmee je makkelijker tussen randjes en andere moeilijk te bereiken plekken kan komen.

Cockpit clean doekjes voor het afnemen van stof en vieze voeten van stoelen. Ik zeg cockpit clean omdat wij deze altijd kopen bij onze plaatselijke wasstraat, maar je kunt net zo goed vochtige hygiënische doekjes gebruiken. Als het maar doekjes zijn waarmee je vlekken en stofjes van de bekleding krijgt.

Een hoes voor de autostoel(en). Door alle zit, eet- en drinksessies kan de autostoel van je kind er behoorlijk afgeragd uitzien na een tijdje. Een goede oplossing hiervoor is een hoes. DAT HAD IK DUS VEEL EERDER MOETEN DOEN. Je hebt hoezen in allerlei moderne printjes. Ideaal dat je ze gewoon kunt wassen.

Een instaplijst. Nu wij tijdelijk een witte auto rijden, zie ik pas hoe snel er schoenafdrukken op de instaprand komen. Met onze donkergrijze bolide hadden wij daar geen last van, maar nu is het een doorn in mijn oog. Ook voor deze rand heb je speciale hoezen.

Reinig eens in de zoveel tijd je auto grondig. Aan de buitenkant door ‘m even door de wasstraat te halen, maar ook aan de binnenkant door alles met een doekje af te nemen zoals de randen van de deuren, de koffiecuphouder, alle stof van het dashboard te verwijderen, even de matten uit te kloppen en onder de pedalen te zuigen.

Heb jij nog tips om je auto schoon te houden? 

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Larissa
  05/06/2018

  Ik moet eerder bekennen dat ik heel slecht ben in het schoon houden van mijn auto. Vanmiddag toch maar eens door de wasstraat halen en even grondig uitzuigen… Het is weer tijd.
  Larissa onlangs geplaatst…Onze reisplannen voor dit jaarMy Profile

 • Reageren
  Myrthe
  05/06/2018

  Ik probeer onze auto zo schoon mogelijk te houden, maar zelfs zonder kinderen is dit een uitdaging. Vooral toen de bloesem aan de bomen hing, was het een hele klus. Dan haalde je ‘m door de wasstraat en zat de auto na één dag alweer onder de zaadjes en pollen. ?

 • Reageren
  Yvonne
  05/06/2018

  Mijn auto is altijd een puinzooi. Helaas kan ik mijn kind daar niet de schuld van geven….ik doe het helemaal zelf. Ok, mijn zoon doet wel vrolijk mee.
  Gelukkig heb ik een hele lieve vriend die het eens in de zoveel tijd niet meer aan kan zien en mijn autootje (we hebben ieder onze eigen auto) van binnen en van buiten poetst. Nóóit door de wasstraat trouwens want als echte autoliefhebber is dat een doodzonde schijnbaar (slecht voor je auto én wordt niet echt schoon).

 • Reageren
  Nathalie
  05/06/2018

  Ik ben er ook héél slecht in…. Misschien een tip is een zakje meenemen om vuil in te bewaren. Kan je dichtknopen en weggooien als je uitstapt?
  Nathalie onlangs geplaatst…Inspiratie voor een leuk juffen -en meestercadeau & WINMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.