Vijf goede redenen om een parasol in je tuin te hebben

Hij staat nog op ons to buy lijstje, een grote parasol. Ondanks dat onze tuin gericht is op het noordoosten, hebben we het grootste gedeelte van de zomer de hele dag zon (en een gebrek aan wind). Met kleine kinderen die het liefst de hele dag buiten ravotten, is een parasol onmisbaar. Ik geef je vijf goede redenen om ook een parasol te overwegen als je er nog geen hebt.

Laat ik vooropstellen dat je echt niet per se grote tuin nodig hebt voor een parasol. Ook op een balkon en in een wat kleiner tuintje is het een handig item om te hebben.

Ten eerste is een parasol natuurlijk fijn voor schaduw. Ik vind het belangrijk om mijn kinderen (en mezelf) te beschermen tegen de zon en dat doe ik niet alleen met een zonnefactor, maar ook door schaduw te creëren. Wij hebben gelukkig een overkapping die schaduw biedt, maar de rest van de tuin is nu nog onoverdekt, terwijl daar wel veelal de zon schijnt. Een parasol biedt daarvoor uitkomst. Ook wel zo fijn om je telefoon in de schaduw te kunnen leggen, je hond in de schaduw te laten slapen en je buitenmeubels te beschermen.

Een gezellig sfeertje. Een parasol kun je in allerlei soorten maten krijgen en daarmee is het naast een schaduwmaker ook een soort accessoire om je tuin mee op te leuken en om een gezellig sfeertje te creëren. Sowieso vind ik alles met een soort ‘dakje’ altijd heel gezellig ogen.

Wanneer het regent zit je droog! Toch fijn als je niet bij het eerste de beste spettertje je hele zooitje weer naar binnen hoeft te verslepen. Niet iedere parasol is perfect geschikt voor de regen trouwens, het hangt wel echt van het materiaal af. Zoek dus naar een waterdichte parasol als je het fijn vindt om tijdens een zomers buitje nog lekker buiten te kunnen zitten.

Het biedt privacy. Mijn achterburen kijken recht onze tuin in wanneer zij op hun bovenste verdieping staan. Niet altijd een even prettig idee. Met een parasol creëer je de nodige privacy en beperk je de inkijk in je tuin.

Genoeg redenen dus om een parasol te overwegen! Heb jij een achtertuin met een parasol?

Uitgelichte afbeelding: Artazum via Shutterstock.

*Bevat een betaalde link

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.