Vijf dingen die ik deze lente wil doen

Het mag dan misschien nog officieel winter zijn, qua temperaturen kunnen we wel stellen dat de lente nabij is. De lente, mijn favoriete seizoen! Dit zijn de dingen die ik sowieso wil doen.

 • Naar de Keukenhof samen met mijn moeder. Er zijn van die highlights in ons kikkerlandje waar ik me eigenlijk voor schaam dat ik er nog nooit geweest ben. Zo heb ik nog nooit de Keukenhof bezocht (terwijl ik wel een jaar in Leiden heb gestudeerd) – een van de mooiste lenteparken ter wereld. Hij is maar 8 weken per jaar open dus dat is een mooie stok achter de deur om tijdig een datum te plannen. Heb er nu al zin in!
 • Lammetjes knuffelen. Is er iets schattigers dan een pasgeboren lammetje dat door de wei dartelt?! Verschillende boerderijen organiseren lammetjesdagen, die speciaal bedoeld zijn om lammetjes te aaien en eten te geven. Sommige boerderijen maken er een hele happening van, met speurtochten en al. Super leuk om met de kinderen te doen. Meestal begint dit zo eind maart.
 • Een paasstuk freubelen. Ik ben natuurlijk hartstikke a-creatief, maar ik vind het wel leuk om in cursusverband iets te maken. En wie weet wakkert het mijn knutselvlammetje ook wel aan. Nu nog even iemand regelen die met me mee wil!
 • Een voorjaarsschoonmaak houden. Ha, geintje.
 • Een middag naar het tuincentrum om inkopen te doen voor de achtertuin. Vorig jaar zijn we al begonnen met een tuinmake-over maar het is zeker nog niet helemaal af. Bovendien vind ik het leuk om de tuin ieder jaar nét effe iets anders te maken dan het jaar daarvoor. Zo wil ik nu graag een buitenkleed, nieuwe bloemen, meer groen, vrolijke verlichting en een aantal nieuwe hangplanten.

Wat vind jij leuke dingen om te doen in de lente?

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Eke
  24/02/2019

  Weet je wat ik het ultieme lente-ding vind? Die eerste keer buiten ontbijten! En dan het liefste met aardbeitjes. Die zonnestralen op je het wakkere snoet: hemels!

 • Reageren
  Melanie
  27/02/2019

  Langs de tulpenroute rijden! Vooral op zo’n mooie lentedag met een strakblauwe lucht. Ik vind het zo leuk om dan mooie foto’s te maken. En dit jaar wil ik ook wel met de peuter gaan kijken als de koeien de wei in gaan.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.