Vier soorten veelvoorkomende Facebookposts van moeders

Zo langzamerhand is mijn Facebook nieuwsfeed aan het veranderen in een moms only feed gezien het moederen toch iets is dat, laten we zeggen, zo’n 90% van mijn aandacht en tijd opslokt.

Dat gezegd hebbende moet ik toegeven dat ik veelal dezelfde posts en/of vragen voorbij zie komen in de groepen waar ik in zit. Ik schreef al eens eerder een artikel over Dingen die je beter niet kunnen vragen in een Facebookgroep met moeders. In dit artikel lees je wat de meestvoorkomende posts zijn die ik dagelijks voorbij zie komen.

De klaagposts

Oftewel de posts waarin de moeders er even lekker op los tieren. Denk aan dingen als “ik ben er ff helemaal klaar mee vandaag! @#^&#%@%$(*. Meestal gevolgd door een uitleg van hoe haar kinderen haar tot complete waanzin hebben gedreven die dag. Uit zo’n post spreekt frustratie en boosheid en wellicht dat je als niet-ouder zou kunnen denken dat deze moeder haar kinderen haat ofzoiets, maar ik kan je verzekeren dat iedere moeder wel eens zo’n mental breakdown-momentje heeft. Of je het deelt is natuurlijk een tweede.

De vraag-om-tips-posts

Mijn baby slaapt nog niet door! Heeft iemand tips? Ik moet bekennen dat ik geregeld dit soort vragen stel en dat ik het op dit soort momenten heerlijk vind dat Facebook bestaat. (Gevraagd!) advies is meer dan welkom, ook ik zit wel eens met mijn handen in het haar over bepaalde kwesties. Overigens komt het dus wel eens voor dat als je bepaalde vragen stelt er meteen een hele schare moeders over je heen valt omdat ze het niet met je eens zijn. Denk aan potjes- of borstvoedingsgerelateerde vragen.

De ik-ben-zo-trots-en-iedereen-mag-het-weten-posts

Kijk mijn zoontje eens lopen met 9 maanden! Moeders zijn bij iedere scheet die hun kind laat zo trots als een aap met zeven lullen. Deze ’trots-momentjes’ worden door moeders massaal gedeeld. Het eerste lachje, de eerste keer omrollen, het eerste woordje, het eerste plasje op het potje. Ik merk dat ik zelf best terughoudend ben in het openlijk ’trots’ zijn over James, veel te bang dat iemand denkt oh daar heb je weer zo’n moeder die haar kind geweldig vindt.

De hilarische posts

Dit zijn mijn persoonlijke favorieten. Ik kan heerlijk achter mijn mobieltje zitten te grinniken als ik weer eens foto’s voorbij zie komen van kinderen die hun haar hebben volgeklad met Sudocrème of in de string van hun moeder rondbanjeren. Ik heb me wel eens bewust ‘schuldig’ gemaakt aan zo’n soort post door een foto te delen waarop James stond met door mij getekende wenkbrauwen.

> Volg mijn verhalen en belevenissen op Instagram!

Lees ook zeker dit leuke artikel van Karen eens, waarin ze vertelt over de 10 raarste berichten die ze voorbij zag komen in Facebook mamagroepen.

Achtergrond uitgelichte foto: Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Silke
  21/10/2017

  Hahahaha die foto’s van James! Ik had me zo voorgenomen om dat ook bij mijn kinderen te doen, maar ze hebben allebei donker haar en dus heel duidelijke wenkbrauwen. Vond ik stiekem toch een beetje jammer :p

 • Reageren
  Karen
  21/10/2017

  Haha, die foto van James. Ik hou ook van de zelfspot posts! En dank voor de mention babe! <3
  Karen onlangs geplaatst…Wat is dat toch met die rare teksten van kinderliedjes van vroeger? (deel 2)My Profile

 • Reageren
  Carrieremamma
  21/10/2017

  Herkenbaar, ik stel die vragen ook niet meer!
  Carrieremamma onlangs geplaatst…Geduld? Wat is dat?!!!My Profile

 • Reageren
  Yvonne
  21/10/2017

  Oh wat ben ik blij dat ik niet op Facebook zit! Geen ergernissen…Ik zou andere moeders ook nooit om tips vragen eerlijk gezegd. Wel leuk om er hier om te kunnen lachen 😉

 • Reageren
  Angela | Great Body & Mind
  21/10/2017

  Oh die mamagroepen. Dat os echt een cultuurtje op zich hoor!
  Angela | Great Body & Mind onlangs geplaatst…Hoe Ik Modellenwerk Combineerde Met StudieMy Profile

 • Reageren
  Angela | Great Body & Mind
  21/10/2017

  Hier trouwena een guilty proud mommy-poster. En ik had mezelf zo beloofd nooit zo’n mama te worden; vreselijk gefaald daarin! Maar ja: m’n kind is ook zó leuk! ?
  Angela | Great Body & Mind onlangs geplaatst…Hoe Ik Modellenwerk Combineerde Met StudieMy Profile

 • Reageren
  Marloes
  21/10/2017

  Haha, zooooo herkenbaar. En af en toe maak ik mij ook schuldig!
  Marloes onlangs geplaatst…Een knuffelbeer en een luchtalarmMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.