Verzorging van de huid rondom de ogen

collaga eyes

De huid rondom de ogen is drie keer fijner dat de huid van de rest van je gezicht. Dit betekent dat je oogcontouren extra goede en milde verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om dit serieus te nemen. In dit artikel geef ik jullie mijn visie over de verzorging van de ogen.

Na de huidmeting bij de ICI Paris waar uit kwam dat ik vrij veel rimpels en fijne lijntjes rondom mijn ogen heb, ben ik toch weer eens goed gaan nadenken over hoe ik mijn ogen behandel. Naarmate je ouder wordt, eigenlijk begint dit proces al vanaf je 22ste, wordt je huid minder elastisch en dit merk je vooral bij je ogen. Dit is vaak de eerste plek waar tekenen van ouderdom zich voordoen. Hier wordt namelijk minder talg geproduceerd dan in de rest van je gezicht, en dus is deze huid droger. En laat dit nou net de plek zijn waar vrouwen het meeste klooien met make-up! Hoe erg je huid veroudert heeft enerzijds te maken met erfelijkheid, maar anderzijds ook met hoe je met deze huid omgaat. Ik wil jullie graag wat tips en adviezen geven.

Er zijn eigenlijk een paar belangrijke dingen die gelden voor je gewone huid, maar ook voor de huid rond je ogen: reinigen, beschermen en hydrateren. Of je nu een droge, vette of gecombineerde huid hebt, dat maakt niet uit. De verzorging dient te allen tijde mild te zijn. De huid van mijn ogen is vrij dun, je kunt de adertjes er vaak doorheen zien.

Reinigen

Het is in ieder geval belangrijk om producten te kopen die speciaal zijn bedoeld voor je ogen. Ga dus niet met een gezichtstonic aan de slag, want dan vraag je om problemen. Ik gebruik zelf het liefst kokosvet om mijn mascara weg te halen. Ik laat een beetje smelten tussen mijn handen en wrijf dit dan zachtjes over mijn ogen. Dit is denk ik wel de meest milde manier, samen met gewone olijfolie, om je make-up van je ogen te halen. Je kunt ook kiezen voor een oogreiniger op oliebasis of een lotion. Net wat jij prettig vindt. Als je watjes gebruikt, doordrenk deze dan zoveel mogelijk met het product. Het is niet prettig om met droge gedeeltes van een watje over je huid te boenen. Ik doe zelf mijn watje altijd door de helft, zodat ik twee hele dunne schijfjes overhoud. Dit is goedkoper en zo zijn ze nog sneller doordrenkt met make-upremover. Na afloop van mijn kokosvetritueel, gebruik ik een facewash die ook mild genoeg is voor mijn ogen om alle resten weg te halen. Een goede tip is Philosophy 3 in 1 facial cleanser. Deze is heerlijk milky en dus lekker zacht. Mocht je dan nog steeds restjes in je ogen hebben, dan kun je een wattenstaafje gebruiken met wat water waarmee je rustig langs je wimpers gaat.

Beschermen

Het beschermen van je ogen zal de helft van je aantal rimpels schelen. Ik heb dagelijks een zonnebril in mijn tas, zodat ik nooit tegen de zon in hoef te kijken. Als er iets funest is voor rimpels, dan is dat wel je ogen samenknijpen. Hier krijg je niet alleen een frons van, maar ook rimpeltjes onder en naast je oog. Ook als je buiten aan het hardlopen bent, is het aan te raden een daarvoor geschikte zonnebril te dragen. Bij beschermen hoort natuurlijk ook een zonnefactor. Je kunt hiervoor gewoon een zonnebescherming voor je gezicht gebruiken, die je heel langzaam in de huid rond je ogen klopt. Op dit moment heb ik de Cell Protector 50+ van Ioma in gebruikt. Deze is absoluut mild genoeg om ook voor je ogen te gebruiken.

Hydrateren

Je ogen goed hydrateren is minstens zo belangrijk als het beschermen ervan. Volgens Jetske Ultee is het niet noodzakelijk om een aparte oogcreme te gebruiken, maar volstaat een milde gezichtscreme. Want, zegt zij, als de creme niet voor je ogen geschikt zou zijn, waarom zou je het dan wel op je gezicht smeren? Ik vind dat ze hier zeker een punt heeft, maar toch vind ik het zelf prettiger om een aparte gezichtcreme te gebruiken. Ik ben hier niet super consequent mee, het komt ook vaak voor dat ik mijn gezichtscreme gewoon op de huid rond mijn ogen smeer. De Vitamine E oogcreme van Kruidvat vind ik bijvoorbeeld erg fijn om te gebruiken omdat hij zeer licht van structuur is en toch lekker verzorgdend. Als je je ogen wat extra wilt hydrateren kun je speciale oogpads gebruiken en als je ze wat wilt verkoelen of rust wilt geven, dan werken koude komkommerschijfjes zeer goed.

Overige tips

Slapen is een welbekende manier om je ogen zo mooi mogelijk te houden. Zo voorkomt je wallen, kringen en een blauwe waas onder je ogen. Daarnaast helpt boos kijken ook niet echt bevorderend voor een stralende huid. Dus begin de dag met een lach!

Wat doen jullie aan de verzorging van je ogen? 

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Marloes
  03/07/2014

  Ik heb een beetje hetzelfde als jou. Ik gebruik een hele milde gezichtscreme van TBS of Olaz, en smeer dit ook weleens onder mijn ogen. Toch gebruik ik een aparte oogcreme om de huid onder mijn ogen te verzorgen. Maar puur omdat ik dit idee wat prettiger vind.
  Marloes onlangs geplaatst…Anastasia Dipbrow Pomade in ChocolateMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.