Verjaardagen van de kinderen samen vieren of niet?

Mijn bloedjes zijn tien dagen na elkaar jarig. James werd geboren op 8 oktober 2014 en Isé op 18 oktober 2017. Dat stelt ons nu voor een dilemma, want gun je de kinderen allebei een eigen verjaardag of vier je het samen?

Ik weet nog goed hoe ik vroeger, toen ik nog een kind was in de leeftijd van James, toeleefde naar mijn eigen verjaardag. De aandacht, de cadeaus, de taarten, de gezelligheid. Weken kon ik me verheugen om de dag dat ik weer kaarsjes uit mocht blazen en het huis speciaal voor mij versierd werd met slingers en ballonnen. Weken van te voren was ik enthousiast en door dolle heen omdat dé dag er weer aan zat te komen. Weken van te voren had ik het over niets anders.

Ook voor mijn broer was het trouwens dan een feestje, want natuurlijk werden er ook voor hem een paar cadeautjes meegebracht. Op zijn verjaardag vice versa, het bezoek dat voor hem kwam nam ook altijd een kleinigheidje voor mij mee.

Mijn broer en ik waren drie maanden na elkaar jarig. Ik begin april, hij eind juni. Logisch dus ook om de verjaardagen apart te vieren.

Dat brengt me bij het dilemma met mijn eigen kinderen. Wat te doen met hun verjaardagen? Want die zijn geen drie maanden, maar 10 dagen na elkaar jarig. En hoewel ik ze uiteraard graag apart in het zonnetje zet en ze ieder apart de volle aandacht gun, kan ik me ook voorstellen dat bezoek er niet meteen op zit te wachten om het zelfde riedeltje het weekend erna weer af te spelen. En hoe doe je dat met slingers, laat je ze de hele week hangen tot de volgende jarig is of berg je ze tussendoor op?

Voor nu hebben we besloten om het nog even samen te vieren. Isé krijgt er nog niks van mee en de meeste aandacht zal dan ook naar James gaan. James en ik hebben samen slingers uitgezocht en hij mocht vertellen wat ‘ie wil eten die dag. Natuurlijk heb ik ook gezegd dat het feestje een klein beetje voor Isé is omdat zij 1 wordt.

Als ze ouder worden dan zou het heel goed kunnen dat we ervoor kiezen om het op twee aparte dagen te vieren. Ze zijn maar 1 dag per jaar jarig en ik zet ze graag ieder afzonderlijk in het zonnetje, ook omdat ik weet hoe leuk ik dat vroeger vond. Mocht dat toch niet haalbaar blijken dan kunnen we er natuurlijk onze eigen draai aan geven. Misschien niet qua bezoek maar wel op de dag zelf qua taartje, slingers en iets leuks doen. Op een gegeven moment komen natuurlijk ook de kinderfeestjes om de hoek kijken, een prima manier om de kinderen hun eigen leuke dag te bezorgen.

Ik ben er nog niet over uit.

Vier jij de verjaardagen van je kinderen en/of familieleden samen of apart?

Dit vind je misschien ook leuk

20 reacties

 • Reageren
  Annelieke
  05/10/2018

  Mijn zoon en dochter zijn 8 dagen na elkaar jarig. Wij vieren het ook tegelijk. Denk dat als ze zo opgroeien het ook niet beter weten. Wel willen we partijtjes apart doen. Dan hebben ze toch hun eigen dag. En ze mogen kiezen wat ze willen eten. Maar het blijft lastig waar je goed aan doet.. voor ons nu ook de eerste keer.

 • Reageren
  MW
  05/10/2018

  De verjaardagen van onze kids zullen we altijd samen vieren omdat ze beide van 16 sept zijn met 2 jaar er tussen. Ze zullen niet beter weten en is dan ook weer prima lijkt me..

 • Reageren
  Emma
  05/10/2018

  Mijn broer is een dag naar mij jarig!
  We vierden het zover ik me kan herrinneren voor familie altijd samen. In hetx begin toen ik het nog nier besefte op zijn verjaardag maar al vrij snel op mijn verjaardag. Mijn broer is 6 jaar ouder en niet de moeilijkste. Bij ons is het de traditie altijd de verjaardag te vieren op de dag zelf en vooral in de avond. Familie bleef dan tot midden nacht om mijn broer te feliciteren. Persoonlijk zou ik de verjaardagen van Isé en James apart vieren maar hé dat ben ik. Jouw familie woont natuurlijk ook ver weg dat speelt ook mee!

 • Reageren
  Anne
  05/10/2018

  Bij ons schelen ze n maand, maar midden in de zomer, eind juni en begin augustus. Hebben het afgelopen jaar samen gevierd en op de dagen zelf ook versierd en die dag in het teken van 1 kindje gezet. Ik vind namelijk zelfs 2x in de maand iedereen laten komen voor iedereen een belasting. en om dan te voorkomen dat mensen zelf gaan kiezen op welke dag ze voor samen komen gewoon alles in 1x. Groot feest, iedereen blijft eten en de kids weten niet beter dan dat ze allebei cadeautjes krijgen. Van ons ook het ‘grote’ cadeau op de dag dat het gevierd wordt en op de verjaardagen zelf nog wat kleinigheidjes.
  voor zover ik nu in kan schatten hebben ze er echt geen last van. en inderdaad, zometeen de kinderfeestjes uiteraard gewoon apart.

 • Reageren
  Annette
  05/10/2018

  Hier werd ze vorige week 1 jaar! Zo ontzettend leuk. Ze genoot volop. Ze zal zich niet bewust zijn dat ze jarig is maar wel de speciale dag en bezoek en cadeautjes enzo. Ik zou daarom apart vieren

 • Reageren
  Linda
  05/10/2018

  Oi oi! Dilemma! Mijn oudste is van 14-4-2014 en onze jongste is van 13-4-2018. In het ziekenhuis geboren en we moesten ook blijven. Dus op de verjaardag van de oudste lagen we in het ziekenhuis. Super balen, maar we hebben het uiteindelijk een week later echt gevierd.
  En ja over een half jaar zijn ze een dag na elkaar jarig. De 1 wordt 5 en de ander 1. 1 die al precies weet hoe dat is en die leeft er ook echt al naar toe, de ander met de hele speciale leeftijd van 1! Het liefst vier ik het apart! Maar of de visite daar idd op zit te wachten. We houden het al zo klein, dus als we het dan apart vieren ben ik bang dat er helemaal bijna niemand is! Tsja.. Ik ben er nog niet helemaal uit.. manlief vindt gewoon op dezelfde dag! Wij hebben nog even om erover na te denken!

  • Reageren
   Linda schuiteman (mums daily Buisinnes)
   07/10/2018

   Ik heb drie zoons. Twee daarvan, de oudste Ramon en de jongste Joël, zijn in April jarig.
   Ramon is van 8 april 2011 en Joël van 24 april 2015. Wij vieren de verjaardagen niet samen. Dit omdat wij vinden dat het ieder hun éigen dag is, zoals jij ook al omschreef.
   Wij versieren het de avond van tevoren als de kids in bed liggen en de dag na de verjaardag halen we de slingers weg. Hierin betrekken we ook diegene die jarig was, dat de verjaardag weer voorbij is en de slingers gaan dan opgeruimd worden.
   Meestal zitten er dus 14dagen tussen de weekenden dat we het vieren.
   Kids zijn helemaal blij, het is hun verjaardag en hun feestje!

 • Reageren
  Ik
  05/10/2018

  Ik zou het dit jaar samen vieren en op de dagen zelf iets speciaals bedenken met je gezin. Iets leuks doen ofzo en een taartje kopen.

  Vanaf volgend jaar zou ik t apart doen. De ene bijvoorbeeld t weekend voor haar verjaardag en v james het weekend na zijn verjaardag. Misschien scheelt dat wat??

  De versiering zou ik dan ook tussendoor opbergen. Sowieso heeft mijn zoon andere versiering dan mijn dochter. En mijn moeder heeft voor hun 1e verjaardagen hele mooie stoffen slingers gemaakt met hun naam erop. Leuk voor elke leeftijd die nog gaat komen!

  Veel plezier alvast!

 • Reageren
  Kim
  05/10/2018

  Mijn zusje en ik zijn twee dagen na elkaar jarig. Met het gezin vierden we het altijd apart, voor familie samen en kinderfeestjes weer apart. Wat ik heel leuk vond was dat we altijd eigen versiering hadden, zij bijvoorbeeld hartjesbalonnen en ik met stippen. Zo was het toch weer bijzonder en echt voor jou.

 • Reageren
  Julia
  05/10/2018

  Mijn broertje en vader zijn vijf dagen na elkaar jarig en voor de familie vierden zij het altijd samen. Misschien een beetje anders dan als het twee kinderen zijn, maar toch wel het zelfde idee denk ik. Op de dag zelf werd wel gewoon met het gezin de eigen verjaardag gevierd met onze cadeaus en eten wat zij lekker vinden. En natuurlijk wel nog een apart kinderpartijtje voor mijn broertje. Nu mijn broer ouder is (23) viert hij gewoon zelf zijn verjaardag met vrienden en is er geen gezamenlijk familiepartijtje meer.

 • Reageren
  Heleen
  05/10/2018

  Wij doen t hier allemaal samen?Ik 1 mei, mn partner 8 mei en dochter 13 mei?T scheelt dat alleen zij er iets om geeft haha!
  Heleen onlangs geplaatst…Ken jij Purr-Baby al?My Profile

 • Reageren
  Miranda
  05/10/2018

  Mijn kids schelen maar 11 dagen in geboortedag en 2 jaar in leeftijd. Wij vieren het samen. Ze zijn beiden in de zomervakantie jarig en veel vriendjes en vriendinnetjes zijn ook in juli/augustus jarig dus het is altijd al een gepuzzel om een datum te vinden. Tot nu toe is het altijd nog gelukt om de meeste mensen aanwezig te kunnen laten zijn. En ze weten niet beter dat het samen gevierd wordt (zijn nu 3 en 5).

 • Reageren
  Hellen
  05/10/2018

  Mijn broertje en ik schelen 1 jaar en 1 dag. Mijn moeder vierde het vroeger altijd op de dag zelf en altijd apart. Ergens ben ik blij dat ze dat heeft gedaan, want we voelden ons echt jarig die dag en stonden elk apart in jet zonnetje.

  Mijn broer zijn kinderen zijn 6 dagen na elkaar jarig met net geen 2 jaar verschil. En zij vieren hun verjaardagen altijd samen (met elk hun eigen taart). Ergens vind IK dat wel fijn, want we wonen 200 km uitelkaar. De kinderen weten niet beter.

  De dochter van m’n andere broer is op tweede kerstdag jarig. Zij vieren dat dus nooit op die dag, maar twee tot vier weken eerder.

  Eigenlijk denk ik dat wat je ook besluit, het voor jou een groter dilemma is dan voor de kinderen.

 • Reageren
  Yvonne
  05/10/2018

  Ik zou het familiefeest absoluut op 1 dag (samen dus) vieren. Voor jullie zelf maar ook voor de familie fijner.
  Kinderfeestjes natuurlijk apart maar dat gaat vanzelf.

 • Reageren
  Manouk
  05/10/2018

  Mijn jongste en oudste zijn 3 weken na elkaar jarig. Wij gaan er voor kiezen om het wel apart te vieren. Al had ik wel met mezelf afgesproken dat als de jongste in september geboren zou worden dat we het dan wel tegelijk zouden vieren. Maar als het na het eerste jaar blijkt dat ik het teveel gedoe vindt dan doen we dit het jaar erop wel gewoon beide tegelijk. Wel in overleg met de oudste, want die maakt de verjaardag al wel bewust mee.

 • Reageren
  Manon
  06/10/2018

  Onze oudste wordt de 14e 3 jaar en de 17e wordt zijn zusje 1 jaar. Wij vieren het samen. Ik vind dat ik mensen niet kan ‘verplichten’ om 2 weekenden achter elkaar voor ons te reserveren. Ze krijgen wel allebei een eigen taart. Buiten zetten we een partytent op. Binnen versieren we alles in het Thomas de Trein thema en buiten alles in het thema van roze en eenhoorns. Als ze wat groter zijn, zien we wel weer verder hoe we dat regelen. Voor nu vinden we dit een prima oplossing

 • Reageren
  Lieke
  07/10/2018

  Mijn kinderen zijn 1 dag na elkaar jarig, dus hier worden de verjaardagen lekker samen gevierd. Ik denk dat de visite én wij er niet op zitten te wachten om het weekend erop weer een verjaardag te vieren ? Tegen de tijd dat we partijtjes gaan vieren worden deze wel apart gevierd.

 • Reageren
  Monique
  09/10/2018

  Mijn zoon en dochter schelen exact 2 weken. Mijn dochter is nu 1,5 jaar en mijn zoon 6,5 jaar. We hebben hun verjaardag samen gevierd en zullen dat denk ik ook altijd doen.

  Wat we wel doen.. juist om wat jij ook zegt, is op hun echte verjaardag er als gezin een klein feestje van te maken met een taartje, cadeautjes, jarige mag kiezen wat we eten en wat we doen die dag.. etc.

  Zo kunnen ze toch uitkijken naar hun EIGEN verjaardag. Voor de familie vieren we het dan wel gewoon samen.. voor mij en heb wel zo makkelijk!

 • Reageren
  Sarah
  29/10/2018

  Ik begrijp je dilemma Sanne! Maar ik kan uit eigen ervaring vertellen dat het niet erg is om een verjaardag (voor de familie) te moeten delen. Ik ben zelf op 29 juni jarig en mijn zusje op 2 juli. Dat klinkt natuurlijk alsof er wat tijd tussen zit, maar het zijn maar drie dagen. Hoe het bij ons thuis altijd ging: we hadden onze eigen verjaardag, met cadeautjes op het grote bed van papa en mama, het kiezen van je verjaardagseten en de taart. Vervolgens had mijn zusje ook op die manier haar eigen verjaardag. Voor de familie en vrienden vierden we het wel op 1 dag. Als ik bijvoorbeeld op dinsdag jarig was en zij op vrijdag, dan kwam alle visite op zondag. En dan is het super leuk om samen cadeautjes uit te kunnen pakken. Wel met allebei een eigen taart om de kaarsjes uit te blazen natuurlijk. Maar verder nooit problemen gehad omdat je altijd op de dag zelf je eigen verjaardag had, natuurlijk je eigen kinderfeestje en dan samen het “grote mensen feest”

 • Reageren
  Lisanne
  25/11/2018

  Ik scheel zelf 8 dagen met mijn broertje en mijn ouders hebben onze verjaardagen altijd appart gevierd. Ook de slingers werden weg gehaald en voor mijn verjaardag weer opnieuw opgehangen. Als kind is een verjaardag toch wel iets waar je erg naar uitkijkt… Zo mochten wij op onze verjaardag altijd kiezen wat we wilden eten en stonden we de hele dag echt in het zonnetje. Dan is het toch een beetje jammer als je je verjaardag moet delen. Aan de andere kant snap ik dat het makkelijker is om het samen te vieren, toch ben ik blij dat mijn ouders dat niet gedaan hebben.
  Lisanne onlangs geplaatst…Help, ik ben mijn kind kwijt in een andere stadMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.