Ik verfde mijn haar ZELF en zo werd het

Hij staarde me aan. No7 middenblond van Guhl. Ik twijfelde niet en binnen een half uur had ik mijn haar geverfd.

Ik ga zelden naar de kapper om mijn haar te laten verven, vaak doe ik het zelf. De helft van de tijd pakt dat goed uit en de andere helft van de tijd valt het resultaat tegen. Met deze 50/50 kans in mijn achterhoofd begon ik weer aan een DIY haarverfavontuur. Dit keer met een pakje verf van Guhl. Dit is een beschermende crème-kleuring die 100% grijsdekking geeft. Nu heb ik die grijsdekking niet bepaald nodig, maar ik vind het wel belangrijk dat een kleuring echt goed pakt en er niet nog eventuele oude haarkleuringen doorheen schijnen.

dsc_0763-1 dsc_0766-1

Een beetje gespannen legde ik de inhoud van het doosje voor me neer. In de verpakking vind je een ontwikkelvloeistof, een kleurcrème en een verzorgende glansbalsem. Ook zit er 2 paar handschoenen in en natuurlijk een gebruiksaanwijzing.

7

Ik moest echt even goed lezen hoe ik nu precies te werk moest gaan. Je kunt namelijk zelf afmeten hoeveel verf je gaat maken dus het is niet de bedoeling dat je alle goedjes gewoon bij elkaar kwakt en we zien we waar het schip strandt. Ik ging voor de grootste hoeveelheid omdat ik haar heb dat tot over mijn schouder valt.

Het aanbrengen gaat simpel met de tuut van de applicator. Met mijn handen (waar de handschoenen omheen zaten) heb ik de verf verdeeld. Na 30 minuten intrekken kon ik het uitspoelen. Na het spoelen deed ik een beetje van verzachtende balsem door mijn haar (jeumig wat werd het hier glad van!) en daarna föhnde ik het droog.

Voordat we naar het eindresultaat gaan eerst nog even een foto van hoe het was:

img_7241

En zo is het nu:

img_9048

Bovenop, waar mijn uitgroei zich bevond heeft de kleur het beste gepakt en zie je ook dat het wat warmer van kleur is en meer overeenkomstig de kleur op de verpakking. De rest van mijn haar is wat koeler van kleur. Ik vind het wel wat hebben, die warme kleur bovenop en de meer assige kleur naar beneden toe. Het past wel.

collage-vervenHet verven zelf was zo gepiept, in totaal ben ik denk ik 30 minuten bezig geweest. De vraag is natuurlijk hoe lang ik deze kleur zo mooi houd, ik denk dat ik het (gezien mijn ervaring uit het verleden) over een week of 4 week even een nieuwe kleurboost moet geven om te zorgen dat mijn eigen blonde kleur er niet al te snel doorheen schijnt.

Tevreden dus, over mijn versgekleurde lokken!

Guhl beschermende Crème-kleuring is te koop voor €13,49 bij verschillende drogisterijen en bij Bol.com.

Dit vind je misschien ook leuk

18 reacties

 • Reageren
  Marijke
  04/11/2016

  Mooie kleur voor het najaar en de winter ! Blond maar toch winters!
  Marijke onlangs geplaatst…Terugblik #1644My Profile

 • Reageren
  Marlon
  04/11/2016

  Staat je super mooi! Net even wat warmer in je gezicht 🙂
  Ik verf mijn haar al jaren zelf en heb er nog nooit problemen mee gehad. Ook knippen doe ik tegenwoordig zelf! Het scheelt zoveel geld, ideaal!

 • Reageren
  Monica
  04/11/2016

  Goed gelukt hoor.
  Monica onlangs geplaatst…Essence All About Roses Eyeshadow palette | ReviewMy Profile

 • Reageren
  Sandra
  04/11/2016

  Staat je echt goed!
  Sandra onlangs geplaatst…Wat 3 maanden moederschap mij geleerd hebbenMy Profile

 • Reageren
  Eke
  04/11/2016

  Wat staat dit je goed, had ik niet verwacht, heel ander gezicht krijg je!
  Eke onlangs geplaatst…Eke’s experiences: elektrische wimperkrultang (Action)My Profile

 • Reageren
  Madelon
  04/11/2016

  Wauw, die kleur staat je super!

 • Reageren
  Hiba
  04/11/2016

  Wauw staat je super!!

 • Reageren
  Lieke van Veen
  04/11/2016

  Echt een mooie kleur!

 • Reageren
  Saskia
  04/11/2016

  Staat je heel erg goed. Ik vind het altijd een beetje eng om zelf mijn haren te verven, het is vaak genoeg mis gegaan haha 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…The Body Shop Kerst Collectie 2016 Frosted BerriesMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  04/11/2016

  Oh wat ontzettend mooi! Ik vind het een verbetering, ik houd eerlijk gezegd niet van dat hele blonde. Vind deze warme kleur je mooier staan. Zeker voor het najaar en de winter.

 • Reageren
  Olga // Daar Was Eens
  04/11/2016

  Ik ben dus een keer kanariegeel geworden dankzij zo’n verfbeurt. Maar daar leer je van :’)
  Olga // Daar Was Eens onlangs geplaatst…Kids With Flair – Cadeautips voor 5 december!My Profile

 • Reageren
  Anneleen
  04/11/2016

  Staat je erg leuk !
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageren
  Marsha von Winckelman
  04/11/2016

  Ziet er mooi uit! 😀

 • Reageren
  Yasmin
  04/11/2016

  Zo is dat ff goed uitgepakt. Staat je echt heel goed deze kleur!!! x

 • Reageren
  Nynke
  04/11/2016

  Erg mooi geworden!
  Ik denk dat ik dit je mooier vind staan dat je ‘oude’ kleur. Past goed!

 • Reageren
  marjolein
  04/11/2016

  Staat je mooi, die kleur! Leuk dat je dit deelt allemaal, ik neus ff verder
  marjolein onlangs geplaatst…Tennisballen in IkeaMy Profile

 • Reageren
  Kim - foodstyle
  04/11/2016

  Toevallig pas voor het eerst ook guhl gebruikt (de allerlichste) en was er ook erg tevreden over. Zowel over de behandeling als het resultaat. Bij jou ziet het er ook mooi uit!

 • Reageren
  Lipstick Addict
  24/11/2016

  Heel mooi! x
  Lipstick Addict onlangs geplaatst…La Rive eau de parfum ♥ Armani Si & Lady Million Dupe!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.