Van griep naar verkoudheid naar oorontsteking (een kwakkelende kleuter)

Ik kan de klok erop gelijk zetten: altijd net op het moment dat ik denk ‘goh, de kinderen zijn al best een tijdje niet ziek geweest’ slaat het lot weer toe… Zo ook nu. We zitten weer in de ziekenboeg. Dit keer met onze oudste.

Vorige week was ‘ie al de hele week niet lekker. Pijnlijke keel, hangerig, af en aan koorts. En als ik dan dacht dat het voorbij was en ik hem toch op een korte dag naar school stuurde, dan stortte hij de avond erna weer in. Vrijdag dacht ik dat James zich eindelijk door de griep had heen geslagen, toen ‘ie de volgende ochtend rond half 5 uit zijn kamer gestommeld kwam met de boodschap dat hij oorpijn had. Gedurende de dag verergerden zijn klachten. Ik zag hem instorten.

Aan de paracetamol dan maar weer. Zo’n kauwtabletje zorgde wel voor af en toe een opleving, maar verder zat James erbij als een vaatdoek.

De pijn leek niet over te gaan. Hele dagen hing hij tegen me aan op de bank. Bij tijd en wijle kermde hij het uit. Steeds weer greep ‘ie naar zijn oor. Toen het gisteren na vier dagen nog steeds niet over was en hij tegen de 40 graden koorts aan zat, besloot ik toch maar even langs de dokter te gaan. Die bevestigde een oorontsteking.

Met een antibioticakuur kwamen we weer thuis. Inmiddels zitten de eerste druppels erin. Hopelijk zal het snel werken, het is niks om je kind zo te zien kermen. James wordt ook altijd erg aanhankelijk, wil het liefst de hele dag tegen me aangeplakt zitten en hij vindt het maar niks als ik op sta om even iets te doen.

In dit soort situaties ben ik altijd des te dankbaar dat ik flexibel ben met werk en thuis kan zijn op momenten dat de kinderen me nodig hebben. Ik weet van veel andere moeders om me heen dat het altijd puzzelen is wanneer een van de kinderen het weer te pakken heeft.

Hebben jullie een vangnet als een van de kinderen ziek is? Hoe regelen jullie dit meestal?

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Lisette
  19/02/2020

  Ach, wat sneu voor hem! Ik schiet altijd flink in de stress omdat ik niet zeiknat thuis kan blijven van mn werk. En je wist toch het liefste bij je kind zijn als ze zo zien zijn… hopelijk knapt James snel op!
  Lisette onlangs geplaatst…5x zo maak je je tuin zomerklaar!My Profile

 • Reageren
  Sara
  19/02/2020

  Ach zo sneu! Hopelijk knapt hij snel weer op. Ik heb wel een redelijk vangnet, maar merk in dat soort situaties dat mijn zoontje het liefst bij mij is en ik ook bij hem! Ik heb zelf een kantoorbaan (met af en toe thuiswerken) en allemaal collega’s zonder kinderen, dus ik stuit soms op onbegrip. Maar komt uiteindelijk altijd wel goed!

 • Reageren
  Ilona
  19/02/2020

  Wat zielig voor James! Beterschap! Hopelijk voelt hij zich snel iets beter!

 • Reageren
  Linda Kok
  19/02/2020

  Ahh sneu:( Hier precies hetzelfde op dot moment. Dacht gisteravond ze kunnen morgen beide wel weer naar school(werden te actief om thuis te kunnen werken) wordt mijn zoontje om 23u huilend wakker met oorpijn. Wij hebben geen vangnet, maar gelukkig een flexibele werkgever. Heel veel beterschap!

 • Reageren
  Tamara
  25/02/2020

  Aaaah wat sneu! Het breekt altijd mijn hart om m’n kindje ziek te zien. Gelukkig heb je antibiotica gehad, is hij nu ook al wat opgeknapt?
  Tamara onlangs geplaatst…Dit is de impact van het coronavirus op de mode-industrieMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.