Van dit parfum was ik meteen fan: Dolce & Gabbana the one

Ik vind het leuk om behalve nieuwe parfums, ook af en toe geuren onder de aandacht te brengen die al een tijdje op de markt zijn en waar ik gewoon verkikkerd op ben. Dit keer een heerlijk oriëntaals parfum waar ik vanaf de eerste ‘snuif’ al fan van was: Dolce & Gabbana The One Eau de Toilette.

Populair parfum

Dolce & Gabbana The One is al sinds de lancering in 2006 razend populair. De geur valt het beste te omschrijving als een zwaardere, bloemige, oriëntaalse geur. Ik vind hem met niets te vergelijken en juist dat kan ik ook zo waarderen aan deze geur: absoluut niet commercieel, heerlijk luxe en volwassen. Ik geloof dat veel mensen het me me eens zijn, want het is inmiddels de populairste geur van Dolce & Gabbana.

D&G The One Eau de Toilette flesje met dop ernaast

Samenstelling

De topnoten zijn lychee, mandarijn, perzik, bergamot. De hartnoten zijn lelie, pruim, jasmijn en lelietje-van-dalen. De basisnoten zijn amber, muskus, vanille en vetiver.

Ontwikkeling van de geur

Ik heb bij weinig geuren dat ‘ie meteen vanaf de eerste spray lekker is. Vaak word je lichtelijk bedwelmd door een parfum wanneer je hem net op spuit – dan overheerst de alcohollucht meestal. Dat is met The One niet het geval. Hij opent heerlijk warm en bloemig, met een tintje vanille. Ook bespeur ik een vleugje citrus. Ondanks de sterke opening heeft het ook meteen iets zachts in zich, iets ‘romigs’ zou ik eigenlijk willen zeggen. Dat romige zorgt ervoor dat ‘ie meteen lekker blendt in de huid en dat het pittige er vrij snel af gaat.

D&G The One Eau de Toilette afbeelding parfumverstuiver

Geschikt voor alle seizoenen en gelegenheden

De hele dag blijft er een subtiele wolk om me heen hangen. Eentje die ik de hele dag kan verdragen. Sommigen vinden ‘m alleen geschikt voor de winter en de herfst, ik vind dat zo’n warme en oriëntaals geur ook in de zomer goed tot zijn recht komt. Niet alleen vind ik hem geschikt voor alle seizoenen, ook kun je deze geur wat mij betreft naar alle gelegenheden dragen: op date night, naar kantoor, naar een feestje, een verjaardag.

D&G The One Eau de Toilette flesje zonder dop

Het enige ‘nadeel’ dat ik van dit parfum kan noemen is dat het natuurlijk een vrij populaire geur is en dat ik genoeg mensen ken die dit parfum ook dragen. Ik vind het altijd wel iets hebben om juist een wat exclusievere geur te op te hebben, waarvan ik zeker weet dat niemand anders die heeft. Toch blijf ik vaak zwichten voor geuren uit de top 20, omdat ik die gewoon ongelooflijk lekker vind en omdat ik er dan zekerder van ben dan anderen ‘m waarschijnlijk ook lekker vinden. Denk aan J’Adore, Alien, Issey Miyake, Marc Jacobs.

Dolce & Gabbana The One Eau de Toilette is te krijgen in drie varianten (30ml voor een adviesprijs van: €42, 50ml voor een adviesprijs van €53,90 en 100ml voor een adviesprijs van €73,30) en is onder andere te koop bij Notino.

Ken jij deze geur? En wat vind je ervan?

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Tineke
  31/05/2019

  Ben er nog niet bekend mee, maar nu wel erg benieuwd.

  • Reageren
   La Vie Sanne
   31/05/2019

   Dan zou ik ZEKER even gaan ruiken als je de eerstvolgende keer in de parfumerie bent!

 • Reageren
  Jamey
  31/05/2019

  Jaaa, echt een heerlijke geur hoor!

  • Reageren
   La Vie Sanne
   31/05/2019

   Leuk dat jij ‘m ook kent!

 • Reageren
  Yvonne
  31/05/2019

  Ik vind de meeste geuren uit de top 20 juist helemaal niet lekker. Best vervelend, vooral als mensen veel te veel parfum opspuiten: ik kan echt misselijk worden van die geuren. Snap ook niet waarom veel mensen zo veel parfum gebruiken en geen rekening houden met andere mensen. Ik zou zeggen, hou het lekker subtiel. Voor jezelf en voor je partner.

 • Reageren
  Roos
  31/05/2019

  Dit is een erg lekker luchtje! Zelf draag ik Chanel Coco altijd.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.