Urban Decay Naked Smoky Palette

‘Where’s smoke, there’s fire’ en dat is in het geval van Urban Decay’s Naked Smoky palette maar goed ook! Zou dit palette mij in vuur en vlam zetten?

Liefde op het eerste gezicht. Dat was het toen ik het Naked Smoky palette tegen het lijf liep, zomaar bij de ICI Paris in Arnhem. De koop van dit palette heb ik een tijdje voor me uitgeschoven en achteraf denk ik ‘why oh why?’. Want dat dit palette mij – met een voorkeur voor heavy looks – past als een handschoen, dat moge duidelijk zijn.

2

Tinten die niet heel erg vertegenwoordigd zijn in mijn stash zijn de koele kleuren die meer richting grijs en blauw gaan, terwijl ik deze toch ook ontzettend leuk vind om mee te werken. Dit was eigenlijk de achter- achter- achterliggende gedachte bij de aanschaf van dit palette, want de voornaamste reden om deze parel te kopen was omdat A. Er nog een cadeaubon in mijn zak brandde en B. Alle oogschaduwpaletten van Urban Decay gewoon collector’s items zijn. Dus uitgaande van B. was het voor mij niet echt een keuze om dit palette niet te kopen (okay gelul natuurlijk).

Dan is het nu tijd om uitgebreid mijn nieuwe baby te bekijken!

smoky 1

Het design van het Naked Smoky palette is beduidend anders dan zijn voorgangers Naked 1, 2 en 3. In mijn ogen is dit een behoorlijke upgrade; de andere paletten bijna saai zijn om te zien naast deze rauwe beauty. De buitenkant is gemaakt van kunststof met een transparant effect en tevens versierd met een  marble-achtige rookopdruk.

3

Het design pasta helemaal bij de stijl van de kleuren aan de binnenkant, die bestaat uit tinten voor een smokey look (hoewel je er ook prima een meer neutrale look mee kunt maken). Dit palette sluit magnetisch. Ook hierin wijkt het design af van zijn voorgangers. Wat mij betreft houden ze deze praktische sluiting erin!

6

De kleuren in het palette zijn een mooie mix van matte, shimmer, satin, metallic finishes. Je vindt in het palette niet alleen koele tinten terug, maar ook kleuren om een warme look me te creëren. Tevens vind je in het palette een kwast met een smudge- en blendkant.

12

De linkerkant van het palette begint met een rij warme kleuren zoals goud en middenbruin. Dan loopt het over in koele kleuren met veel blauw- en grijstinten. Aan de rechterkant van het palette bevinden zich de matte kleuren, die variëren van grijs tot bruin en taupe.

swatch 3 goede
High – Dirtysweet – Radar – Armor

swatch 2 goede

Slanted – Dagger – Black Market – Smolder

swatch 1 goede

Password – Whiskey – Combust – Thirteen

De pigmentatie, dat is gewoon pure liefde. Los nog van of de kleuren je aanspreken of niet moet je toegeven dat de pigmentatie krankzinnig is, zowel van de shimmery als van de matte oogschaduws. De oogschaduws voelen stuk voor stuk heel erg romig aan en dit werkt toch het allerlekkerst.

8

9

LOVe

11

10

Het verbaast me hoe mooi de grijs/blauwe kleuren uitpakten. Ik denk dat dit alles te maken heeft met de goede pigmentatie. Normaal ben ik minder van de grijze tinten omdat ze gewoonweg niet goed tot zijn recht komen op mijn ogen. Nu vind ik ze fantastisch.

Maar, zoals ik al zei is er met dit palette ook heel goed een meer neutrale daglook te maken. Hierbij kun je bijvoorbeeld de warme tinten zoals goud en bruin gebruiken. Hieronder laat ik zien hoe dat eruit ziet:

look 2

look 3

look 5

look 4

Ik ben behoorlijk content met deze recente aankoop en ik ben nog lang niet uitgeëxperimenteerd met looks. Het palette is in mijn ogen een absolute musthave als je houdt van smokey eyes en niet terugdeinst voor wat meer heavy looks. Wanneer je liever voor wat neutralere looks gaat, dan zou ik een van de andere paletten kiezen, bijvoorbeeld het Naked 3 palette. Vind ik het zijn geld waard? Absoluut, ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn aankoop.

Het palette is exclusief te koop bij ICI Paris XL voor €51,90.

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Nicole
  06/05/2016

  Heel erg mooi! Had ‘m op Snapchat voorbij zien komen. Wel buiten mijn budget 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog Action, Kruidvat & LidlMy Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  06/05/2016

  In een woord wauw! Wat een prachtig palette maar vooral wat een mooie looks weet je ermee te maken. Vooral de eerste look ben ik helemaal weg van
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…VLOG: Dagje Julianatoren en rondje NederlandMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  06/05/2016

  Haha zo leuk om iemand met zoooveel passie over iets te zien vertellen! Het is echt een prachtig palette!! Wel duur! Maar als je hem vaak gebruikt hahaha
  Tamara onlangs geplaatst…Afstandsmoeders, gedwongen je kind afstaan.My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  06/05/2016

  Het is een prachtig palette! Die koele kleuren staan je gewoonweg ook fantastisch. Van die metaalkleuren zoals blauw en grijs staan mij dan weer totaal niet, heel gek! Maar die smokey look die je er mee gemaakt hebt; wauw!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…MUA Luxe Velvet lip lacquerMy Profile

 • Reageren
  MamaLifestyleBlog
  06/05/2016

  Wat een mooie kleuren in dit palet en wat handig zo’n magnetische sluiting. Ik ben eigenlijk zelf ook nooit van de grijstinten, maar ik vind beide looks jou super goed staan.
  MamaLifestyleBlog onlangs geplaatst…8 x het uitstellen van huishoudelijke klussen: luiheid of gebrek aan tijd?My Profile

 • Reageren
  Leonie
  06/05/2016

  Jeetje, wat een prachtige kleuren! Super goede review weer, zeker met die 2 verschillende looks erbij:)
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Shoplog – Babystuff (Video)My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  06/05/2016

  Wow wat een pigmentatie! Mooie look Sanne. Flawless.
  Nesrin onlangs geplaatst…APRIL Mijn beste hardloop maandMy Profile

 • Reageren
  Angela | Great Body & Skin
  06/05/2016

  Mooie vormgeving van het doosje! Superstrakke wing en mooie wimpers!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Model Jacqui werd boeker van modellen: “leer van jezelf te houden”My Profile

 • Reageren
  Mieke | Mieksmind
  06/05/2016

  Ziet er echt goed uit bij je! Ik denk dat deze kleuren voor mij niet helemaal het zouden zijn bij mijn blauwe ogen, ik vind alles te blauw/zilver en ben meer van de warme brons tinten. De pigmentatie is wel echt prachtig en goed!
  Mieke | Mieksmind onlangs geplaatst…Santa Maria Tex Mex ‘Beleg je eigen taco’My Profile

 • Reageren
  Eline
  06/05/2016

  Ontzettend mooi! Vind vooral je eerste ooglook echt prachtig.
  Eline onlangs geplaatst…7 dingen die je niet moet zeggen tegen een zwangere vrouwMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  08/05/2016

  Dit vind ik nou echt een palet voor jou. Vooral die eerste look die je hebt gemaakt is helemaal Sanne, supermooi! Over de pigmentatie kun je echt niet klagen nee, dat had ik met de andere Naked-paletten ook al maar met deze nog meer. Snap dat je heel tevree bent met je aankoop!
  Carlijn onlangs geplaatst…Fijn zonnig weekend allemaal!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.