Update: eerste ervaringen & resultaten BreastGro

Inmiddels gebruik ik al 7 weken BreastGro, het natuurlijke middel voor het vergroten van de borsten. In dit artikel mijn eerste ervaringen én het resultaat tot nu toe.

Alweer enige tijd geleden schreef ik dat ik ging beginnen met BreastGro, capsules met hopextract voor het vergroten en verstevigen van de borsten. Met BreastGro wordt het klierweefsel in de borst – net als in de pubertijd – zodanig gestimuleerd dat het volume van de borsten toeneemt.

Ik legde uit dat ik niet per se onzeker ben over mijn borsten, maar dat ik wel houd van een volle en vooral stevige borstpartij en dat daar bij mij nog wel wat punten te behalen zijn. Een operatie daarvoor vind ik onnodig, los nog van het feit dat mijn vriend dit echt niet op prijs zou stellen, zijn de risico’s me te groot en daarnaast is een chirurgische vergroting niet iets wat bij mij zou passen. Waar ik naar op zoek was, namelijk het verstevigen van mijn boezem, vond ik in BreastGro.

Na mijn vakantie in Vietnam ben ik begonnen met het slikken van de pillen. Vier keer per dag een pil, in mijn geval betekende dat bij het ontbijt, bij de lunch, bij het avondeten en voor het naar bed gaan. Het klinkt veel maar ik raakte er snel aan gewend. Daar moet ik wel bij zeggen dat ik het liefst de pillen in mijn buurt had liggen zodat ik er makkelijk naar kon grijpen. Heel gedisciplineerd ben ik niet van mezelf en ik wilde voorkomen dat ik pillen vergat omdat ik even geen zin had om naar de badkamer te lopen. Ik zette een alarm op mijn mobiel zodat ik aan de pilmomenten herinnerd werd.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Breastgro.12

Wat ik tot nu toe van de pillen ansich vind: ze zijn vrij groot waardoor ze soms een beetje in mijn keel blijven hangen, maar dan eet ik er gewoon iets achteraan of drink ik veel water. De pillen smaken verder nergens naar.

In het begin was ik heel erg bezig met of mijn boezem al gegroeid was, logisch ook misschien wel, want ik slik er immers vier pillen per dag voor. Omdat ik echter zo vaak keek kon ik op een gegeven moment niet meer objectief beoordelen of mijn borsten inderdaad al gegroeid waren.

Na ongeveer vier weken begon ik voor het eerst wat te merken. Alsof mijn borsten ‘strakker’ stonden zeg maar. Een beetje de ik-ben-net-zwanger-strak-borsten alleen dan zonder het pijnlijke gevoel 😉 Ook mijn vriend – nog altijd de beste keurder – zag het. Nou, je wilt niet weten wat het met mijn zelfvertrouwen deed! Ik liep nog net niet de hele dag topless over straat.

resultaat 2
Foto genomen na zes weken BreastGro

Op dit moment merk ik dus dat er vooral meer stevigheid in mijn borsten is gekomen, iets wat ik bij nader inzien belangrijker vind dan de groei. Hoe meer ‘rechtop’ en pront mijn borsten staan, hoe mooier ik het vind en hoe voller ze lijken.

Ik ga nog een aantal maanden door met slikken van BreastGro om uiteindelijk het resultaat goed te kunnen beoordelen.

Wat vind jij belangrijker met betrekking tot jouw boezem? Volume of grootte?

Dit vind je misschien ook leuk

18 reacties

  • Reageren
    Nicole
    11/08/2016

    Dat dat dan echt werkt joh. Zou ik echt nooit geloven anders haha.
    Nicole onlangs geplaatst…Weer borstvoeding geven, of toch maar niet?My Profile

  • Reageren
    Mama Lifestyle Blog
    11/08/2016

    Wat bijzonder dat het echt werkt! Ik heb geen boezem Sanne, ik ben zo plat als wat. Ik denk niet dat het mij grotere borsten zou bezorgen, maar misschien dat ze dus wat steviger worden. Ik denk wel dat je deze pillen moet blijven slikken om het resultaat te behouden. Dat staat me dan wat tegen.
    Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Shoplog: nieuwe HEMA kindercollectie voor najaar/winter 2016/2017 & zomerkledingMy Profile

  • Reageren
    Carlijn
    11/08/2016

    Hahaha nog net niet topless over straat. Maar wow wat relaxed dat het lijkt te werken! Die stevigheid lijkt me juist zo fijn. Welk middel geeft je dat nou, behalve Dr. Schoemacher?! Ik hoef niet per se een cupmaat erbij maar meer stevigheid na mijn zwangerschap is extreem wenselijk.
    Carlijn onlangs geplaatst…Mijn zeven eerste (bij)baantjesMy Profile

  • Reageren
    Nicole
    11/08/2016

    Mijn borsten zijn zo’n slappe hap en met een maat E hoef ik echt geen grotere maar stevig mag wel!
    Nicole onlangs geplaatst…Shoppen met kortingMy Profile

  • Reageren
    Liset - Beautydagboek
    11/08/2016

    Jee, dat het echt werkt! Had ik nooit verwacht eigenlijk. Ik denk dat het vooral resultaat geeft bij vrouwen die al een goede cup hebben, maar wat meer stevigheid wensen. Ik ben bang dat een cupmaat erbij niet gaat werken, dan zouden je borsten echt een stuk moeten groeien, maar dat zou natuurlijk best leuk zou zijn ;).
    Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Fashion | Hoe combineer je een oversized denim jacket?My Profile

  • Reageren
    Jorinde
    11/08/2016

    Wauw dat dit ook werkt! Fijne review! Maar moet je dit inderdaad blijven slikken om het resultaat te behouden?
    Jorinde onlangs geplaatst…Column | Definieer sportiefMy Profile

    • Reageren
      La VieSagista
      11/08/2016

      Hi Jorinde,

      Bij sommige dames is het resultaat redelijk blijvend als ze stoppen met de pillen, maar over het algemeen wordt aangeraden om 1 a 2 pillen per dag als onderhoudsdosering te blijven slikken.

  • Reageren
    Nicole
    11/08/2016

    Haha, wat een bijzondere producten zijn er tegenwoordig op de markt zeg! Hoelang blijft het resultaat aanwezig na het stoppen van zo’n kuur?
    Nicole onlangs geplaatst…#7firstjobs – mijn baantjes en stages door de jaren heenMy Profile

  • Reageren
    Mylou
    11/08/2016

    Wat bijzonder! Ik vind grote pillen slikken helaas veel te eng, want het is wel echt gaaf dat het werkt. Ik hoef ook niet echt een grotere maat, maar stevigheid is altijd welkom haha.
    Mylou onlangs geplaatst…Tips voor een regenachtige zomerdagMy Profile

  • Reageren
    Judith
    11/08/2016

    Wow wat goed dan zeg, ik wil ook wel iets groter en iets steviger, toch maar eens kijken

  • Reageren
    Sandra
    12/08/2016

    Wat fijn dat het zo goed werkt zeg!
    Sandra onlangs geplaatst…PARFUM ANNAYAKE MIYABI WOMANMy Profile

  • Reageren
    Bianca
    14/08/2016

    Ik heb ooit zo’n verpakking ontvangen (zat in een soort van beautybox) en heb ze weggedaan…wat stom!! Voor mijn hangende theezakjes zou dit misschien wel een heel fijn product zijn 🙂

  • Reageren
    nien
    16/08/2016

    Hoi Sanne,
    Hele late reactie op je artikel maar ik hoop dat je het nog leest 🙂 Ik heb namelijk wat opmerkingen.
    Op welke manier beïnvloed het, het klierweefsel in de borst precies? Ik zie staan dat er fyto oestrogenen in zitten. Dat zijn in principe plantaardige hormonen, maar volgens mij lopen er wel nog steeds onderzoeken naar dat hormoon en borstkanker.. Lijkt mij best eng.

    Verder staat er dat een a cup minder klierweefsel heeft dan grote borsten. Uit ervaring week ik dat dit helemaal niet waar hoeft te zijn, als je naar mammografieën kijkt zie je vaak dat een bescheiden cup meer klierweefsel heeft en dat een grotere borst vaak meer vet heeft in verhouding tot klieren.

    Op de website van borstkanker.nl staat dit :
    Omdat borstkanker in klierweefsel kan ontstaan, betekent de aanwezigheid van meer klierweefsel, een grotere kans op kanker. Ook maakt dergelijk weefsel het interpreteren van een mammografie moeilijker, omdat het door de hoge dichtheid wit oplicht op de foto net als een tumor. Er kan zo gemakkelijker iets over het hoofd gezien worden. Soms wordt er dan ook een MRI-scan gemaakt.
    Al met al vind ik het best een vreemd product, ook wordt er op de website niet echt duidelijke verwezen naar de klinische studies.

    Wil niet overkomen als een zeur, maar borstkanker komt zo veel voor en ik denk dat het belangrijk is dat mensen hier van op de hoogte zijn.
    Groetjes

    • Reageren
      La VieSagista
      16/08/2016

      Hi Nien, dankjewel voor je inhoudelijke comment. Ik ga het voor je checken en kom erop terug!

      • Reageren
        nien
        17/08/2016

        Bedankt voor je reactie, ben benieuwd 🙂

        • Reageren
          Philip Kielman
          09/10/2016

          Breastgro® bevat een aantal actieve ingrediënten waaronder hop en fyto-oestrogenen. Met name deze hop werkt stimulerend op borstklieren, zoals je dat misschien ook kent vanuit het “oude advies”om bruin bier te gebruiken als de borstvoeding niet zo goed op gang komt.
          De Fyto-oestrogenen en het effect op borsten dat hangt af van het soort fyto-oestrogenen en hoeveelheden. In de borsten zitten zowel zogenaamde alfa en beta-oestrogeen receptoren. De eigen oestrogenen werken voornamelijk op alfa-oestrogeen receptoren; Deze fyto-oestrogenen werken met name op de beta-oestrogeen receptoren (99,5%-99,99%) voor het gewenste effect op de borstversteviging. Hierdoor is het risico op borst-, maar ook baarmoederhalskanker verwaarloosbaar en zeer beperkt in vergelijking met hormoonsubstitutie en dergelijke. En zie je wel het hier gewenste effect van borstversteviging, maar niet het risico op toename van hormoongevoelige tumoren.
          Natuurlijk zijn fyto-oestrogenen in theorie wel een contra-indicatie als er reeds een hormoongevoelige tumor is vastgesteld.

          Uw opmerking over interpretatie van mammografie, foto of MRI-scan deel ik niet; een (borst)tumor ziet er veel donkerder uit en is door een professional goed te onderscheiden van gezond borstklierweefsel.

          Hopende u voldoende te hebben ingelicht
          En met vriendelijke groet,

          Philip Kielman, apotheker
          Kwaliteitsmanger TSP

  • Reageren
    nien
    11/10/2016

    Hoi Sanne,

    Bedankt voor de reactie. Duidelijk uitleg over de hormonen. Alleen de interpretatie van de mammografie ben ik het niet helemaal mee eens. Een tumor ontdekken op een mammografie is best heel erg lastig, zeker als iemand veel klierweefsel heeft. Tuurlijk de grote tumoren zie je bijna altijd maar de kleintjes kunnen makkelijk wegvallen en in een klierrijke borst gebeurd dat sneller vergeleken met een vetrijke borst. (Klierweefsel is wit op een mammografie, tumorweefsel ook en vetweefsel is donker.

    Bedankt dat je het hebt uitgezocht en fijn dat er zo een uitgebreide reactie is gekomen.

    Groetjes

  • Reageren
    Ria
    13/03/2020

    Hier ga je spijt van krijgen meid, dom om hiermee te expirimenteren…
    Alles voor het uiterlijk??
    Cystes ga je krijgen, pijn en de diagnose borstkanker is door de cystengroei bijna niet meer te stellen. Een mammogram is te pijnlijk met cysten dus je zult een MRI Scan moeten ondergaan.
    Hoe kun je nou toch met hormonen gaan klooien?

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.