Ultieme gezichtsreiniging: Philips Visapure

Visapure Collage

Vanaf het moment dat ik make-up ging gebruiken heeft mijn moeder me op het hart gedrukt dat het reinigen van de huid essentieel is. Als ik het een keer niet had gedaan en met koolzwarte ogen beneden kwam, dan zei ze altijd ‘Oh daar hebben we die Scary Movie-actrice weer’. Nu ik ouder ben zie ik pas echt het belang in van het adequaat reinigen van de huid en ik zie het als basisstap in mijn dagelijkse huidverzorging. Deze keer test ik een methode die maar liefst tien keer effectiever is dan reinigen met de hand: de Philips VisaPure.

Het is een feit dat crèmes veel minder effect teweegbrengen als je huid niet goed gereinigd is. Een uitgebreid reinigingsritueel behoort dan ook tot mijn dagelijkse routine. Ik vind niets lekkerder dan ’s avonds voordat ik naar bed ga mijn huid te ontdoen van make-up en alle andere schadelijke stoffen waar mijn huid die dag aan is blootgesteld.

DSC_1201

DSC_1199

DSC_1198

3 extras

De Philips VisaPure is een elektrische reinigingsborstel die door middel van 17.000 masserende borstelhaartjes op een zachte manier vuil, make-up en dode huidcellen van je huid verwijdert. Op deze manier laat je niet alleen je huid stralend en fris achter, maar je zorgt er ook nog eens voor dat crèmes en lotions veel beter hun werk kunnen doen. Je kunt de VisaPure gebruiken in combinatie met alle soorten huidreinigingsproducten (reinigingsmelk of facewash bijvoorbeeld), en ook onder de douche kun je er je gezicht mee reinigen. In de doos vind je de volgende producten:

♦ VisaPure
♦ Opzetborstel voor de normale huid
♦ Opzetborstel voor de gevoelige huid
♦ Oplaadstandaard + lader
♦ Snelstartgids
♦ Handleiding

borstel

Even ter vergelijking: dit is de gezichtsborstel waar ik normaal wel eens mijn gezicht mee reinigde.. De haren hiervan zijn hard en stug.

Met de VisaPure heb je in een handomdraai – 1 minuut welteverstaan – je huid een complete reinigingsbeurt gegeven. Ik heb het zelf getest en wil je even de resultaten laten zien.

DSC_1190

DSC_1216

DSC_1238

Mijn huid reinig ik als volgt: eerst gebruik ik een 2 fasen oogreinigingslotion (gewoon van Kruidvat huismerk), vervolgens haal ik met een reinigingsmelk (Garnier) de laatste zwarte resten van mijn ogen en neem ik tevens mijn gezicht mee. Als derde stap gebruik ik de VisaPure met een paar druppels Philosophy 3-in-1 facial cleanser. De borstel houd ik eerst even onder de kraan alvorens ik hem op mijn gezicht zet. Na het reinigen met de VisaPure plens ik nog wat water in mijn gezicht om het schuim weg te halen en met een micellair water (Kruidvat huismerk) ga ik dan nog over mijn gezicht heen om te kijken of er nog wat vanaf komt.

reiniging Collage

Als ik mijn huid slechts reinig met watjes dan blijf ik er zelfs na 4 watjes te hebben gebruikt, nog troep afhalen. Zie eerste foto. Als ik na gebruik van de VisaPure een watje over mijn gezicht haal, is alle vuil weg. Dit zie je op foto twee. Een heerlijk idee!

visapure 2

Ik had verwacht dat het reinigen met deze elektrische borstel misschien een beetje ruw zou kunnen zijn, maar niets is minder waar. De roterende bewegingen voelen heel subtiel aan en inderdaad eerder als een massage dan als een echte reiniging. Volgens mij is mijn huid nog nooit zo schoon geweest!

Tot slot nog wat opmerkingen over de VisaPure:

♦ Hij stopt elke 20 seconden (3x dus) even zodat je hem op een andere huidzone kunt gebruiken.
♦ Ik raad je aan de 1 minuut die het apparaat aan staat, niet te overschrijden als je alleen je gezicht behandelt en je huid ietwat gevoelig is. Ik heb in mijn enthousiasme nu een paar keer twee minuten geprobeerd en ik merk toch dat dat iets teveel van het goede is. Als je je decolleté en hals wilt meenemen, dan kun je hem natuurlijk wel wat vaker opnieuw aanzetten.
♦ VisaPure wordt standaard geleverd met 2 borsteltjes, een voor de normale en een voor de gevoelige huid. Er zijn daarnaast nog een aantal extra borstels te verkrijgen: de ‘Extra Sensitive’ (voor de zeer gevoelige huid), de ‘Deep Pore’ (waarmee je je poriën een dieptereiniging geeft), de Exfoliation (met een scrubbende werking) en de Anti-Blemish (bestrijdt de twee oorzaken van onzuiverheden).
♦ Bij aankoop krijg je een gratis borsteltje cadeau (bij registratie op de Philips site).

De Philips VisaPure kost €159,99.

Special-S-layer-low-res

Dit vind je misschien ook leuk

18 reacties

 • Reageren
  Anneleen
  08/05/2015

  Lijkt me een heel fijn en handig ding!

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  08/05/2015

  Dit is een hele fijn review Sanne! Een lange tijd zijn we doodgegooid met de Clarisonic borstel, maar over de Visapure heb ik nog niet zoveel gehoord. Ik moet zeggen dat ik het verschil van schoonmaken zonder de borstel en met de borstel een groot verschil vind. Wat wordt je huid schoon zeg! Vooralsnog vind ik het een hele grote uitgave, maar wat is het effect goed. Ik denk dat mijn huid er ook behoorlijk van zou opknappen :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Fashion | Draag jij de Birkenstock deze zomer weer?My Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  08/05/2015

  Ik heb hem ook, hij is echt fijn!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Alternatieve kolftipsMy Profile

 • Reageren
  Diantha
  08/05/2015

  Ik ben blij dat de VisaPure je zo goed bevalt, je kunt je huid er inderdaad veel beter mee reinigen! Ik doe precies hetzelfde, eerst een milk en dan purity, alleen ik doe ‘m nog een extra minuutje over mijn hals en decolleté. Ik hoop dat die van jou niet stuk gaat.. 😉
  Diantha onlangs geplaatst…Review: Rituals Mandi LulurMy Profile

 • Reageren
  Eva
  08/05/2015

  Dit helpt me weer herinneren hoe belangrijk het is om m’n huid te reinigen!! Ik gebruik bijna geen make up. Maar dan nog is het verstanig om te reinigen! Ik weet niet goed of ik dit zou aanschaffen. Maar ik ga me er meer in verdiepen :-)) liefs! Eva

 • Reageren
  Nesrin
  08/05/2015

  Ik zal dit artikel even doorsturen naar mijn man want het is best een leuk moederdagcadeau lijkt mij.

  Helder review en wat een verschil. Ik krijg altijd een lichtelijke agressie aanval in de badkamer als ik mijn huid heb gereinigd en dan als laatst met een handdoek over mijn gezicht heen dep en dan TOCH vlekken in de handdoek zie! Ik HAAT dat.

  Fijne review Sanne!
  Nesrin onlangs geplaatst…Hoepelen met Hoop it Yourself (voor een strakke taille)My Profile

 • Reageren
  Manon
  08/05/2015

  Lijkt mij een fijn apparaat. Wel een dure aanschaf..1 minuut lijkt zo kort!

 • Reageren
  Michelle
  08/05/2015

  Heb hier ook naar zitten kijken al lijkt hij me wel iets te ruw gezien ik dagelijks bha 2% gebruik en wil niet sneller rimpels creëeren dan nodig is haha

 • Reageren
  robin
  08/05/2015

  klinkt goed! ik heb de Clarisonic maar die heb ik al maanden niet gebruikt, vergeet het steeds.

 • Reageren
  Eline
  08/05/2015

  Klinkt goed. Ik heb zelf die van Clinique en die werkt ook echt super!
  Eline onlangs geplaatst…Must read: Buskruit met muisjesMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  08/05/2015

  Ik gebruik nu een neppe variant om uit te proberen maar met zelfs de borstel speciaal voor de gevoelige huid vind ik het er behoorlijk ruw aan toe gaan. Wel vind ik het fijn dat mijn huid zo schoon wordt. Wie weet spaar ik nog even door voor deze, want het ziet er allemaal heel goed uit!
  Lifesabout onlangs geplaatst…7X Wat ik nooit zou durven…My Profile

 • Reageren
  Nadia
  08/05/2015

  Ik lees reviews over dit soort borstels altijd vol interesse, het lijkt me zo fijn maar ik vind het toch best een uitgave… Ik wil eerst eens zo’n ‘handborstel’ proberen (ook al is het lang niet hetzelfde), waar had je de jouwe gekocht? Ik zie ze nergens!

  • Reageren
   La VieSagista
   08/05/2015

   Bij Primark geloof ik!

 • Reageren
  Carlijn | Copy & Beauty
  08/05/2015

  Goede review. Een elektrische borstel vind ik ook zeker de investering waard, mijm huid is er in een jaar tijd flink van opgeknapt. Verkoos zelf altijd de VisaPure boven Clarisonic, maar gebruik nu al een poos die van Clinique en die doet zijn werk ook meer dan prima. Ben benieuwd of jij op de langere termijn ook iets aan de conditie van je huid gaat merken.
  Carlijn | Copy & Beauty onlangs geplaatst…Review: SENSAI Silky Purifying Silk Peeling PowderMy Profile

 • Reageren
  Vi
  09/05/2015

  Ik heb ooit een keer een goedkopere variant bij de kijkshop besteld (de Ayvo van JML voor maar 20 euro) echt een top ding! Heb hem nu al anderhalf jaar en gebruik hem nog steeds!

 • Reageren
  Make up your Mandy
  15/05/2015

  Na het lezen van de reviews, was ik zo enthousiast dat ik de Visapure gekocht heb. Wat een fijn apparaat, ik merk nu al een verschil.
  Make up your Mandy onlangs geplaatst…Lush Ocean SaltMy Profile

 • Reageren
  Sarah
  04/11/2016

  Hoi Sanne!
  In mijn zoektocht naar een gezichtsreinigingsborstel ben ik ook op jouw artikel gestuit. Ik twijfel eraan om deze set te kopen van Darphin bij Newpharma: http://www.newpharma.nl/darphin/526078/darphin-borstel-gezichtsverzorging-van-l-institut-sonisch-reinigings-en-massagetoestel-1-kit.html. Jij hebt dus al concrete ervaring wat elektrische gezichtsreinigers betreft maar ik vroeg me af of je deze ook al eens de revue had zien passeren ergens? Ik vind er niet zo heel veel info over. 🙂 Groetjes!

  • Reageren
   La VieSagista
   04/11/2016

   Hoi Sarah, ik heb inderdaad verschillende gezichtsborstels getest en ik durf nu wel te zeggen dat ik degenen zonder haren het fijnst vind. De Darphin borstel ziet er goed uit! Het fijne is dat in die variant ook een antiageing massage zit. Ik denk wel dat een Visapure beter reinigt over het algemeen maar die heeft weer niet die antihuidverouderingseffecten. Je zou ook nog kunnen kijken naar de FOREO luna. Succes!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.