Uitstelgedrag! Dit zijn de klusjes die ik al een tijdje laat liggen

Net als iedereen heb ook ik bepaalde klussen waar ik al een tijdje tegenaan zit te hikken en die steeds weer worden uitgesteld.

Kleding van de kinderen uitzoeken

Het stomme is dat als ik er eenmaal mee bezig ben het me niet meer dan 30 minuten kost, maar doordat ze zo snel groeien en het dus echt op regelmatige basis moet, schiet het uitzoeken van hun kleding er vaak bij in. Met als gevolg dat de kleding simpelweg niet meer in hun kasten past en er stapeltjes omvallen, deurtjes en lades niet meer goed dichtgaan of James ’s ochtends dingen uit de kast trekt om aan te doen die heeeelemaal niet meer passen, waarna hij weer teleurgesteld is want ‘ik wilde zo graag dat Spiderman t-shirt aan’. Daar komt nog bij dat ik altijd moeite heb met het weggooien van kleding. Er zijn weinig mensen in mijn omgeving die ik blij kan maken met oude kleertjes van de kinderen (ik ken er gewoon niet echt veel met kinderen in de leeftijdscategorie Isé/James) en de Leger Des Heils containers in de buurt hier zitten altijd vol, dat je de tassen ernaast moet zetten en het in deze tijd van het jaar zeiknat regent. Verkopen vind ik weer enorm tijdrovend… Ik heb nu in ieder geval met mezelf afgesproken dat ik pas weer iets nieuws mag kopen als er ook weer iets weggaat.

Sneakers schoonmaken

Ik heb een aantal paar witte sneakers waarmee ik of door de modder ben gebanjerd, of mee op stap ben gegaan of waar verscheidene kwakken eten nog op liggen te rotten. En ik heb me er nog niet toe kunnen kunnen zetten die krengen schoon te maken. Zonde, want nu staat ze maar een beetje in mijn kast te staan terwijl ik zeker weet dat ik ze ga dragen als ik ze heb schoongemaakt. En zoveel moeite is dat schoenenpoetsen nu ook weer niet.

Buitenlampen ophangen

Toegegeven, dit is een klusje waarvan het niet 100% mijn schuld is dat het nog niet is gebeurd. Heb namelijk de ballen verstand van elektriciteit, maar ik kan op zijn minst mijn vriend aansporen en hem bij dit taakje helpen. We hebben vorig jaar een aantal prachtige buitenlampen gekocht bij Intratuin die helaas nog onaangeroerd in een doos in de schuur liggen.

Belastingaangifte

Stel ik altijd uit tot het laatste moment 😉

Blazers naar de stomerij brengen

Ik heb veel blazers die vanwege hun delicate stoffen enkel chemisch gereinigd kunnen worden. Sommigen heb ik al best lang en kunnen wel een opfrisbeurt gebruiken, anderen bevatten vlekjes die ik er met de hand niet goed uit krijg. Maar 7 blazers naar de stomerij brengen, dat kost ten eerste een flinke duit en ten tweede zit het niet in mijn systeem om ze mee te slepen als ik boodschappen ga doen (ik kan ze bij de Jumbo hier gewoon afgeven).

Overstappen van netwerk

Ons huidige netwerk is gewoon K met peren. Het hapert constant, bereik is niet om over naar huis te schrijven en ik vind hem ook veel te duur voor wat we ervoor krijgen. Maar overstappen is ook weer zo’n gedoe. Dat moet je eerst nog uitzoeken. Vervolgens krijg weer een nieuwe router, daar moet weer een mannetje voor komen, dan heb je nog de kans dat het nieuwe netwerk óók niet goed is.. Nou ja en zo verder.

Trap schilderen

Onze trap is een doorn in het oog op het moment qua schilderwerk. Er bladderen veel stukjes af en dat ziet er gewoonweg rommelig uit. En omdat ik meerdere keren per dag de trap op en af sjees, stoor ik me er ook meerdere keren per dag aan. Maar er kleven een aantal nadelen het schilderen van de trap. Laten doen kost geld (opzich niet erg, maar gezien onze FO filosofie toch iets om in het achterhoofd te houden). Zelf doen vergt veel voorbereiding.

Wat zijn de klusjes die jij uitstelt?

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reageren
  Romy
  18/10/2019

  Sneakers moet je gewoon in de wasmachine doen! Scheelt weer een klusje van je lijstje ?

  • Reageren
   Sanne
   18/10/2019

   Hee Sanne, in Arnhem en omgeving zit de kleding (en speelgoed) bank.
   Misschien kan je de kleding daarnaartoe brengen?

   • Reageren
    La Vie Sanne
    18/10/2019

    Dat is een hele fijne tip, dankjewel!

  • Reageren
   La Vie Sanne
   18/10/2019

   Hi Romy, met All Stars durf ik dat nog wel aan maar heb andere sneakers die daar vrees ik echt niet tegen kunnen.

 • Reageren
  Eke
  18/10/2019

  Zo herkenbaar! Wat bij mij het vooral tegenhoud, is dat ik op mijn vrije dagen de kinderen om mij heen heb en dat soort dingen dan echt a-relaxed zijn om te doen. Ik heb de afgelopen weken wat vrije dagen opgenomen terwijl de kinderen gewoon naar school en de gastouder gingen en goed de tijd gehad voor dit soort dingen. Dat is echt zo fijn!

  • Reageren
   La Vie Sanne
   18/10/2019

   Oh dat lijkt me heerlijk inderdaad, even zonder kinderen die klusjes aanpakken. Is een stuk makkelijker!

 • Reageren
  Yvonne
  18/10/2019

  Met dingen als die blazers en vieze schoenen, heb ik een tip: alles in de gang bij de voordeur hangen/zetten. Dan ga je het vanzelf doen omdat je het daar weg wil hebben. Zo werkt het bij mij goed in ieder geval.

  • Reageren
   La Vie Sanne
   18/10/2019

   Slim Yvonne, ik zal kijken of dit bij mij ook werkt.

 • Reageren
  Brenda
  18/10/2019

  Herkenbaar… heeft James zn school niet 1 of 2 x per jaar een kleding inzamelt actie. De school van mijn kinderen doet mee aan bag 2 bag. 2 vliegen in een klap: kasten opgeruimd en de school krijgt er geld voor. 2 x per jaar een schop onder mn kont moment!

  • Reageren
   La Vie Sanne
   18/10/2019

   Dat lijkt me super! Misschien kan ik het eens op James zijn school voorstellen!

 • Reageren
  Sab
  18/10/2019

  Hey Sanne, waarom verkoop je de kleding van de kinderen niet? Wij leven momenteel van een minimuminkomen en ik zou maar al te blij zijn om een meisjespakket over te kopen, win-win.

 • Reageren
  Lisette
  19/10/2019

  Ik vind de schone was ín de kasten leggen altijd vreselijk. Dus meestal leven wij van kleding uit de wasmanden haha. Zo ondankbaar werk ook
  Lisette onlangs geplaatst…Een midlifecrisis maakt meer kapot dan je lief isMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  21/10/2019

  Herkenbaar! Vooral de schoenen poetsen en kleding uitzoeken, wat een drama. Ik heb nooit zin om daar aan te beginnen om mijn vrije dagen, terwijl wat je zegt: het klusje is zo geklaard. Ik heb inmiddels ook nog 3 schilderijtjes liggen die opgehangen moeten worden, maar vertik het steeds om in mijn vrije weekend een gaatje te boren. In de avonden na werk is het vaak al te laat, en in het weekend wil ik gewoon ‘leuke’ dingen doen.
  Tamara onlangs geplaatst…New release: Nike Air Max WagashiMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.