“Jezus is nep!” En andere uitspraken van mijn kind waar ik van schrok

Soms is het net of ik met een jongvolwassene aan het praten ben. De ene na de andere grappige, intelligente, serieuze en soms ‘schokkende’ uitspraak floept uit zijn mond. Dit waren de uitspraken waar ik nogal van schrok.

Tegen zijn oma zei James laatst: “Als papa en mama nou dood zijn, dan kan ik bij jou wonen!” Okeeeeeeee dan. Niet echt leuk om te horen natuurlijk. Ik probeerde mezelf maar gerust te stellen met het feit dat James nog niet helemaal snapt wat het concept dood precies inhoudt…;-)

“In de pauze slaat I. me altijd terwijl P. me vasthoudt.” Toen ik dit hoorde keek ik wel even raar op. Ik weet dat kinderen in de kleuterklas best fysiek zijn, maar dit vond ik best een vreemd verhaal. Ik heb nog niet kunnen verifiëren het daadwerkelijk waar is – ik weet dat James ook best kan overdrijven – maar ik schrok er wel van.

“Kut rijmt op hut!” James is in de rijmfase. Helemaal prima vind ik, want rijmen is goed voor de taalontwikkeling. Toch ben ik niet zo gecharmeerd van ieder rijmverzinseltje. Zo liet James mijn zusje en mij nogal schrikken toen hij ineens met ‘kut’ op de proppen kwam. Vast geleerd op de basisschool 😉

“Mama je zei shit en dat mag niet.” Mijn oudste weet ook dondersgoed wanneer ik mij een keertje niet aan behoorlijk taalgebruik houd. En daar word ik dan vriendelijk op gewezen. Waar ik op mijn beurt nogal van schrik natuurlijk, want dat doet me weer beseffen dat ik beter op mijn woorden moet letten.

“Ik vind papa liever.” Deze deed ook wel even pijn. Ach, schaarste maakt geliefd en gezien papa gewoon veel minder vaak thuis is dan ik hoop ik maar dat het hier mee te maken heeft.

“Jezus is gewoon nep”. “Hoe bedoel je Jezus is nep?” vroeg ik hem. Hij begon een of ander vaag verhaal over een pop, ik snapte er niks van. Later begreep ik dat hij een film had gezien waarin Jezus een pop was. Ah, zo zat dat dus.

Heeft jouw kind ook wel eens van dit soort uitspraken?

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Simone
  03/01/2019

  Ik vind die van het slaan en vasthouden wel een beetje zorgelijk… Misschien dat je daar toch eens achteraan kan gaan bij een juf? Had dat zelf niet zo laten wezen.

 • Reageren
  Eke
  03/01/2019

  Zo erg herkenbaar! Vooral dat je er niet prat op moet gaan dat wat je kind vertelt ook zo is.

 • Reageren
  Yvonne
  03/01/2019

  Heel herkenbaar. Slaan wordt best veel gedaan tussen kleuters ja. Gewoon uitleggen wat wel en niet kan (ik zeg altijd dat verdedigen mag als iemand anders je blijft slaan). Maar liefst op zo’n manier dat je niemand pijn doet.

  Wij zijn niet gelovig dus onze zoon weet sowieso dat “Jezus en alles eromheen nep is” ;). Voor ons niet zo schokkend dus.

 • Reageren
  Tineke
  03/01/2019

  Oh dit zal hier ongetwijfeld ook komen! Net zoals heel veel kinderen uit boosheid roepen dat ze je haten. Lijkt me de eerste paar keer ook wel even flink pijnlijk..
  Liefs

 • Reageren
  Sanne
  03/01/2019

  “Ik moet ZUIPEN! Gefeliciteerd Partyfriex ft schorre chef. Bij zoonlief van twee is het ook een hit ?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.