Uiteten zonder kinderen vs. uiteten met kinderen

Zeg maar dag met je handje tegen rustige dinertjes bij de betere restaurants met je bloedjes om je heen..

Een race tegen de klok
Zonder kinderen: “een tafeltje voor twee personen om 20.00 graag!” Om vervolgens om één minuut voor achten binnen te lopen.
Met kinderen: vergeet het maar dat je op een vaste tijd naar een restaurant toe kunt gaan. Op het moment dat je thuis wilt vertrekken heeft er of iemand de broek vol, ben je een discussie aan het voeren over of een jas wel of niet dicht moet, of is er iemand één van zijn schoenen kwijt..

Kindvriendelijk voedsel
Zonder kinderen: steak tartaar, truffelpasta, foie gras, kaasplankjes, je weet wel, luxe voedsel..
Met kinderen: tuurlijk doe ik mijn best om James daar af en toe ook van te laten eten maar tot nu toe boek ik daarmee weinig succes. De drie p’s, oftewel patat, pizza en pannenkoeken gaan er tot nu toe altijd het beste in. Wel lekker goedkoop natuurlijk.

Kindvriendelijke kleding
Zonder kinderen: een jurkje, hoge hakken of een kek suède blazertje waren wel items die ik graag droeg als ik een avondje uiteten ging met le boyfriend.
Met kinderen: ik pieker er niet over om tegenwoordig nog ‘dry clean only’ outfits thuis te dragen, laat staan naar een restaurant waar er ongetwijfeld binnen een paar minuten ergens een klodder ketchup of spaghetti bolognesesaus op mijn chique outfitje belandt.

Tassenmeisje
Zonder kinderen: Ik ben, of was, of ben, ik weet het niet meer, maar in ieder geval ik was altijd een echt tassenmeisje. Vroegâh droeg ik enkel een clutch bij me met wat lipgloss, een pinpas en sleutels.
Met kinderen: ik schreef al eerder een heel artikel over de evolutie van mijn handtas, maar je kunt wel raden dat een klein schattig schoudertasje nu niet meer voldoende is als ik de deur uitga. Nu heb ik een plunjezak nodig met luiers, vochtige doekjes, speelgoedauto’s en speentjes.

Alcoholvrij
Zonder kinderen: “Een wijntje graag!” Of twee. Of drie.
Met kinderen: Ik zeg je één ding: je wil GEEN kater als je kinderen hebt. Dus laat de alcohol staan een neem een ijstheetje of bitter lemon ofzo.

Lees ook >> hoe overleef ik een kater met een kind

De bestelling

Zonder kinderen: even kletsen, even in de menukaart kijken, menukaart weer vergeten, weer even kletsen, toch weer even een blik op de menukaart werpen, nog geen keuze kunnen maken, slokje wijn, praatje, en na een half uur je keuze doorgeven aan de ober.
Met kinderen: zo snel mogelijk bestellen. Het liefst kijk je thuis al even online wat de menukaart te bieden heeft zodat je bij binnenkomst direct je bestelling door kunt geven. Kinderen hebben niet zo heel veel geduld weet je wel.

Naar wat voor restaurants neem jij je (jonge) kinderen mee?

Foto: ©Nikolina Ivanova via  Shutterstock

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  zebrazonderstrepen
  08/12/2017

  Wij gaan toch geregeld uit eten met de kids maar dat is niet iedere keer even makkelijk. We nemen altijd kleurtjes mee en de iPad, die is voor als ze flink gegeten hebben. Toch genieten wij en de kids er erg van!
  zebrazonderstrepen onlangs geplaatst…Kerstwensen, kerstboom & een cadeautipsMy Profile

 • Reageren
  Eke
  08/12/2017

  Lunchen doen we wel eens met Max erbij, maar uit eten gaan is echt iets voor ons samen op een date night. Even heerlijk kletsen, niemand aan hoeven sporen om door te eten, je eigen eten in een keer op kunnen eten, dat werk.
  Eke onlangs geplaatst…AliExpress shoplog december 2017My Profile

 • Reageren
  Jolanda
  08/12/2017

  Tja, voor alles is een tijd en plaats. Met kind gaan we inderdaad voor gelegenheden waar kinderen ook welkom zijn. Dus denk de gele M, Pannenkoekhuis, de vreetschuren en het eetcafé. Ook gezellig! Maar eens in de zoveel tijd gaat kindlief bij opa en oma logeren en dan gaan we samen uit. Dineren, theater, een concert etc. net wat we willen. Dat is echt heel goed voor je relatie maar ook voor jezelf om even los te zijn van de dagelijkse sleur en het zorgen voor en rekening houden met…

 • Reageren
  Remy
  09/12/2017

  Pannenkoeken restaurant ?

 • Reageren
  Tanja
  09/12/2017

  Een restaurant met een alle in formule waarbij je het eten zelf opschept bij een buffet. Ook zijn daar vaak chefs aan het werk die gerechten voor je wokken. De Kids vliegen gelijk naar het dessertbuffet ?. En eten voor mijn gemoedsrust een paar stukjes komkommer. Mijn man en ik genieten van vanalles… ook dat de Kids er bij zijn ipv de oppas te betalen .

 • Reageren
  restaurant op leidseplein
  01/08/2019

  Ik ga zelf ook vaak uiteten op Leidseplein in Amsterdam. Het is hier altijd druk en dit wordt ook erg zwaar als ik met de kids ben. Ik ga daarom liever alleen uiteten met me parter bij dat soort restaurants.
  Anne

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.