Typische dingen die mijn baby doet

Het is toch wel HEUL gezellig hoor, zo’n 11 maanden oude baby. Ik zeg baby, maar eigenlijk is dat hele kleine er wel een beetje af. Isé wordt groter, zelfstandiger en grappiger met de dag. Een kleine opsomming van de typische dingen die zij doet.

– Slaan en gooien met alle voorwerpen die ze te pakken kan krijgen. Dagelijks vliegen hier mobieltjes, duploblokjes, speelgoedtamboerijnen en raceauto’s door de kamer en wordt er getimmerd met lepels, poppetjes, pennen en ehhh eten.

– Zelf de fles vast willen houden. En mijn handen ervan af duwen. Zo zelfstandig die baby van mij.

– Huilen als je uit het zicht ben. Yep, de verlatingsangstfase is begonnen. Ze voelt het al aan de manier waarop ik haar neerzet of ik van plan ben om de kamer uit te gaan.

– Woest worden als ik haar mond probeer te poetsen. Mission impossible met die kleine. Ik heb van alles geprobeerd. Hoofd vasthouden, hoofd juist niet vasthouden, er een spelletje van maken, liedjes zingen bij het poetsen, maar ze begint direct te gillen en haar hoofd hysterisch te draaien als ik met een doekje bij aan mond aan het wapperen ben.

– Beginnen te klappen als de muziek aan gaat. En dit vind ik echt het allerschattigste ooit. Samen met haar broer kan ze echt de grootste lol hebben als er een liedje wordt gedraaid.

– Op zoek naar je handen. Mevrouw is in de ‘lopen langs banken en randjes-fase’ beland, maar het állerliefst loopt ze met je door de kamer terwijl jij haar handen vasthoudt. En dus is ze altijd op zoek naar een ‘slachtoffer’ om mee te lopen. Als jij toevallig op de bank zit waar zij langs waggelt dan zal ze gegarandeerd naar je handen grijpen. Die kleine handjes die zo naarstig op zoek zijn naar de jouwe kun je natuurlijk niet negeren. Overigens frummelt ze bij mij dan ook altijd meteen even mijn haarelastiekje van mijn pols.

– Haar neusje optrekken als ze heel erg moet lachen. En dan snuift ze er ook nog een beetje bij (mijn heeeeeeeeeemel ik wil toch gewoon nog 10 baby’s als ik haar dat zie doen).

– Tegen vijven wakker worden, heel hard gaat brabbelen en na een half uur weer in slaap vallen. Ben daar zelf niet kapot van moet ik zeggen, ik lig wakker vanaf de tijd dat zij haar keel open trekt 😉

– Kiekeboe spelen met alles wat een doek/lap/slabbetje is.

Herken jij ook die typische trekjes van je baby?

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Dionne
  11/09/2018

  hahaha dat wakker worden rond 5 en daarna weer in slaap vallen. Terwijl jezelf uiteraard niet meer kunt slapen..

 • Reageren
  Larissa
  11/09/2018

  Wat een heerlijke fase lijkt me dit (op het om 5 uur wakker worden dan). En 11 maanden al.. Het gaat zo snel zeg!
  Larissa onlangs geplaatst…Mooie momenten van de afgelopen 23 jaar…My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.