Tutorial: nailart met vrolijke dots

nailart duoIk vind het altijd heerlijk om met nagellak te spelen. Ik heb zo’n 100 kleuren in mijn kast staan, dus er zijn altijd wel leuke combinaties te maken. Laatst kocht ik een selectie nieuwe Barry M nagellakjes, daarom dacht ik dat het wel leuk zou zijn om ze uit te proberen in een vrolijke polkadot-nailart. Ik leg in deze tutorial uit hoe ik de nailart precies gemaakt heb.

Allereerst is het belangrijk om uit te zoeken welke kleuren je bij elkaar wilt hebben. Ik besloot mijn drie nieuwe Barry M lakjes te gebruiken, wat lekkere felle en vrolijke kleurtjes zijn. Op zich is er niet echt een regel voor wat je wel en niet kunt combineren. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. Ik houd ook van goud en zilver om dots mee te maken.

DSC_1180
Toen ik deze kleurtjes bij elkaar had gezocht, leek het me ook wel handig om er een witte kleur bij te doen. Verder heb ik voor deze nailart nog een dottingtool van Essence gebruikt. Aan de ene kant zit een dun bolletje en aan de andere kant een dikker bolletje.

DSC_1186
Ik begon met het lakken van mijn nagels in de basiskleur. Dit werd de zeegroene. Vervolgens lakte ik de helft van mijn nagels met wit. Een leuke afwisseling.

DSC_1181
Dan is het tijd voor het zetten van stipjes, de dots. Ik druppel eerst een beetje nagellak op een oud tijdschrift. Nu kan ik gemakkelijk met de dottingtool dippen. Als je geen dottingtool hebt kun je ook een ongekookte spaghettistengel gebruiken.

DSC_1198
DSC_1201
En zo ga je bij al je nagels te werk. Je kunt zelf natuurlijk zoveel variëren als je wilt, dus ik heb met elke kleur wat dots gezet. Mijn ringvinger lakte ik wit voor de afwisseling.

DSC_1208

DSC_1216

Ik houd van opvallende nagels en creaties zoals dit. Een beetje druk maar tegelijkertijd heel schattig en meisjesachtig. Ik heb op elke vinger een andere creatie van stipjes gemaakt om het een beetje speels te houden. Uiteraard kun je zelf ook veel variëren. Je zou het strakker kunnen houden door bijvoorbeeld zwart als basiskleur te nemen en dan met goud, zilver of wit stipjes te zetten. Je kunt ook, zoals ik bij mijn pink gedaan heb, de stipjes schuin laten lopen waarbij je de andere schuine helft van je nagel ‘leeg’ laat.

DSC_1222

Ik heb de lente in ieder geval al lekker in mijn bol met deze vrolijke kleurtjes!

Wat vinden jullie van deze nailart?

 

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Margo
  28/01/2014

  Woeee gezellige nagels!

 • Reageren
  Rosa
  28/01/2014

  Ik ben gek op de Barry M lakjes, ik draag vooral die blauwe graag 🙂

 • Reageren
  Bertine
  28/01/2014

  vrolijke nail art!! 🙂

 • Reageren
  Eline
  28/01/2014

  Ooh wat leuk zeg! Ik doe dit ook vaak in de lente omdat het er zo vrolijk uit ziet!

 • Reageren
  Marloes
  28/01/2014

  Dat ziet er gezellig en very lente uit! Nice!

 • Reageren
  Marloes
  29/01/2014

  Ziet er heel leuk uit!

 • Reageren
  Beautyjuf
  29/01/2014

  Wat een vrolijke nail art! 🙂 Mooie kleurencombi.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.