Tuin zomerklaar met de Kärcher K4 Premium Full Control

Als er één ding is waar ik altijd best wel tegenaan zit te hikken, dan is het wel het zomerklaar maken van het terras. Plantjes, kleedjes en kaarsjes kopen vind ik geen probleem, maar zodra het aankomt op schoonmaken, dan moet je me met tien paarden van de bank af trekken.

Maar wat blijkt: het is zo erg nog niet. Je moet gewoon beschikken over het juiste materiaal. En sinds dit jaar heb ik dat. In dit artikel vertel ik je meer over de Kärcher K4 Premium Full Control, waarmee we in minder dan twee uurtjes ons hele terras schoon hadden.

Lekker poseren San

Het hebben van een een eigen tuin vind ik echt een genot. Buiten eten, op zaterdagochtend een bakkie doen op de loungebank, een wijntje drinken terwijl je nog de laatste zonnestralen meepikt, we brengen heel wat uurtjes door in ons tuintje en het is dan ook wel zo leuk als die er gezellig en representatief uitziet. De algehele representativiteit was na de winter helaas extreem gedaald. Groene aanslag, onkruid, spekgladde vlonder, je kent het wel. Kortom; geen gezicht. Daar moest wat aan gebeuren.

Onze tuin na de winter
Vooral de groene aanslag stoorde me mateloos

Via Kärcher kreeg ik de mogelijkheid om de K4 uit te proberen, een hogedrukreiniger geschikt voor onder andere tuinmeubelen, terrassen, muren en auto’s. Nu ben ik sowieso al een Kärcher fan, ik gebruik mijn Floor Cleaner en Window Vac nog steeds met enorm vele plezier, dus ik kon niet wachten om deze rakker te proberen. Op een mooie zonnige dag besloten we ons achterplaatsje aan te pakken.

De Kärcher K4 is een praktisch ontworpen hogedrukreiniger, die stabiel aanvoelt en makkelijk te bedienen is. Ook voor iemand die niet zo technisch is aangelegd zoals ik. Dit zit er bij de reiniger:
 • Hogedrukreiniger + slanghaspel
 • Spuitpistool Full Control 
 • 6 meter hogedrukslang 
 • Vuilfrees  
 • VarioPower spuitlans 
 • 1 L steen- en gevelreiniger 3-in-1
 • T-Racer 350

Dan nog wat andere belangrijk eigenschappen:

 • Werkdruk: 20-130 bar 
 • Wateropbrengst: 420 l/u 
 • Oppervlakteprestatie: 30m2/u 
 • Vermogen: 1800 Watt 
 • Slanglengte: 6 m
 • Snoerlengte: 5 m
De tuinmeubels afspuiten met de spuitlans
Voor de houten vlonder gebruikte ik de special T-racer 350
Super effectieve reiniging zonder opspatten
Ook James vond dit klusje maar wat leuk!

Dankzij de Kärcher ‘Full Control’ kun je zelf regelen welke druk je wilt gebruiken. Hierbij heb je keuze uit zacht, middel, hard of mix (reinigingsmiddel). De verschillende sterktes zijn handig voor verschillende doeleinden. Voor het terras gebruik ik bijvoorbeeld de sterkste druk, maar mijn tuinmeubels kunnen wel met wat minder kracht toe. Je kunt wisselen van druk door aan de Vario Power spuitlans te draaien. Op het led-display van het spuitpistool kun je eenvoudig aflezen welke druk op dat moment is ingesteld.

Ik geloof dat ik weinig bevredigender vind dan te zien hoe mijn vieze, groen uitgeslagen stenen binnen no-time weer glad en schoon werden.

Wat mij betreft zijn er een aantal aspecten die er echt uit springen:

 • De spuit is krachtig, maar zeer goed en makkelijk te doseren. De LED-indicatie van de ingestelde druk is handig en geruststellend wanneer je het toestel op wat kwetsbaardere ondergronden of materialen gebruikt.
 • Het spuiten is niet heel zwaar. Dat wil zeggen, ik had het veel vermoeiender verwacht. Om de paar minuten moet ik even van hand wisselen, maar ik houd mijn greep relatief lang vol.
 • Ik vind het een pluspunt dat je het reinigingsmiddel gemakkelijk bevestigt door hem in zijn geheel in de daartoe bestemde opening te steken. En het reinigingsmiddel ruikt ook nog eens super lekker.
 • De slanghaspel vind ik ook ideaal. Zo kun je het snoer weer netjes oprollen.
Het bizarre voor- en na verschil

De vlonder hebben we het mooist schoon gekregen met de t-racer. Deze werkt heel precies zonder opspatten en ook zonder het hout te beschadigen. De tegels kreeg ik uiteindelijk het beste schoon met de Vario Power spuitlans.

Het grappige was dat we na het schoonmaken ineens zagen dat de tegels een glinstertje hadden, dat was ons daarvoor met al het vuil erop niet opgevallen.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik he-le-maal fan ben van deze Kärcher K4 Premium Full Control. Ik vond het schoonmaken van de tuin echt geen leuk klusje, maar dat kwam vooral omdat ik er geen geschikt materiaal voor had. Nu weet ik dat het slechts twee uurtjes hoeft te kosten om zowel de vlonder, de tegels en de tuinmeubels schoon te spuiten en dat het resultaat echt verbluffend is.

Hoe maak jij jouw tuin zomerklaar? Gebruik jij daarvoor een hogedrukreiniger?

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Remy
  25/04/2019

  Wij moeten onze tuin ook nog schoon spuiten…

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.