Mijn top 10 favoriete apps

Nu ik een nieuwe Iphone heb met maar liefst 64GB opslaggeheugen, kan ik me uitleven met het downloaden van apps. Dit zijn mijn favorieten!

 1. Veruit op nr. 1 staat Snapchat. Ik kan me bijna geen leven meer voorstellen zonder Snapchat. Het doen van idiote typetjes, het delen van mijn dagelijkse beslommeringen, grappige acties van James, van alles wordt door mij vastgelegd. Ik was echt een ‘laatkomer’ met betrekking tot Snapchat, ik heb het echt heel lang genegeerd tot men zei dat het wel iets voor mij zou zijn, zeker toen er de mogelijkheid kwam om korte filmpjes in een verhaal te zetten. (Je vindt me onder de naam Laviesagista en je ziet echt een hele andere kant van mij op dit medium).
 2. Google Maps. Hier kan ik absoluut niet zonder. Ik ben niet goed met de weg vinden en Google Maps is altijd mijn redder in nood als ik weer eens verdwaald ben.
 3. WordPress. Dit is een app die heel erg handig is voor mijn website. In principe kan ik alles regelen vanuit deze app voor mijn site. Dus bewerken, comments lezen en beantwoorden, statistieken bekijken en noem maar op. Op deze app lees en beantwoord ik altijd jullie reacties.
 4. MyPill. Voor mij een zeer doeltreffende app. Zo vergeet ik nooit meer mijn anticonceptie.
 5. Buienalarm. Ik houd niet van regen en nog minder om er doorheen te moeten fietsen of lopen. Daarom check ik geregeld Buienalarm, de app die heel nauwkeurig aangeeft of en hoeveel het gaat regenen.
 6. Openbaar Vervoer: realtime status van OV-lijnen. Deze app heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt maar hij is echt mega handig, zeker als je vaak met het OV reist. Ik reis geregeld door Amsterdam met het OV en dit gaat niet altijd van een leien dakje; soms komt er helemaal niks opdagen, is de bus of tram te vroeg bij de halte weggereden of komt hij juist veel te laat aan. Deze app geeft realtime aan waar jouw bus of tram zich op dat moment bevindt, je kunt ze zelfs live zien rijden. Ik vind het heel handig omdat je hierdoor soms een meer strategische keuze kunt maken mbt jouw bus of tram. Als je ziet dat jouw bus langzaam rijdt of lang stilstaat is het soms handiger om een andere bus te pakken bijvoorbeeld. Voor deze app betaal je wel €2,99 trouwens maar dat had ik er wel voor over.
 7. Reclamefolder. Elke week wil ik even weten wat er in de aanbieding is bij de grootste drogisterijen op cosmetica- baby- en huishoudgebied. Deze app bevat alle actuele folders en je kunt ook heel makkelijk screenshots maken of pagina’s opslaan in je favorieten.
 8. Handwriter. Soms wil ik iets op Instagram zetten met tekst ín de foto in plaats van eronder. Daarvoor is deze app heel erg handig. Ik gebruik ‘m vooral als ik een vraag aan jullie wil stellen.
 9. VSCO Cam. Dit is een fotobewerkingsprogramma dat ik nog niet zo lang geleden heb ontdekt. Hij bevat prachtige filters en je kunt vele instellingen aanpassen.
 10. Sindskort gebruik ik Sleep Cycle, een app die je slaappatroon analyseert. Nu zijn onze nachten nog behoorlijk afwisselend, maar James slaapt steeds vaker door en daardoor begin ik ook weer een steeds normaler slaapritme te krijgen. Deze app registreert niet alleen je slaapritme, maar heeft ook een speciale wekkerfunctie die jou wekt op het moment dat je in je lichtste slaapfase bent. Sleep Cycle kijkt in een halfuur voorafgaand aan de ingestelde wekkertijd of je in een lichte slaapfase bent. Op dat moment gaat het alarm af. Het muziekje van het alarm is overigens heel subtiel en prettig. Vannacht was ik bijvoorbeeld elk uur wakker (ook vanwege James) en dat had de app keurig geregistreerd. En net toen ik om 07.00 een kikje van James hoorde ging ook mijn wekker af omdat ik toen dus al heel lichtjes bij bewustzijn was.

Verder heb ik natuurlijk ook de standaardapps zoals Twitter, Facebook, Instagram, NOS en WhatsApp, maar die zijn zo mainstream dat ik die geen aparte ranking heb gegeven.

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  13/04/2016

  Ik begin ook n btje into smapchat te komen, maar mijn favos zijn facebook, wp en GA. En Instagram natuurlijk
  Elisabeth onlangs geplaatst…Afscheid nemen van de ochtendvoedingMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  13/04/2016

  Hee handig dit, zo word ik nog wat wijzer, want Hand Writer ken ik niet maar klinkt heel handig. Ga ik straks downloaden! WordPress gebruik ik zelf ook, alleen ben ik verslaafd aan het checken van mijn statistieken, dat moet ik maar eens afleren..
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: de populairste Instagram-foto’s van Amy en MaisieMy Profile

 • Reageren
  Wilma
  13/04/2016

  Handig myPill, ik moet er ook altijd goed aandenken want vergeet het heel af en toe. Sleep cycle lijkt me ook handig!
  Wilma onlangs geplaatst…De beste versie van mezelfMy Profile

 • Reageren
  MamaLifestyleBlog
  13/04/2016

  Ik gebruik nu nog mijn Samsung, maar ik heb zo’n zelfde Iphone als die van jou in de la liggen. Al ruim een half jaar. Ik moet nog steeds een nieuwe simkaart daarvoor aanvragen. Toch maar eens doen ?Met Snapchat ben ik nog niet bekend, maar ik heb van andere bloggers wel gezien wat je er zoal mee kan doen. Super leuk ziet het eruit. Een buienradar (of buienalarm) app is echt onmisbaar en gaat er straks direct op. Dat er ook een WordPress app is wist ik niet. Wat handig!
  MamaLifestyleBlog onlangs geplaatst…5 minuten van mij vandaan werden 23 mensen neergeschotenMy Profile

 • Reageren
  Myrthe | ConLamore.nl
  13/04/2016

  Wat handig! Sommige apps wist ik niets van af en lijken mij ideaal! Vooral buienalarm, handwriting en reclamefolder lijken mij ideaal! MyPill kan ik wel downloaden, maar zou ik denk ik toch niet gebruiken. Ik heb gewoon elke dag een standaardwekker op een vaste tijd, zodat ik ‘m niet vergeet!
  Myrthe | ConLamore.nl onlangs geplaatst…Kleine dingen waar ik gelukkig van wordMy Profile

 • Reageren
  Channa
  13/04/2016

  Sleepcycle gebruik ik al een hele tijd. Handig en grappig om te zien. WordPress is hier ook favoriet.
  Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #12 – De tuin, schooldirecteur en trampoline!My Profile

 • Reageren
  Dorien
  13/04/2016

  Handig! Ik heb ook de reclamefolder app. Zo fijn!
  Dorien onlangs geplaatst…WEKELIJKSE OUTFIT DIARY: MIJN FAVORIETEN VAN DE AFGELOPEN TIJDMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  13/04/2016

  Handig! Ik vind Snapchat ook helemaal leuk, vooral om.jou te volgen haha. Groetjes aan Lutske. Mijn favoriete app is die van Facebook en veel nieuws apps.
  Nicole onlangs geplaatst…Recept – Gezonde, goedkope & simpele courgettesoepMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  13/04/2016

  Van Die vsco cam heb ik al vaker gehoord dat hij heel goed is! Toch maar even wat ruimte vrij makwn op mijn veel te volle telefoon haha!
  Tamara onlangs geplaatst…Stappenplan om je voor te bereiden op kinderen!My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  13/04/2016

  Ik snap nog altijd helemaal niets van Snapchat. De app heb ik er twee keer opgezet en twee keer verwijderd.

  Fijn hè 64gb geheugen ik kan ook echt niet zonder zoveel geheugen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn eetdagboek afvallen en bewegen 10My Profile

 • Reageren
  Annemijn
  13/04/2016

  Ik vind je zooooo leuk op snapchat. De mypill app ga ik downloaden, thanks!
  Annemijn onlangs geplaatst…Alles over mijn piercing. Pijnlijk? En heb ik spijt?My Profile

 • Reageren
  Leonie
  13/04/2016

  Veel apps die ik ook op m’n telefoon heb staan! Ik vind de WordPress app ook heel handig:)
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate #15 – Week 23My Profile

 • Reageren
  Eline
  13/04/2016

  Leuk lijstje! Ik heb zelf ook VSCO Cam en vind het echt een super app!
  Eline onlangs geplaatst…Bikiniklaar!My Profile

 • Reageren
  Fleur Sophia
  13/04/2016

  Leuk om eens te lezen! Ik ga meteen even Reclamefolder downlaoden, want dat is inderdaad wel heel handig om te hebben!
  Fleur Sophia onlangs geplaatst…De leukste restaurants waar ik ooit gegeten hebMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  13/04/2016

  Die fotobewerkingsprogramma ken ik nog niet. Verder ben ik fan van MSQRD en heb ik veel plezier van Touchpal, daarmee kun je je toetsenbord op je iphone pimpen. heel leuk!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mom’s style and inspiration #2My Profile

 • Reageren
  Kelly
  13/04/2016

  Leuk!!!!! Veel gebruik ik ook, maar sommige zijn vernieuwend en ga ik zeker eens bekijken!!!
  Kelly onlangs geplaatst…Dat doet mijn kind nooit..My Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  13/04/2016

  Grappig om te lezen. Die handwriter en Vso zijn nu aan het installeren. Dank je
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Tips voor leuke kraamcadeautjes…My Profile

 • Reageren
  Diana
  14/04/2016

  Leuke favorieten! Ik heb Snapchat weer herontdekt! Super leuk!
  Diana onlangs geplaatst…Bekkenpijn na de zwangerschapMy Profile

 • Reageren
  Anneleen
  16/04/2016

  VSCO gebruik ik ook heel graag! Heel mooie en leuke filters!
  Anneleen onlangs geplaatst…Het nieuwe jaar in met een nieuwe site!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.