Review | Too Faced Sweet Peach Palette (+3 looks)

Soms zijn er van die paletten waarbij er geen twijfel over bestaat dat hij mij zal bevallen. Dit gevoel had ik meteen bij het Too Faced Sweet Peach Palette.

Toen ik met mijn schoonmoeder op persreis in Parijs was, kon het natuurlijk niet anders dan dat we ook even een stop maakten bij de Sephora aan de Champs Elysées, want als er één winkel voor beautyliefhebbers is dan is het deze wel. Ik verbaas me er keer op keer over hoe groot en vooral, hoe druk deze Sephora altijd is.

1

Maar mij maakte het niks uit want ik rende meteen op mijn doel af: het Sweet Peach Palette van Too Faced. Ik kon hem bijna letterlijk op afstand ruiken, want dit palette heeft niet alleen kleuren die op perzik geïnspireerd zijn, maar ook nog eens dezelfde, verrukkelijk zoete geur.

2

Het palette is gemaakt van tin en heeft een handige, magnetische sluiting. In het palette zitten 18 oogschaduws, zoals mat als shimmer. De perzikgeur die er vanaf komt vind ik zelf erg lekker, maar als je niet van perzik houdt dan kan dit een klein nadeeltje zijn. Je kunt de geur namelijk niet echt negeren.

3

De kleuren variëren van bronzy, tot bruin, tot goud, tot groen en natuurlijk enkele peachytinten. Wat betreft looks kun je een hele hoop kanten op met dit palette. Van heel zacht tot heel smokey en van heel fel tot heel neutraal. Er borrelden talloze ideeën in me op toen ik moest gaan bedenken wat mijn eerste look zou worden.

swatches

Ik ben erg onder de indruk van de swatches. Super romig en ik vind de variatie qua kleuren erg leuk, al zie ik er weinig echte peachtinten in terug. Het valt me wel op dat de matte kleuren wat fall out geven, zeker als je er met de kwast overheen gaat. Zelf zie ik dit niet als groot nadeel, maar ik maak dus liever eerst mijn oogschaduwlook voordat ik met huidmake-up in de weer ga. Zo heb ik geen last van losse kruimels die aan mijn foundation blijven plakken.

5

7

6

Ik ging voor de perzikkleuren op mijn bewegende ooglid met wat neutrale bruine kleuren in de crease. Een niet-alledaagse combi ook omdat ik er nepwimpers aan heb toegevoegd maar toch vind ik ‘m erg zomers en draagbaar.

11

Zoals ik al zei kun je ook de neutrale kant op met dit palette. Dit is een hele zachte look met een klein beetje donkere oogschaduw als eyeliner. Persoonlijk kies ik minder vaak voor dit soort looks omdat het mij qua aanbrengtechnieken niet uitdagend genoeg is, maar toch is het een pluspunt dat ook dit soort looks te creëren zijn.

9

8

10

Tot slot een wat donkerdere look die zeer geschikt is voor ’s avonds. Hiervoor gebruikte ik als hoofdkleur de groene, bijna duochrome, shimmery kleur. Erg mooi! Past ook goed bij mijn oogkleur.

Ik vind het palette enorm veelzijdig en de prijs/kwaliteitverhouding vind ik zeker goed. Je betaalt nog geen 3 euro per pan. Wellicht dat er nog 1 of 2 meer perziktinten in hadden gemogen om de naam helemaal eer aan te doen, maar over het algemeen vind ik de kleuren goed op elkaar afgestemd en zeker geen dertien-in-een-dozijn.

Het palette is helaas niet te koop in Nederland. Je kunt het palette wel kopen op Sephora.fr en natuurlijk in de fysieke Sephora’s in het buitenland. Het palette kost €44.

Zou het een palette voor jou zijn?

Dit vind je misschien ook leuk

16 reacties

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  14/06/2016

  Misschien wel. Dat is nog eens wat anders dan de nude tinten die ik altijd gebruik. Ik vind met name de look die je hebt gecreëerd met de perzikkleur erg mooi. Ik reinig altijd mijn gezicht na het aanbrengen van oogschaduw. Bij mij zitten er dan namelijk altijd oogschaduwkorrels op mijn gezicht.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Weet jouw kind wat voor werk jij doet?My Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  14/06/2016

  Ik had dezelfde reactie als jij. Twijfel of t wel wat zou zijn. Maar jouw looks zien er prima uit, daar kan je best wat mee. Die geur weet ik alleen nog steeds niet hoor…
  Elisabeth onlangs geplaatst…Wat als het niet lukt om zwanger te worden van de tweede?My Profile

 • Reageren
  Nicole
  14/06/2016

  Oh wat mooi zeg! Helemaal mijn smaak deze tinten!
  Nicole onlangs geplaatst…Onze buren laten de baby buiten slapen — En zij zijn nergens te bekennen!My Profile

 • Reageren
  Leonie
  14/06/2016

  Dit palette vind ik echt prachtig! Zo jammer dat ie niet in NL te koop is, anders had k ‘m al in huis denk ik, haha. Super mooie looks heb je ermee gemaakt!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Het nieuwe logo van Mamakraamt!My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  14/06/2016

  Oeh, dit is wel een heel mooi palette! Alle kleuren spreken me wel aan, behalve de mosgroene, dat staat me gewoon echt niet ;). Ik hou wel van die peachy tinten en de geur zal ik vast ook geweldig vinden. Mooie looks ook!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Paula’s Choice Blush It On Contour palette en Best Face Forward FoundationMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  14/06/2016

  Wat een prachtig palette waar je prachtige looks mee hebt gemaakt!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Gucci Première Eau de ParfumMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  14/06/2016

  Jaaa op deze review zat ik te wachten! Wat een ontzettend mooi palette! En wat kun je er veel kanten mee op!
  Tamara onlangs geplaatst…Wat je nooit moet zeggen tegen vrouwen die overtijd lopen!My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  14/06/2016

  Ik vind deze blogpost echt zoooo fijn! Mooie foto’s, mooie looks, mooie dame!! Love it! Het palet is niet echt aan mij besteed (boring make-up is my middle name de laatste tijd) maar ik heb desalniettemin zitten smullen van je review.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: op zonvakantie met een tweeling (deel II)My Profile

 • Reageren
  Monica
  14/06/2016

  Mooi palette en de looks die je hebt gemaakt staan je erg mooi. Ik ben zelf altijd van de wat meer nude kleuren maar misschien moet ik gewoon wat meer durven.
  Monica onlangs geplaatst…Je laatste dansMy Profile

  • Reageren
   Tessie
   16/11/2016

   You get a lot of respect from me for writing these helpful arltsiec.

  • Reageren
   http://www./
   18/01/2017

   No wonder why Kurt Nilsen from Norway won the world final with this song… Kurt has the best version…. and the best voice…. Still nice to see that moore than looks matters….Lee should sing duet with Kurt….

  • Reageren
   hay day coins cheat
   24/02/2017

   Bluechampioncant believe you claiming RDM’s ‘signings’ as his defence. Those signings are as much his as the signing of sheva for mourinho, torres for carlo etc, AVB is a disaster i agree, but what he is doing at spurs is his idea, what he was doing at chelsea was not. we all know he would have sold off frank and JT if he had the power. No manager at chelsea has any say on transfers of players in/out, targets are chosen by the board, pursued and signed, then handed to the manager, manager performs only the day to day activities and lets not pretend otherwise.Reply

 • Reageren
  Annemarie
  14/06/2016

  Ik vind dit zo’n prachtig palette, wauw!
  Annemarie onlangs geplaatst…Music Monday #17My Profile

 • Reageren
  Maaike
  14/06/2016

  Op deze review zat ik te wachten!
  Niet omdat ik twijfel (ik wil ‘m, ik wil ‘m, ik wil ‘m) maar omdat ik benieuwd was naar de looks die je er mee zou maken! Het was het wachten waard. Heel mooi!

 • Reageren
  Bianca
  15/06/2016

  Het palette ziet er zo mooi uit (net zoals je looks), maar toch twijfel ik enorm of ik dit palette zelf zou kopen x
  Bianca onlangs geplaatst…BEAUTY | FOREO LUNA 2 – VOOR DE GEVOELIGE HUIDMy Profile

 • Reageren
  Janine
  15/06/2016

  Wat een super mooie swatches!! & mooie ooglooks. Ik ben meer van de nude kleuren puur omdat mijn ogen dan mooier uitkomen dus ik zit te twijfelen of ik deze zal aanschaffen.
  Janine onlangs geplaatst…IK GA EEN BUCKETLIST BIJHOUDEN! | PERSONAL.My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.