Tips voor vakantie in eigen land!

cocktails

Een vakantie in eigen land kan minstens zo leuk zijn als een trip naar het buitenland en hoeft ook voor de jongeren onder ons echt niet saai te zijn. Hoe? In dit artikel geef ik je tips!

– Ga barbecuen. Alleen al de geur van barbecue doet me onwijs aan de zomer denken. Nodig een stel vrienden uit, laat iedereen wat meenemen en succes gegarandeerd! ’s Zomers staat er bij mij meestal iedere week wel een barbecue op het programma en ik kijk nu alweer uit naar die lange zomeravonden waar we met zijn allen aan een kipspiesje en een stokbroodje met kruidenboter knabbelen. En mocht je geen superdeluxe keramische barbecue bezitten, tegenwoordig zijn er talloze gemakkelijke wegwerpbarbecues die het prima doen.

– Ook het zelf maken en drinken van cocktails creëert het ultieme zomergevoel. Mijn voorkeur gaat uit naar cocktails met een vleugje kokos, om helemaal in de Caribische sferen te komen. De Mango Colada staat zeker op mijn lijstje om te maken!

– Bezoek een muziekfestival. Mijn favorieten zijn Open Air, De Zon, Thuishaven, Geheime Liefde en Tomorrowland. Wees er snel bij met kaarten kopen voor populaire festivals, zeker als je een paar Early Bird-tickets wil bemachtigen, want mijn ervaring is dat ze vaak snel uitverkocht zijn en van de meeste festivals is de ticketverkoop al begonnen. Als het festival waar jij graag naartoe wilde wel uitverkocht is, dan kun je op een site als Ticketswap kijken. Hier kun je veilige tweedehands e-tickets kopen en verkopen.

– Koop een tropische hangmat voor het ultieme, tropische vakantiegevoel. Cocktailtje in de hand, zonnebrilletje op, wie doet je wat! Ook handig voor ouders; met een kleintje bezoek je misschien niet zo snel een zonnig, mega tropisch strand met hangmatten, maar daarom is het extra leuk om dat zelf thuis te creëren.

– Bezoek een foodfestival. Zelf ben ik helemaal weg van Rollende Keukens, Haarlem Culinair en Taste. Op Rollende Keukens vind je bijvoorbeeld talloze buitenlandse eettentjes waar je je kunt voleten aan de heerlijkste en ook gekke lekkernijen. Zo heb ik vorig jaar onder andere zoete insecten gegeten. En het was écht lekker! Taste bevat ook vele internationale eettentjes maar is iets exclusiever.

– Huur een retro scooter. Vooral aan de kust is het heerlijk om te cruisen terwijl de verkoelende wind door je haren wappert. Leuk om met vriendinnen te doen, maar ook met je liefje samen. Terwijl hij rijdt, vlij jij je heerlijk tegen zijn rug aan 😉 Tip: doe geen lipgloss op, want je haren zitten binnen no time allemaal aan je mond vastgeplakt.

– Ga naar het park. Kleedje mee, wijntje mee, stokbroodje mee en eventueel een paar boxjes om je favoriete muziek te luisteren. Vooral het Vondelpark is bij mij favoriet, maar eigenlijk ieder park waarbij je aan het water kunt liggen vind ideaal voor het ultieme zomerse chillgevoel.

Special-S-layer-low-res

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  10/04/2015

  Dit jaar blijf ik ook in eigen land, want zolang het maar mooi weer is, kan het net zo gezellig zijn! Ik vind het heerlijk om meer in de natuur te zijn en veel leuke dingen te doen voor de kinderen. Ze zullen het geweldig vinden om naar een (pret)park te gaan of naar het zwembad. Dat is toch voor hun de ultieme vakantie. Daarnaast lekker vertoeven in een huisje met een fijne keuken en bad. Ja, ik wil me lekker relaxt kunnen voelen (geen gedoe met tentstokken, ik wil gewoon fatsoenlijk slapen, haha) en de kids moeten het naar hun zin hebben. Dat is voor mij het belangrijkste :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Makeup Revolution Ultra Aqua Brow Tint Dark & MediumMy Profile

 • Reageren
  Annemijn
  10/04/2015

  Goede tips zeg. Rollende keukens lijkt me erg leuk om te bezoeken!
  Annemijn onlangs geplaatst…PLOG: Hoogtepuntjes van de week #18My Profile

 • Reageren
  Britt
  10/04/2015

  Ik moest lachen om je tip om vooral geen lipgloss op te doen tijdens scooterrijden. Goede tip. Soms doe ik het op zonder na te denken en als ik vervolgens op de scooter stap (of zelfs op de fiets), kan ik me daar echt aan irriteren!!! Leuk en zomers artikel voor deze zomerse dag! Geniet ervan!

 • Reageren
  Kim | Kimsbloglife
  10/04/2015

  Haha, leuk artikel! Ik krijg meteen zin in zomervakantie!!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Blogenquête: de resultatenMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  10/04/2015

  Wij blijven ook thuis deze zomer want ik ben 5 juni uitgerekend. Maar ik kan niet wachten om weer heerlijk te barbequen en lekker buiten te eten! Ohja en mijn vriend zeurt al jaren om een hangmat, maar dan zo’n fatboy ding? Dus een hangmatras haha
  Tamara onlangs geplaatst…De ontaarde moeders club.My Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  10/04/2015

  BBQ doet mij ook altijd aan de zomer denken, zo gezellig! Die tip van de scooter vind ik een goede, lijkt mij heerlijk om met een tas met hapjes langs de boulevard of de kust te cruisen.
  Lifesabout onlangs geplaatst…De Domestic Goddess TagMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  10/04/2015

  Picknicken in het Vondelpark is iets wat ik nog graag wil doen maar ook Terschelling en Texel wil ik graag zien. Center Parcs achtige plekken trek ik echt niet 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Toko talk: Japanse snoepsetjes & andere gekke zoetigheidMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  10/04/2015

  Oh en: Je ziet er zo mooi uit op de foto! WOW.
  Nesrin onlangs geplaatst…Toko talk: Japanse snoepsetjes & andere gekke zoetigheidMy Profile

 • Reageren
  Bente
  10/04/2015

  Vakantie in eigen land is inderdaad helemaal niks mis mee, zolang het weer een beetje mee zit 🙂 Het enige jammere van Nederland is dat je gewoon echt pech kan hebben met het weer.
  Bente onlangs geplaatst…Foodie Friday: Pasta met kip en tomaatMy Profile

 • Reageren
  Anneleen
  11/04/2015

  Fijne tips! Barbecuen geeft me echt een heel erg zomergevoel, zalig! 🙂

 • Reageren
  Iris
  12/04/2015

  Vakantie in eigen land betekent voor mij de Dominikaanse Republiek. (Ja, je hebt ook lezers in het buitenland) Toen ik hier vier en een half jaar geleden naartoe verhuisde wist ik niet dat het nog ieder weekend als vakantie zou voelen haha, maar met de palmbomen en het zonnetje erbij geeft dag voor ons kaaskoppen nog altijd een gevoel van ultieme vakantie. Fijne zomer in Nederland! (Grappig weetje, zomers gaan mijn man en ik altijd op vakantie naar Nederland, en als ik iedereen met korte broeken en hemdjes zie lopen, loop ik met spijkerbroeken en een vestje mee, ik heb het altijd koud in Nederland sinds ik verhuisd ben)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.