Tips om dingen gedaan te krijgen met kinderen om je heen

Soms moeten er nu eenmaal dingen gebeuren in huis die niet kunnen wachten. Ik kan wel stellen dat ik inmiddels een pro ben in het uitvoeren van bezigheden met twee kinderen om me heen. Hoe ik dat doe? In dit artikel zet ik wat tips op een rijtje.

 1. Heb een plan paraat (geen planning dus, want dat red je amper met twee kinderen maar een plan). Ken een prioriteit toe aan de taken die je moet uitvoeren bijvoorbeeld. Ik word soms zo overweldigd door het gevoel wanneer mijn twee kinderen stil zijn/slapen overdag, dat ik dan van gekkigheid niet meer weet wat ik dan moet/zou kunnen doen. Het is zonde van de tijd om pas op dat moment te beslissen wat je eigenlijk wilt doen. Daarom werk ik nu met een prioriteitenlijstje. Soms moeten er dingen gebeuren waar ik niet per se heel veel concentratie bij nodig heb, dit kan in principe ’tussen de bedrijven door’ als ik daar even de kans voor zie, en andere, belangrijkere zaken die wel wat meer aandacht vergen die bewaar ik voor het moment dat Isé slaapt en James zichzelf vermaakt.
 2. De negeermodus. Nu ik al ruim drie jaar tussen het kindergespuis zit heb in inmiddels een modus gevonden waarin ik prima kan functioneren met een huilende baby, een ratelende televisie en jengelend speelgoed op de achtergrond. En hoezeer ik natuurlijk het liefst mijn beide kinderen op ieder moment van de dag helemaal tevreden wil houden, soms kies ik ervoor om even die negeermodus aan te zetten en iets af te ronden waar ik op dat moment mee bezig was.
 3. Multitasken is je best vriend! Ik heb dat inmiddels naar een hoger level weten te tillen. Baby in de draagzak terwijl ik aan het telefoneren ben, ondertussen ook nog cupcakes sta te versieren en met een half oog mijn mail in de gaten houd, ik draai er mijn hand niet meer voor om. Kwestie van oefenen!
 4. Zorg voor een kidsproof huis. Als er iets tijdrovend is dan is het wel je kinderen overal vandaan plukken waar ze eigenlijk niet horen te zijn. Ik heb het nu nog relatief makkelijk met een baby die nog niet in haar kruipfase zit, maar ik weet wel dat als ze daar straks in beland is ik eens even goede maatregelen ga treffen.
 5. Leg alles wat je zou kunnen afleiden weg. Als je dan eenmaal begonnen bent aan een klusje dat niet kon wachten, dan is het van groot belang dat je niet kunt afgeleid worden door je telefoon, een tijdschrift, de radio of het geluid van een kinderfilmpje. James heeft voor zijn verjaardag een koptelefoon gekregen en als ‘ie een filmpje wil kijken terwijl ik even mijn aandacht bij iets belangrijks moet hebben, dan zet ‘ie dat ding op en heb ik nergens meer last van.
 6. Lukt het echt niet om met twee kinderen om je heen productief te zijn dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen een oppas of familielid te regelen die de kinderen een paar uur entertaint. Ik ben gisteren nog in de auto gestapt naar mijn schoonmoeder zodat zij zich even met de kinderen kon bezighouden en ik kon bloggen.

Heb jij nog een gouden tip?

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  helena
  24/01/2018

  blogs zijn niet spectaculair meer….tip:probeer wat variatie aan te brengen…succes

 • Reageren
  Dagmar
  24/01/2018

  Wat een heerlijke tips! Super om te lezen, dank je wel voor het delen. Veel bewondering hoe je alles combineert, mooi artikel! Ik reageer niet vaak , maar weet dat ik het te gek vind hoe je alle ballen in de lucht weet te houden. Super van je!
  Dagmar onlangs geplaatst…Lucky list – Hardlopen en eerste stapjes van LucasMy Profile

 • Reageren
  Sanne
  24/01/2018

  Hoi, ik vind jou blog en ook jou vlogs, zo leuk!
  Je hebt echt heerlijke humor en dit doet mij vaak heel goed. Zit zelf een periode wat minder goed in mijn vel, maar word blij van jou blog!

 • Reageren
  Lisette
  25/01/2018

  Ik kan echt niks als Niel thuis is… er zijn vast ook kindjes die heel goed alleen kunnen spelen maar Niel is daar echt dramatisch in. Soms als ik de was doe of zo maar liefst helpt hij dan alsnog en zodra ik ook maar bedenk om op te bank te gaan zitten plakt ie aan mijn arm.

  Wij hebben een staan buro in de huiskamer (met kruk) zodat hij er gewoon NIET bij kan. Maar zelfs dat geeft geen garantie voor rust. Gaat leuk worden over een paar weken met nummer 2 erbij. Baby gehuil kan ik al helemaal niet tegen mijn hersenen slaan op hol ofzo! Net zoals te harde TV…

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.