Tips hoe je je dag vrolijk begint

goooodmorning

“Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach. Want wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag.” Wie kent dit versje niet? Hij hangt in ieder geval vaak in mijn hoofd als ik ‘s ochtends opsta en mijn humeur niet het allerbeste dreigt te zijn. Toch weet ik mezelf altijd flink op te peppen, ook al heb ik een minder leuke dag voor de boeg of is mijn nacht niet zo prettig geweest als ik gehoopt had. Ik heb hier wat tips om je dag vrolijk en blij te beginnen!

Je hebt van die dagen dat het ‘s ochtends voelt alsof er een trekker over je hoofd is gereden en je gewoon zo ongelofelijk gaar bent dat je niet weet hoe je de dag door moet komen. Het gebeurt mij de laatste tijd dikwijls, vooral omdat ik door het bewegen van de baby en het vele plassen vaak best wat uurtjes slaap mis. Toch kunnen een paar kleine trucs ervoor zorgen dat je je ochtend echt niet zo vervelend begint.

– Voor mij is het heel belangrijk dat ik een fijn deuntje op mijn wekker heb. Ik kan ongelofelijk chagerijnig worden van te hoge tonen in de ochtend. Ik ben daar dan gewoon nog niet klaar voor. Het is even wat zoekwerk geweest, maar ik heb nu eindelijk een best wel aardig muziekje gevonden waardoor ik relaxed wakker word. Ik houd van een geluid dat van zacht naar hard gaat, het liefst een beetje dromerig en met lage tonen. Vooral geen up-tempo pianomuziek dus.

Sta niet te snel op uit bed, maar blijf ook niet te lang liggen. Ik zelf heb de neiging om wel eens te snel op te staan waardoor ik meteen duizelig word en weer terug in bed val. Gevolg: ik blijf dan liggen en ik moet vervolgens wéér opstaan, wat natuurlijk al een hele opgave is. Ga dus eerst even aan de rand van je bed zitten, wrijf wat slaap uit je ogen en sta dan pas op om je dingen te gaan doen. Ik vind het overigens ook lekker om eerst nog even in mijn ochtendjas rond te lopen en niet meteen in mijn kleding te schieten. Blijf ook niet te lang liggen. Hierdoor wordt het alleen maar moeilijker om op te staan en bovendien loop je het risico op tijd te kort.

– Over tijd tekort gesproken, zet je wekker altijd ruim van te voren zodat je niet als een razende idioot je klaar moet maken en je eten in je mond moet proppen alvorens je de deur uit gaat. Het is juist heerlijk om in de ochtend even rustig te kunnen genieten van een kopje thee of koffie en onderwijl je ontbijt op te smikkelen en de krant te lezen. Je zal merken dat je een stuk fijner je dag begint als je de motor langzaam hebt opgestart.

Gooi je ramen meteen open om frisse lucht in de slaapkamer te krijgen. Ik word altijd heerlijk wakker van de verse buitenlucht. Het ruikt gezond en clean lijkt het wel, anders dan de lucht overdag. Wat bij mij ook altijd werkt is mijn bed meteen mooi strak op te maken. Ik vind het een vreselijk idee om ‘s middags thuis te komen als mijn dekbed nog in een pungeltje op bed ligt.

– Als ik echt chagerijnig ben dan moet ik gewoon even kunnen lachen om iets. Meestal open ik dan mijn 9Gag app en ga ik daar grappige plaatjes bekijken. Lachen werkt heel goed om mijn vervelende bui te doen vergeten.

gansje

Verzorg jezelf lekker. Ga douchen of neem een bad, smeer je daarna in met een verzorgende crème en neem dan de tijd om wat frisse make-up aan te brengen. Ik voel me altijd zelfverzekerd en vrolijk wanneer ik lekker schoon ben, mijn huid goed heb ingesmeerd en mijn make-up er netjes op zit. Sowieso werkt make-uppen bij mij altijd om in een fijne ‘zen-modus’ te komen, en ik voel me gewoon een stuk wakkerder als ik opgemaakt ben. Ik spreek natuurlijk voor mezelf, niet iedereen maakt zich op ‘s ochtends en dat hoeft ook helemaal niet, maar het helpt vaak al om te douchen en wat aandacht aan je huid te geven.

– En als laatste wil ik zeggen: wees dankbaar. Dankbaar voor wat je hebt, voor de lieve mensen om je heen, voor je werk, voor je partner, voor het zonnetje dat schijnt, voor de successen die je behaald hebt, voor het feit dat je geen honger hoeft te lijden. Wees dankbaar voor wat je hebt en leg geen nadruk op de dingen die je niet hebt.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips gehad hebben. Ik heb in ieder geval zelden een ochtendhumeur ‘s ochtends, en als ik er eentje voel opkomen dan weet ik het goed weg te drukken door bovenstaande trucs toe te passen.

Wat doen jullie om ‘s ochtends je dag fijn te beginnen?

Bron coverfoto

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Kirsten
  28/08/2014

  Handige tips! Zeker als school voor mij straks weer begint.. Die wekker moet ik inderdaad ook gaan aanpassen. Ik heb me een raar tromgeroffel. Wat ik nu vaak doe is mijn wekker een half uurtje eerder zetten en mezelf de tijd gunnen om blogs te lezen! Het geeft me vaak inspiratie en daardoor ook energie om de dag door te komen. Dit kun je natuurlijk zelf invullen met iets wat je zelf leuk vindt. 🙂

  • Reageren
   La VieSagista
   28/08/2014

   Haha raar tromgeroffel lijkt me inderdaad ook niet zo lekker om mee wakker te worden! En ik lees ook graag mijn favo blogs als ik wakker word en ik check social media:)

 • Reageren
  Sylvana
  28/08/2014

  Wat een fijn artikel, je geeft goede tips! Je 9Gag tip werkt meteen bij mij, want goh wat heb ik moeten lachen om die eend haha!
  Sylvana onlangs geplaatst…NOTD: Golden Rose Jolly Jewels 108My Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   28/08/2014

   Hihi, hij is leuk he die gans. Ik heb er ook erg om moeten lachen 🙂

 • Reageren
  Donna Luisa
  28/08/2014

  Wat een lekker vrolijk artikel! Opstaan is (bijna) nooit leuk, maar dit is wel heel leuk om te lezen 🙂

  • Reageren
   La VieSagista
   28/08/2014

   Thanks meis! Ik probeer opstaan ook altijd zo leuk mogelijk te maken.

 • Reageren
  saskia
  28/08/2014

  Leuk artikel om te lezen! wat ik doe? een kop nespresso nemen daar word ik altijd blij van!

 • Reageren
  Angela
  29/08/2014

  Super leuk artikel! Heel goed geschreven, en erg leuke tips :)!
  Angela onlangs geplaatst…Herfst inspiratie 2014My Profile

 • Reageren
  Kirsten
  29/08/2014

  Fijn, die concrete tips! Helaas moet ik elke dag om half 6 opstaan, dus mijn wekker vroeger zetten om nog een half uurtje leuke dingen te doen, zie ik niet zitten 😉
  Kirsten onlangs geplaatst…WeightWatchers| Week 1My Profile

 • Reageren
  Sanne
  29/08/2014

  Goede tips, maar dat wakker worden is echt een ramp.
  Gelukkig werk ik ‘s avonds dus ik kan rustig wakker worden en heerlijk mijn favoriete blogs lezen.

 • Reageren
  Sas
  29/08/2014

  Wat een fijne tips!

 • Reageren
  kim
  30/08/2014

  Leuke tips! Vooral ramen opengooien werkt bij mij altijd goed. Ik begin de dag ook altijd met 3 positieve dingen te bedenken die ik die dag ga doen. Werkt zo goed! En dankbaar zijn; daar ben ik het helemaal mee eens!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.