Thuis een kinderfeestje geven: enkele ideeën

Ik heb lang getwijfeld of ik James zijn kinderfeestje thuis of ergens anders zou geven. Uiteindelijk gingen we naar Monkey Town. Zo hield ik de chaos een beetje buiten de deur dacht ik. De ontvangst deden we wel hier thuis en dat uurtje dat we de kinderen zelf moesten vermaken, ging eigenlijk verrassend goed. Het was chaos. Maar leuk. Maar chaos. Misschien dat ik het volgend jaar wel aandurf om het partijtje helemaal thuis te geven. Heb jij plannen om een feestje thuis te organiseren? Dan hier wat ideetjes.

Een themafeest doet het altijd goed. Je kan daarbij bijvoorbeeld kleding laten bedrukken in het thema van het feestje. Bijvoorbeeld een voetbalshirt, een prinsessenshirt of een dinoshirt. De kinderen kunnen deze dan eventueel ook nog zelf versieren. Extra leuk dat ze achteraf een mooi aandenken hebben aan het feestje.

Een speurtocht is een populair onderdeel van een thuisfeestje en voor iedere leeftijdscategorie geschikt. Ook de speurtocht kun je weer goed aan een thema koppelen. Gebruik bij je speurtocht ballonnen, crêpe-papier of bordjes om de route aan te duiden. Maak het voor jonge kinderen niet te moeilijk, je kunt bijvoorbeeld met foto’s een speurtocht maken in plaats van met tekst.

Onlangs was ik in het Spoorwegmuseum en daar konden de kinderen zelf een treintje in elkaar klussen. Met een hamertje, wat houtlijm en wat spijkers was dit een enorm succes. Ook een idee voor een thuisfeestje dacht ik meteen. Ook hierbij is Pinterest weer je grote vriend. Hier staan genoeg geschikte voorbeelden op. En wat dacht je van sieraden knutselen op een meisjesfeestje?

Wat mij dus heel gaaf lijkt is het huren van een springkussen. Geen idee of dat allemaal in mijn tuin zou passen, maar ik denk dat het een hele leuke aanvulling is bij een thuisfeestje. Je hebt ze in allerlei soorten en maten zag ik al. Springkussens in de vorm van een boot, een kasteel, een dier etc.

Soms hoef je ook niet zo moeilijk en uitgebreid te denken. Oud-Hollandse spellen doen het altijd goed. Denk aan ezeltje prik, koekhappen, spijkerpoepen, zaklopen, snoephappen, ring gooien, doel schoppen, eierlopen, sjoelen, blikken omgooien. Gegarandeerd succes!

Zoals je ziet kost een thuisfeestje net even wat meer voorbereiding dan een feestje ergens anders, maar je kunt er dus wel geheel je eigen draai aan geven.

Heb jij wel eens een thuisfeestje gegeven? Tips zijn altijd welkom!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Deirdre
  30/10/2019

  Niet te moeilijk denken idd met een kinderfeestje. Zeker als ze zo jong zijn hebben ze maar weinig nodig. Cake eten/versieren, stoelendans, oud-Hollandse spellen.

 • Reageren
  Yvonne
  30/10/2019

  Wij deden een piratenfeestje: piratenmaskers uitdelen aan het begin. Schatten zoeken in de tuin. Oud-Hollandse spellen doen en frietjes rechtstreeks van de tafel eten, als “echte piraten”.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.