Throwback: mijn zusje en ik ontmoetten One Direction dankzij Make-A-Wish

Kosten nog moeite werden gespaard om mijn zusje haar grootste droom werkelijkheid te laten worden: het ontmoeten van One Direction.

Februari 3 jaar geleden. Mijn zusje, toen net 16 jaar, had enkele maanden daarvoor te horen gekregen dat zij lymfeklierkanker had. Haar wereld – en die van ons – stortte in.

Het was een slopende en hectische periode die in het teken stond van angst, onzekerheid en verdriet. Mijn zusje luisterde in die tijd veel naar One Direction, de band die haar weer moed en kracht gaf op momenten dat ze het even niet meer zag zitten.

Al vrij snel toen haar behandelingen in het ziekenhuis waren gestart werd zij er door het ziekenhuispersoneel op gewezen dat zij dankzij stichting Make-A-Wish een wens in vervulling mocht laten gaan. Het mocht van alles zijn. Van een weekend Disneyland met de hele familie, tot het bijwonen van een groot sportevenement, uit een vliegtuig springen, noem het maar. Ze mocht drie wensen opschrijven en vervolgens zou er gekeken worden welke wens de stichting kon laten uitkomen.

Lucinde wilde echter maar één ding en dat was een ontmoeting met One Direction. Tientallen concerten had ze al bijgewoond. Ieder nummer kende ze uit haar hoofd. Hun muziek draaide ze grijs.

Er werd meteen tegen haar gezegd dat dit een wel hele grote wens was, maar dat er uiteraard alles aan zou worden gedaan om deze wens in vervulling te laten gaan. Ik pleegde vele telefoontjes met het Make-A-Wish team. Ze spaarden kosten noch moeite voor ons. Eerst werd geprobeerd een ontmoeting te regelen via RTL Late night, daar zouden de jongens namelijk optreden. Toen werd het via hun een van hun concerten in Nederland geprobeerd, maar ook dit bleek niet al te makkelijk te zijn. De vrijwilligers van Make-A-Wish lieten het er niet bij zitten en gingen stug door met het regelen van een eventuele meet and greet.

Met succes, want na vele weken in spanning te hebben gezeten kwam dan eindelijk het verlossende telefoontje dat wij met en privéchauffeur naar Denemarken zouden rijden om aldaar een concert van de jongens bij te wonen EN als kerst op de taart een heuse meet and greet met ze zouden krijgen. Niet alleen mijn zusje, maar ook mijn moeder en ik mochten daarbij zijn. Het was een onvergetelijk moment en ik denk er nog vaak aan terug.

Stichting Make-A-Wish laat al bijna 30 jaren wensen van zieke kinderen tussen de 3 en de 18 jaar uitkomen. Sindskort heeft de Stichting Wish Maps georganiseerd zodat donateurs ernstig zieke kinderen in hun nabije omgeving direct kunnen helpen.

Make-A-Wish heeft goed ingezien dat je soms een beetje overweldigd wordt door de vele goede doelen die een beroep op je doen. Het kan lastig zijn om een weloverwogen keuze te maken voor de doelen die je wilt steunen, er is immers zoveel keus. Het mooie van de Wish Maps vind ik dat je dus kinderen uit jouw buurt (en uiteraard ook daarbuiten) kunt helpen. Je hebt verschillende mogelijkheden om je steentje bij te dragen, zo kun je ervoor kiezen om een geldelijke bijdrage te doen, een actie te starten of om vrijwilliger te worden.

De Wish Maps tonen niet alleen de wensen die nog vervuld moeten worden, maar ook wensen die recent vervuld zijn. Ik heb al even in mijn buurt gekeken en heb bijvoorbeeld gezien dat er in mijn nabije omgeving een kind is dat graag een wedstrijd van Real Madrid wil bijwonen. Ook heb ik gezien dat er iemand een cruise wil maken. Mocht iemand die dit leest hier eventueel bij kunnen helpen, dan kun je met mij of met Make-A-Wish contact opnemen.

Ik vind echt dat stichting Make-A-Wish nog véél meer bekendheid mag krijgen. Dat is ook de reden dat ik nogmaals mijn verhaal deel, omdat ik met eigen ogen heb gezien hoeveel tijd, liefde en toewijding in alle wensen wordt gestoken. Ik hoop dat de Wish Maps voor jou nog meer reden zijn om eens te overwegen hoe je je steentje kunt bijdragen.

Om het misverstand uit de wereld te helpen wil ik er nog even bij zeggen dat Make-A-Wish niet alleen wensen vervult van terminaal zieke kinderen, maar van alle kinderen die aan een levensbedreigende ziekte lijden.

Kende jij stichting Make-A-Wish al?

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Nicole
  04/05/2018

  Ja ik vind dit zo’n goede stichting. Een vriendje van mij van vroeger heeft hier ook dankbaar gebruik van gemaakt en dat heeft zijn laatste levensjaar zeker nog extra opgevrolijkt. Erg dankbaar voor deze stichting.
  Nicole onlangs geplaatst…Nieuw bij De Julianatoren: Cas de Ranger!My Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   04/05/2018

   Wat mooi om te horen dat er nog een wens van hem in vervulling is gegaan.

 • Reageren
  Femke
  04/05/2018

  Ja, ik vind dit echt zo’n mooie stichting. ‘Vroeger’ dacht ik inderdaad dat Make A Wish alleen wensen van terminaal zieke kinderen vervulden, maar tegenwoordig weet ik dat dit anders is. Een mooie stichting, die met het uitkomen van de wens weer een stuk positiviteit brengt. Goed dat je deze stichting in de spotlight zet.
  Femke onlangs geplaatst…Chit Chat #24: tips gevraagd, koffer en James & ChristinaMy Profile

 • Reageren
  Mirte
  04/05/2018

  Wat een mooie stichting en wat staat je zusje heerlijk relaxed te kletsen met Harry! Geloof meteen dat dit een fantastisch moment is geweest 🙂 Ga zeker een kijkje nemen bij de Wish Map van mijn omgeving.

  • Reageren
   La Vie Sanne
   04/05/2018

   Haha ja blijft bizar dat ze gewoon oog in oog met ze heeft gestaan. Goed dat je een kijkje gaat nemen!

 • Reageren
  Sandra
  04/05/2018

  Wat goed dat je hier aandacht aan besteedt op je blog!!
  Mooi om te lezen dat de grote droom van je zusje is uitgekomen
  Zelf steun ik ze al jaren dmv geld donatie.

  • Reageren
   La Vie Sanne
   04/05/2018

   Helemaal super Sandra, dat je ze al jaren steunt! Make-A-Wish is fantastisch.

 • Reageren
  Iris
  04/05/2018

  Hi Sanne, ik weet nog heel goed dat ik jou 3 jaar geleden ook al volgde. Ik was enorm geïnteresseerd in het hele proces en vond het zo vervelend voor jullie. Ik was zo blij voor jullie en heb dan ook enorm genoten van alle foto’s. Ik vind net als jij dat Make a wish meer aandacht moet krijgen, want ieder kind met een wens, verdient die ook! Super fijn dat het nu weer goed gaat met je zusje!
  Liefs, Iris

  • Reageren
   La Vie Sanne
   04/05/2018

   Hoi Iris, ja het is alweer drie jaar geleden. Gelukkig is alles nu stabiel. Make-A-Wish verdient zeker meer aandacht!

 • Reageren
  Yvonne
  05/05/2018

  Ik kende Make-A-Wish wel maar wist niet dat ze al zo lang bestaan! En wat doen ze goed werk..Zo fantastisch wat ze voor je zusje hebben gedaan. Ze straalt helemaal op die foto’s!
  Ik ga ook doneren want alles wat met zieke kinderen te maken heeft raakt me keihard.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.