The Body Shop Hemp Hand Protector & Rescue Balm

Onze handen hebben heel wat te verduren. Het minste wat we kunnen doen is ze goed verzorgen.

Beide producten zijn verrijkt met hennepzaden, welke vol zitten met essentiële vetzuren en ideaal zijn voor het voeden van de huid. Wist je dat in 100ml ongeveer 950(!) hennepzaden gaan?

Hemp Hand Protector €13,00 – 100ml.

10

The Body Shop heeft in samenwerking met EINE, een street artist uit Londen, de verpakking van dit reeds bestaande product een upgrade gegeven. Centraal op de verpakking staat het woord “change”, een krachtige oproep met als achterliggende gedachte dat verandering in jouw handen ligt. Deze change begint al bij jouw aankoop van dit product; van elke verkochte Hemp Hand Protector gaat €1,50 naar The Body Shop foundation, de liefdadigheidstak van The Body Shop international.

tekst

EINE vindt verzorgde handen belangrijk omdat hij dagelijks zijn handen gebruikt voor zijn kunst. Deze Hemp handcrème werkt maar liefst 12 uur lang vochtregulerend, zelfs na het handenwassen (iets wat voor mij ideaal is gezien ik per dag wel zo’n vijf keer per dag mijn handen was na het billenpoetsen van zoonlief).

Schermafbeelding 2016-02-24 om 12.51.52

11

12

Ik ga niet liegen dat de geur enigszins wennen is, maar zeker niet onaangenaam. Niks geks verder, gewoon een beetje ‘planterig’ en kruidig met in de verte een vleugje mannenparfum (volg je me nog?). De werking is uitstekend. Exact wat schrale, gedehydrateerde winterhanden nodig hebben. Mijn huid slurpt het goedje zowat op. Veel heb je trouwens niet nodig van dit product – a little goes a long way zal ik maar zeggen. Het is een zeer rijke substantie die over het algemeen prima intrekt.

De tube vind ik eerlijkheidshalve wat groot voor in mijn handtas, maar in de keuken naast mijn handzeep misstaat deze tube zeker niet. Zo pak ik hem er lekker vaak bij en kan ik mijn handen, die het grootste gedeelte van de dag aan het typen zijn, de verzorging geven die ze nodig hebben.

Hemp Rescue Balm €18,00

2

De Hemp Rescue Balm biedt wat meer gerichte verzachting en bescherming van ruwe plekken. Denk hierbij aan ellebogen en knieën. Ook komt dit goedje op (bijvoorbeeld droge of gesprongen) lippen zeer goed tot zijn recht. Ik zou het product persoonlijk niet op je hele handen gebruiken, daar is het te vet voor en trekt het niet snel genoeg voor in. Wel voor specifieke droogteplekjes op je handen.

3

Je maakt het tinnetje open door het strikje aan de zijkant omhoog te draaien. Het was even pielen tot het blondje in mij dat doorhad.

4

Schermafbeelding 2016-02-24 om 12.57.21

6

7

In tegenstelling tot wat ik dacht, is het smeerseltje lekker soepel en smeert het gemakkelijk uit. Ik had meer een soort keiharde roomboter verwacht die pas zacht werd zodra het op je huid zat. Maar niets is minder waar. Een heerlijk verzorgend en stevig goedje voor de extra droge zones van het lichaam.

9

Twee fijne producten, die adequate verzorging bieden voor het grootste orgaan dat wij hebben, namelijk de huid.

Op de perspresentatie van The Body Shop waar ik onlangs aanwezig was, werd ook hun nieuwe overtuiging gepresenteerd: enrich not exploit (#ENRICHNOTEXPLOIT). Dit betekent dat ze niet alleen mensen willen verrijken, maar ook onze planeet, biodiversiteit en de bronnen. Ze willen op een eerlijke manier samenwerken met boeren en leveranciers, en gemeenschappen helpen een eigen toekomst op te bouwen. The Body Shop heeft als doel het meest ethisch verantwoorde en duurzame bedrijf ter wereld te worden.

Alleen al hierom draag ik The Body Shop een enorm warm hart toe. Voor meer informatie klik hier.

Bovenstaande producten zijn vanaf nu te krijgen in The Body Shop winkels en online.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Lifesabout
  24/02/2016

  Mmmm de rescue balm lijkt mij heel fijn! Ook in het meenemen voor onderweg. De handcreme ziet er inderdaad wat onhandig groot uit, maar ik vind de verpakking wel heel origineel!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Geluk in foto’s #3My Profile

 • Reageren
  Desirée
  24/02/2016

  Ik vind de Rescue Balm echt heerlijk! Was leuk je eindelijk eens ontmoet te hebben op het persevent 🙂
  Desirée onlangs geplaatst…Dolce & Gabbana Dolce Rosa ExcelsaMy Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   24/02/2016

   Ja die is fijn he! Zeker leuk je ontmoet te hebben, we zijn tenslotte toch stadgenotes 🙂

 • Reageren
  Josan
  25/02/2016

  I so need this. Mijn handjes zijn zo droog. Als ze die ene verpakking in travel size uitbrengen zou het helemaal mooi zijn. Maar dat blikje is gewoon te schattig.
  Josan onlangs geplaatst…#GoodHolidayWeek Develab zomer 2016My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.