The Body Shop Frosted Plum, Fuji Green Tea & Strawberry (+ make-up)

Wanneer The Body Shop uitkomt met de Kerstcollectie, dan gebeurt er iets in beautyland. Iedereen is in jubelstemming en dat is niet voor niks want het is elk jaar weer een ware sensatie met geur- en kleurrijke producten. Vandaag ga ik je alles vertellen over de special edition Frosted Plum en producten uit de Strawberry en de Fuji Green Tea lijn. Ook laat ik je enkele make-upproducten en looks zien.

Niet onbelangrijk om te vermelden vind ik dat The Body Shop een samenwerking aan is gegaan met WaterAid, een internationale organisatie die levens verandert door schoon water bereikbaar te maken. Voor iedere aankoop van een pre-filled gift, kan WaterAid een hele familie in Ethiopië schoon water bieden.

In dit artikel bespreek ik de lijn die speciaal voor Kerst is uitgebracht, namelijk Frosted Plum. Daarnaast laat ik twee al bestaande lijnen van The Body Shop zien die in een speciale geschenkverpakking uit zijn gekomen, namelijk Fuji Green Tea en Strawberry.

frosted plum 12

Frosted Plum bevat een subtiele mix van rijpe pruimen, magnolia en pioenrozen. Een fruity-floral lijn dus! De geur is zoet en tegelijkertijd zit er een vleugje zuur doorheen. Elk product ruikt overigens wel een tikkeltje anders. Ik ontving hiervan:

♦ Frosted Plum Lip Balm: 20 ml / €5
♦ Frosted Plum Bath Fizzers: 10×30 gr / €15
♦ Frosted Plum Sugar Scrub: 250 ml / €18
♦ Frosted Plum Shimmer Mist: 100 ml / €12

De lijn bestaat verder nog uit:

♦ Frosted Plum Soap 100 gr / € 3,50
♦ Frosted Plum Shower Gel 250 ml / € 7,00
♦ Frosted Plum Hand Cream 30 ml / € 5,50
♦ Frosted Plum Shimmer Lotion 250 ml / € 10,00
♦ Frosted Plum Body Butter 200 ml / € 16,00
♦ Frosted Plum Geurkaars 200 gr / € 15,00

shimmer mist 1

shimmer mist 2

Laat ik meteen maar zeggen dat pruim een van mijn favoriete fruitgeuren is in een parfum. Waarom? Tja, kwestie van smaak natuurlijk (ik houd van zoet). Maar ook omdat ik pruim altijd vrij subtiel vind en nooit te overheersend (zoals lavendel in mijn ogen wel heel erg kan zijn). De geur van dit product is wat zuurder dan ik van te voren verwachtte, maar nog steeds wel erg fris en lekker en vooral héél vrouwelijk. De shimmer mist bevat behalve de heerlijke plum-geur ook een mooie glans. Bij voorkeur spray ik dergelijke producten in mijn decolleté en een beetje op mijn armen als ik een wat bloter shirtje of jurkje draag. Ideaal zo’n twee-in-één product! De geur blijft goed hangen.

lipbalm

DSC_0875 (1)

Deze lippenbalsem in een tinnetje voorziet je lippen van een hele lichte paars/rozige glans. Hij verzorgt goed en laat een zeer subtiel geurtje achter op je lippen.

TBS Collage 4Ik word zo ontzettend vrolijk van deze kleur! Maar niet alleen de kleur, ook de de werking van deze Sugar Scrub maakt mij erg blij. De scrubdeeltjes voelen prettig, en omdat het een suikerscrub is ook plakkerig, aan. Ik vind suikerscrubs iets fijner dan zoutscrubs omdat de suiker bij een warme temperatuur lekker smelt op de huid.fizzies Collage

FullSizeRender
Nu ik een bad heb zijn hier de bruisballen en badversierders hier niet aan te slepen. Deze Bath Fizzies komen dus als geroepen! Het is een waar feestje om met zo’n blokje te badderen. Als je zelf thuis geen bad hebt kun je deze fizzies prima in een voetenbadje stoppen.

De Frosted Plum lijn is ook in een giftset te krijgen. Hierin vind je de Body Butter (50ml), de Shimmer Lotion (60ml), de Sugar Scrub (50ml) en de Shower Gel (60ml).

green tea

Houd je van fris? Dan is de geur van de Fuji Green Tea lijn echt iets voor jou. Deze lijn zit al vanaf maart dit jaar in het vaste assortiment en ik vind het een absolute verrijking van de collectie. De geur vind ik sexy, fris en een beetje waterig. The Body Shop heeft ook hier een cadeauset van samengesteld, namelijk The Ultimate Luxuries t.w.v. €50. Dit is de box zoals je hierboven ziet met als inhoud:

 • Fuji Green Tea Shower Gel / 250ml
 • Fuji Green Tea Body Butter / 200ml
 • Fuji Green Tea Body Sorbet / 200ml
 • Fuji Green Tea Body Lotion / 250ml
 • Fuji Green Tea Body Scrub / 50ml
 • Fuji Green Tea Cologne / 100ml

vier keer Collage

Het leuke is dat je met producten uit dezelfde geur kunt ‘layeren’ oftewel laagjes kunt opbouwen. Je zou dus kunnen beginnen met de douchegel, je daarna insmeren met de bodylotion of de bodybutter en eindigen met een de eau de cologne voor een optimale geurbeleving. Bovendien komt een geur extra goed tot zijn recht op een goed gehydrateerde huid. Ik gebruik deze producten zeer graag in combinatie met elkaar, omdat ik dan inderdaad merk dat de geur stukken langer blijft hangen. De eau de cologne an sich vervliegt bij mij na een uurtje of twee. In combinatie met bijvoorbeeld de bodylotion kan ik er dubbel zo lang van genieten.

DSC_0820

Oh hee James!

green tea scrub CollageDeze bodyscrub vind ik best apart. Het is niet een suikerachtige substantie zoals je bij de Frosted Plum scrub ziet, maar meer een gelei met een hele aparte, zachte korrel. Als ik mijn lichaam echt goed wil ontdoen van dode huidcellen, denk ik dat deze substantie overigens niet afdoende is. Van mij mag het wel wat grover.sorbet 1200xDe Body Sorbet vind ik een errug leuk en vrij uniek product. Het is een beetje een combinatie tussen een douchegel en een bodylotion qua textuur. Ik zou het omschrijven als een jelly-achtige bodylotion. Hij voelt een beetje koel aan op de huid en trekt lekker snel in.

Daarnaast ontving ik een heerlijke cadeauverpakking van de Strawberry lijn.

tbs 2

In deze Strawberry Festive Picks t.w.v. €25 vind je de volgende producten:

♦ Strawberry Shower Gel / 250ml
♦ Strawberry Body Butter / 50ml
♦ Strawberry Body Polish / 75ml
♦ Strawberry Soap / 100g
♦ Red Mini Bath Lily

TBS collage 1De Body Polish is een licht schuimende gel die zachtjes scrubt en zodoende dode huidcellen verwijdert. De scrubdeeltjes zijn hele kleine aardbeienzaadjes en dus zeer mild. Hij voelt mega, maar dan ook mega zacht aan op de huid.TBS Collagev2De bodybutter is dik, lobbig en tegelijkertijd smeuiig en zacht. De perfecte substantie voor het optimaal hydrateren van de huid. Vooral mijn onderbenen kunnen door scheren en epileren erg droog worden, deze bodybutter maakt mijn krokodillenhuidje weer zacht en soepel. Niet voor niets horen de bodybutters tot de bestsellers van The Body Shop! Ik blijf groot fan.TBS Collage 3De Strawberry shower gel is een zeeploze, schuimende bad-& douchegel. Schuimen, dat doet ‘ie zeker. En fijn ook. Hij laat een subtiele aardbeiengeur achter op je huid. De geur is trouwens echt aardbei-aardbei, fruitiger kan haast niet!

Laten we tot slot nog even naar enkele make-upproducten kijken die The Body Shop aan haar assortiment heeft toegevoegd. Geïnspireerd door de looks van de jaren 20 en de sfeer van de The Great Gatsby is deze wintermake-upcollectie samengesteld. Je vindt rood- goud- en zilvertinten terug. Als eerst nemen we de Scarlet Starlet Lip & Cheek Doll t.w.v. €12 onder de loep.

lipstick Collage

Dit product is bedoeld voor zowel je lippen als je wangen. De verpakking vind ik ook zo leuk!

look met lip & cheek

Op mijn lippen laat ‘ie een fris kleurtje achter die echt lang blijft zitten! Het is een lip stain. Hij wordt wel ietwat droog nadat je hem net op hebt gesmeerd. Ik had de neiging om er een balsem overheen te doen maar dat droge gevoel trekt vanzelf weer weg. Ook op mijn wang vind ik de kleur eigenlijk mooier dan verwacht! Normaliter ben ik niet zo van die combiproducten maar deze pakt erg goed uit.

Tot slot het Grooving Gold Eyeshadow palette t.w.v. €25. Hierin vind je vier glitteroogschaduws met goudachtige tinten.TBS Collage 5Op de achterkant van het palette vind je stapsgewijze instructies voor een feestelijke ooglook. Aan de binnenkant zit een spiegel. De pigmentatie van de oogschaduws vind ik bovenverwachting goed. Ze voelen heel erg zacht aan en laten zich bovendien gemakkelijk blenden.

ooglook

Je kunt er een uitermate goede feestlook meemaken, zeker omdat alle kleurtjes shimmery zijn. De roze kleur bracht ik aan op het bewegende ooglid, de twee donkerste kleuren in mijn crease en geel gebruikte ik in mijn ooghoek. Een fijn palette met draagbare kleuren die niet dertien-in-een-dozijn zijn.

cover 1

Hehe, poe poe, gut gut, ik ben een week bezig geweest met het testen, testen en nog eens testen van al deze producten.. Mijn hoofd begint geloof ik een beetje te tollen. Ik had nog wel meer informatie kunnen geven over nóg meer producten van The Body Shop maar het moet ook geen informatie overload worden dus ik hoop dat jullie hier even mee vooruit kunnen. Ik zou zeggen ga naar de winkel en ervaar alle producten zelf. Alle producten zijn inmiddels te koop dus als er na het lezen van dit artikel een stemmetje in jou is gaan roepen “hebbe, hebbe, hebbe” dan kun je zowel in de webshop van The Body Shop als in de fysieke winkels terecht.

De producten zijn te krijgen in alle filialen van The Body Shop en op thebodyshop.nl.

Welke producten en geuren spreken jou het meest aan?

Dit vind je misschien ook leuk

34 reacties

 • Reageren
  Nesrin
  18/11/2015

  Wat een feest, zoveel en het ziet er allemaal erg goed uit. Frosted Plum ziet er super uit. Ik zou zo een lik uit de pot sugar scrub willen nemen 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Istanbul marathon raceverslagMy Profile

 • Reageren
  PinkFairy
  18/11/2015

  Dat oogschaduw paletje is prachtig! Al vind ik hey jammer dat ze er geen een matte kleur in gestopt hebben.

 • Reageren
  Kelly Caresse
  18/11/2015

  Wat een prachtige collectie is dit zeg en wat heb je er een fijne review over geschreven. Wat een geinig en mooi product die lip en cheek doll!
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…25 weken zwanger : Kwaaltjes en zoMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  18/11/2015

  Heerlijk! The body shop is echt favoriet hier! Vooral de bidy butter, de bath melts en de douchegels. De strawberry lijn bind ik persoonlijk wat te zoet, maar die eerste paarse lijn klinkt heeelijk!
  Tamara onlangs geplaatst…Wat niet leuk is om te horen als je nog moet bevallen.My Profile

  • Reageren
   Brandie
   02/01/2017

   It was dark when I woke. This is a ray of sunsnihe.

 • Reageren
  Marloes | Budgetproof.nl
  18/11/2015

  Nou, ik heb wel meerdere producten gezien waar ik wel blij van word 🙂 zo’n shimmery bodymist doet me altijd denken aan vroeger, toen we voor het schoolfeest glitters in ons haar spoten haha. Maar ik vind het stiekem wel leuk! Die lipstain/liquid blush vind ik denk ik het leukste product. Zoals je zegt werkt het meestal toch niet voor allebei, maar het ziet er in de full face foto mooi uit! Wat een uitgebreide review. Leuk!
  Marloes | Budgetproof.nl onlangs geplaatst…5 stedentrips in Tsjechië tijdens de herfst en winterMy Profile

 • Reageren
  Dionne
  18/11/2015

  Wat een fijne review! Heerlijke producten! Ik ben dol op TBS!
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | Black PartyMy Profile

 • Reageren
  Laura
  18/11/2015

  Leuke review! Ik ben zelf ook dol op zoet en vooral op de bodybutters an The Body Shop. Binnenkort maar weer eens een bezoekje brengen 🙂

 • Reageren
  Wilmaaa
  18/11/2015

  Wat een heerlijke producten! Ik heb ze zelf nog nooit gezien gehad, maar ik zou ze zo bestellen!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…PLOG | bruiloft | een dag vol blijheid en liefdeMy Profile

 • Reageren
  Lilian
  18/11/2015

  Ziet er allemaal goed uit! Ik wordt er nu heel benieuwd naar, vooral na de Scarlet Starlet Lip & Cheek Doll. De foto’s geven echt een duidelijk beeld van wat voor producten het zijn.

 • Reageren
  Michelle
  18/11/2015

  Zelf houd ik niet zo van te zoete producten maar de bodybutter van bs is echt super wellicht is die van de green tea line wat voor mij!

 • Reageren
  Suzanne
  18/11/2015

  Wat een fijne dingen allemaal! Ik zou ze allemaal wel willen hebben. Ik ben vooral benieuwd naar de oogschaduw, die ga ik even checken binnenkort.
  Suzanne onlangs geplaatst…Shoplog DA Mooi Etten-LeurMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  18/11/2015

  Wat een mooie collectie! Het heeft een hoog ‘hebben gehalte’, haha.
  Ik vind het oogschaduwdoosje enorm mooi.. Zeker nu ik jouw look heb gezien!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamavoorspelt: Wat mij leuk lijkt aan een zwangerschapMy Profile

 • Reageren
  Bregje
  18/11/2015

  Toen je op snapchat zei dat je er zoveel moeite in had gestoken moest ik wel komen kijken! Goede review, ik word er inderdaad hebberig van! En je makeuplook is weer goede inspiratie voor mij als foundation, mascara, blush en klaar is kees!
  Bregje onlangs geplaatst…Brieven aan Laurens #8My Profile

 • Reageren
  Olga
  18/11/2015

  Ik houd van The Body Shop, mooie verpakkingen en lekkere geuren. Helaas een beetje prijzig, maar voor een cadeau kun je er heerlijk slagen!
  Olga onlangs geplaatst…Home: 10x je eerste woningMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  18/11/2015

  Wat een mooie, uitgebreide review. Ik ben vooral fan van de Frosted Plum lijn!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Catrice Alluring Red Nail GlazeMy Profile

 • Reageren
  happybudgetcooking
  18/11/2015

  Wauw super mooie producten! BodyShop heeft altijd van die leuke dingetjes!
  happybudgetcooking onlangs geplaatst…Noedels met gewokte kipfilet en groentesMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  18/11/2015

  Die frosted plum lip balsem!! Die ziet er tof uit! Even langs de body shop binnenkort.
  Prachtige review trouwens. Leerzaam voor een beginnende blogger als ik
  Nicole onlangs geplaatst…Webshoptip – Damara KidsMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  18/11/2015

  Ohh hier word je toch gelukkig van? Die fuzzies lijken mij heerlijk, ken ik nog niet. Net als Lush zorgt de Bodyshop voor het nodige kerstgevoel….mooi en uitgebreid artikel!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mijn eetpatroon. Gezond of niet?My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  18/11/2015

  Super zeg, zo’n uitgebreide review! Ik vind het oogschaduwpalet heel erg mooi. Had ik niet verwacht toen ik ‘m zag, maar de swatches zijn verrassend mooi. Van de geurlijnen zou de Green Tea mijn voorkeur hebben, ik hou van frisse geuren, vooral in de ochtend.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: mijn liefde voor boxpakjesMy Profile

 • Reageren
  Angelique
  18/11/2015

  Je artikel ziet er erg mooi uit. Ik kan zien dat je er onwijs veel moeite in heb gestopt.

  De producten lijkt me heerlijk. Vooral de groene thee lijn. De oogschaduw vind ik mooi, Maar de lip stain wat minder. Op de wangen vind ik die weer wel mooi.

  Knap dat je er maar een week mee bezig bent geweest. Ik denk dat ik er wel een maand over zou doen, zeker met zulke mooie foto’s.

 • Reageren
  Nadia
  18/11/2015

  Die pruimenlippenbalsem vind ik heel mooi, evenals die shimmer mist! Zelf vind ik de producten van The Body Shop altijd wel heel mooi en fijn, en ik neus ook graag in de winkels rond, maar toch koop ik het bijna nooit voor mezelf… vind het toch te duur of zo.

 • Reageren
  Marieke | myownglossy
  18/11/2015

  Fijne review!

 • Reageren
  Milou|Thuis bij Milou
  18/11/2015

  Frosted Plum… alleen al de naam is zó aantrekkelijk. Wat heb je weer veel aandacht in dit artikel gestoken zeg! Kan je de producten ook los kopen? Of alleen in zo’n doos met meerdere producten? Ik kan namelijk niet zo goed tegen al die goedjes op mijn huid, maar zo’n heerlijk geurend pruimenbadje zie ik wel zitten!
  Milou|Thuis bij Milou onlangs geplaatst…Zwanger: week 24 en 25, baby geniet van muziek, afspraak gynaecoloog en een kijkje in de babykamerMy Profile

 • Reageren
  Lillyshuid
  18/11/2015

  Wat een fijne review!
  Lillyshuid onlangs geplaatst…Bobbi Brown Corrector & ConcealerMy Profile

 • Reageren
  Manon
  18/11/2015

  Je kunt echt zien dat je veel tijd en moeite in dit artikel hebt gestoken! Complimenten

 • Reageren
  Diede
  18/11/2015

  Je ziet inderdaad dat je er veel energie in hebt gestoken. Leuk om te lezen dat je zo veel passie hebt voor je werk en de producten.

 • Reageren
  Anneleen
  18/11/2015

  Mooie foto’s Sanne! Het strawberry pakketje lijkt mij het fijnst!

 • Reageren
  Mandy
  18/11/2015

  De green tea lijn is mijn favoriet. Helaas heb ik hier in de buurt geen body shop want ik wil altijd eerst de geur ruiken voordat ik bestel. Erg fijne review Sanne!

 • Reageren
  Eline
  18/11/2015

  Wat een prachtige collectie! Ik vind de ooglook die je hebt gemaakt ook echt schitterend!
  Eline onlangs geplaatst…Wat ik mis aan zwanger zijnMy Profile

 • Reageren
  Jennifer
  19/11/2015

  Je had zeker wel gelijk dat we sowieso je review even moesten bekijken. Ik weet nog niet of ik wat ga kopen, want ik doe al maanden over een grote flacon douchegel van de body shop, ik kom daar dus gewoon niet door, dus ik vind het zonde om dan weer nieuwe dingen te gaan kopen voor de heb. Maar even ruiken kan prima toch? 🙂
  Jennifer onlangs geplaatst…Ik heb mijn Bachelordiploma!My Profile

 • Reageren
  Ayla
  19/11/2015

  Wat een fijn, uitgebreid en mooi artikel!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.