The Body Shop Down To Earth Eye Palette

Acht natuurlijke, aardse kleuren in één palette. Dat klinkt mij als muziek in de oren! Ik review het gloednieuwe The Body Shop Down To Earth Eye Palette.

Het palette – dat deel uitmaakt van de nieuwe Down to Earth-lijn – is geïnspireerd op natuurlijke kleuren en is verrijkt met Community Trade maroela-olie, babassu-olie en sesamolie. De belofte is dat de verzorgende formule ervoor zorgt dat de oogschaduw langdurig en mooi egaal zal blijven zitten.

1

Het design is simpel gehouden een eerlijkheidshalve bevalt me dat wel. Het materiaal is helaas niet bestand tegen vingerafdrukken, binnen no time zit de glanzend zwarte buitenkant al ondere de gezellige vettige vingers. Onvermijdelijk.

3

Een palette met veilige kleuren, niet al te opvallend maar wel veelzijdig, dat is het eerste wat ik denk als ik dit Down To Earth palette opensla. De inhoud vind ik niet per se seizoensgebonden, ik visualiseer prachtige donkere sultry feestlooks maar ook neutrale en lieflijke looks voor overdag. Ik ben zeer blij dat er in dit palette een matte zwarte kleur is toegevoegd.

4

5

De kleuren zijn over het algemeen zeer warm te noemen, ook de grijze kleur uit het palette heeft een warme ondertoon, waardoor hij gemakkelijk te combineren is met de bruine tinten uit het palette.

swatches

De pigmentatie is gewoonweg waanzinnig, het is een feestje om met mijn vingers over de fluweelzachte en romige kleuren heen te gaan. Ik hoef maar weinig moeite te doen voor de swatches en de kleuren zijn zeer goed gepigmenteerd. Vooral van de zwarte kleur ben ik heel erg fan. Zulke goede pigmentatie zie je niet zo snel – zeker niet bij zwart.

Ik maakte twee looks met het palette.

7

6

8

Dit is de tweede look die ik maakte:

look 2

look 2-2

De superzachte formule maken de oogschaduws gemakkelijk te blenden én op te bouwen. Met een natte kwast krijg je nog intenser pigment, dit heb ik bij de tweede look gedaan.

Het is een fijn palette voor iedere dag en door de stevige behuizing is ‘ie ook prima met je mee te nemen.

Het The Body Shop Down To Earth Eye Palette kost €28. Hij is te koop in de winkels en in de webshop.

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  02/09/2016

  Mooie looks Sanne! Ik ben ook van de aardse kleuren. Ik draag tijd naturel tinten. Fijn weekend!
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Facebook Follow Friday & spam je blogMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  02/09/2016

  Dit zijn helemaal mijn kleuren! Heel tof!!
  Nicole onlangs geplaatst…Spijt van de naam van jouw kind?My Profile

 • Reageren
  Leonie
  02/09/2016

  Wauw, heel mooi! Die looks staan je ook fantastisch
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Kyra is 1 maand oud!My Profile

 • Reageren
  Priscilla
  02/09/2016

  Precies mijn kleuren. Prachtig palette zeg!
  Priscilla onlangs geplaatst…Essie Gel Couture nagellakMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  02/09/2016

  Wauw, ziet er mooi uit
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Maybelline Color Sensational The Loaded BoldsMy Profile

 • Reageren
  Linda
  02/09/2016

  Oeh erg mooi! Helemaal mijn kleuren! Nu nog zo mooi leren opdoen als bij jou 😉
  Linda onlangs geplaatst…Tag: Shoppen voor je kidsMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  03/09/2016

  Wat een topper dit! Ziet er super uit, zowel de swatches als je looks. Lijkt het alleen zo, of is dit best aan de prijs voor een merk als TBS..?
  Carlijn onlangs geplaatst…3x Limited Edition Clarins Hand and Nail Treatment CreamMy Profile

 • Reageren
  Mieke | mieksmind
  03/09/2016

  Ik ben dol op aardse kleuren en dit palette vind ik ook erg mooi. ik vind hem wel aan de prijs met 28 euro voor een palette van TBS, maar mooie looks heb je gemaakt hoor!
  Mieke | mieksmind onlangs geplaatst…Beautybloggers Dilemma tag + winactieMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.