Tarwegras: het gezondste sapje ter wereld

Waarschijnlijk hebben veel van jullie nog nooit van dit product gehoord, maar inmiddels begint tarwegras aardig aan populariteit te winnen. En dit is ook niet zo gek, aangezien dit drankje het gezondste sapje ter wereld is!

Wheat grass

Tarwegras staat misschien beter bekend als het Engels wheat grass en is te koop in poeder- en sapvorm. De eerst keer dat ik ervan hoorde, was op Bali. Ik ging met vriendinnetjes uiteten en we zagen op de kaart een vaag groen drankje staan. Toen we ernaar vroegen werd ons verteld dat een shot van dit glas gelijk staat aan 800 gram groente. Woaahh! Dat klonk als muziek in onze oren.

Tarwegras zijn groene sprieten die uiteindelijk uitgroeien tot tarwe. In de groeifase bevat dit gras een unieke samenstelling met alles wat ons lichaam nodig heeft om gezond te functioneren. Dit gras zelf kunnen we niet drinken, maar het sap dat eruit komt wel.

Tarwegras is een van de rijkste, natuurlijke bronnen van vitamine A, vitamine B complex, B12, C, E, en K. Tarwegras is ook nog eens rijk aan calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor, natrium, zwavel, kobalt, zink en selenium en zou daarom verschillende medische werkingen hebben. Ik heb het product laatst in poedervorm gekocht en zal hieronder demonstreren hoe ik het consumeer.

Zo ziet het eruit

wheat grass 2

Je neemt een theeleper van het poeder

wheat grass 3

Gooit dit in een glaasje

wheat grass 4

Beetje water erbij en roeren

wheat grass 5

En drinken maar!

wheat grass 6

Toegegeven, het is niet te pruimen.. Maar je moet er wat voor over hebben om gezond te zijn!

Tarwegras is te koop bij de natuurwinkel. Hebben jullie het gezonde goedje al eens gedronken?

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Chanoe
  22/01/2014

  Haha ja tarwegras is niet zo lekker, hetzelfde geld voor spirulina en chlorella maar het is super gezond! Ik doe het meestal door smoothies of door de soep (als laatste toevoegen zodat het niet meekookt).

 • Reageren
  Groene smoothie: boerenkool, banaan, citroen | La VieSagista
  29/01/2014

  […] is ECHT niet lekker om los te mengen met water, maar in een smoothie valt de vieze smaak weg. Ik dit artikel (waarin in het dus wél alleen met water drink) leg ik uit hoe gezond tarwegras voor je […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.