TAG: Mijn leven als mama

Meer weten over mij als moeder? Dan zit je goed bij deze tag! Allerhande vragen over het moederschap komen aan bod.

Deze tag heb ik overgenomen van Betty waar ik hem voorbij zag komen en met plezier heb gelezen. Wie hem oorspronkelijk bedacht heeft, is niet helemaal duidelijk.

Ben je een werkende mama of thuisblijfmama?
Allebei! Hiermee bedoel ik dat ik vanuit huis mijn blog run en dat James overdag thuis is. In mijn ogen de ideale combinatie. Soms is het even pittig als James zijn dag niet heeft en ik aan bepaalde deadlines vastzit, maar gelukkig kun je met bloggen heel flexibel zijn en dus vind ik het een fijne combinatie zo.

Zou je het anders willen?
Soms mis ik wel het contact met collega’s. Ik heb ze natuurlijk wel maar ik spreek ze altijd op afstand. Dit is bovendien anders dan wanneer je collega’s hebt die je dagelijks ziet en met wie je iedere ochtend bij het koffiezetapparaat de laatste roddels doorneemt;-) Ook zou ik mezelf wel meer willen ontwikkelen op werkgebied. Maar ik klaag niet hoor! Ik vind het heerlijk om zoveel bij James te zijn en ik mis ‘m dan ook heel erg als ik hem een dagje niet zie. Toch sluit ik het niet uit dat ik op de termijn buitenshuis ga werken.

Mijn kind slaapt altijd in haar bedje/wiegje?
In principe wel. James is een moeilijke slaper dus we zijn dikwijls met hem in de weer ’s nachts en het wil ook nog wel eens voorkomen dat we hem dan in bed nemen. Echter is dit geen doen voor onszelf want hij slaapt erg onrustig. Het liefst laten we hem dus gewoon in zijn eigen bedje liggen. Meestal lukt dit wel.

De beste aankoop voor je kind?
In praktisch opzicht is dat toch wel de kinderwagen/buggy.

Hoeveel kinderen wil je?
Waarschijnlijk nog wel een tweede kindje. Dan maar eens kijken hoe dat bevalt en dan zien we wel weer verder. Maar ik heb nog geen rammelende eierstokken hoor!

Date night? Hoeveel dagen/avonden per maand?
Wij hebben geen oppas en ook geen familie in de buurt dus het is niet zo dat we standaard twee keer per maand echt iets kunnen plannen. Wel gaat James zo nu en dan uit logeren en dat geeft ons de kans om leuke dingen met zijn tweëen te doen. Hij gaat ongeveer eens in de twee maanden een dag of vier, vijf uit logeren. Dan gaan mijn vriend en ik lekker uiteten, samen op pad, thuis biertjes drinken en lekker uitslapen.

Favoriete bezigheid van je kind?
Lezen! Zijn favoriete boekjes zijn die van Nijntje. Hij komt wel 20x per dag naar me toe met een boekje in zijn handen en kijkt me dan altijd met zijn liefste vragende blik aan of ik hem wil voorlezen. Ik kan nooit nee zeggen. Ik heb wel eens een poging gedaan om de boekjes te verstoppen maar dat vond ik ook weer zo sneu haha.

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Niet echt eigenlijk. Ik heb ook niet zoveel kleding gekocht want ik was grotendeels in de zomer zwanger en toen had ik vaak gewoon een luchtige jurk aan of een legging met een wijde blouse erover. In de zomer zwanger zijn heeft vele voordelen op kledinggebied!

Het favoriete eten van je kind?
Vraag me niet hoe het kan, maar James houdt van pittig en kruidig.

Heb je een grotere gezinsauto aangeschaft?
We hebben een tijdlang in een Volvo V50 gereden, de ideale gezinsauto. Deze was echter van onze schoonouders. We zijn nu zelf op zoek naar een nieuwe auto en uiteraard kijken we wel naar verschillende aspecten die, als je een kind hebt, belangrijk zijn. Denk aan de hoeveelheid laadruimte, de veiligheid, etc.

Ben je zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Ik weeg precies hetzelfde. Na mijn zwangerschap heeft er een tijdlang drie kilo teveel aangezeten maar door middel van dit programma ben ik dat weer kwijtgeraakt.

Wat is je droomvakantie met kind?
Klinkt stom, maar ik ben echt een campingmens. Daar ben ik mee opgegroeid. Ik zou het heerlijk vinden voor James als hij lekker kan ravotten op een camping met zwembad, veel vriendjes en veel speelmogelijkheden. Het leuke van een camping vind ik dat je in principe altijd buiten bent. In een hotel kun je ’s avonds best op je balkonnetje zitten, maar mijn voorkeur gaat dan toch uit naar de natuur. En het heeft ook gewoon iets kneuterigs om ’s ochtends op een klapstoel onder de parasol je kopje koffie te drinken. Met kind zou ik dus zeggen een camping.

Wat is je droomvakantie zonder kind?
Ik ben helemaal into backpacken. Dat willen mijn vriend en ik dit jaar overigens nog gaan doen met z’n tweeën. Als ik een vakantie voor ons tweeën zou moeten kiezen dan zou ik niet zo snel voor een camping gaan.

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Mijn sociale leven is wel iets veranderd, maar dat komt niet alleen omdat ik moeder ben geworden maar ook omdat we naar de andere kant van het land zijn verhuisd. Verder sta ik niet meer zo onbezorgd in het leven.

Mijn hart smelt als…
James lekker aan het babbelen is en allerlei woordjes benoemt op zijn manier. Zo noemt hij ‘neus’ een ‘noe noe’, ’televisie’ een ’titie’ en ‘mooi’ is ‘maouw’.

Waar shop jij de leukste kinderkleding?
Ik shop bij veel uiteenlopende winkels kleding voor James, denk aan H&M, Hema, C&A, Primark, Zara. Maar ik denk dat ik bij H&M toch wel vaak de leukste kleding vind. Ik heb enkele merkitems voor James denk aan Tumbl ’n Dry, Z8 en Gaastra. Maar aangezien hij zo snel groeit vind ik het zonde om hem alleen maar in dure kleding te laten lopen. Hij draagt het hooguit 2, 3 maanden.

Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
Als beautyblogger gebruik ik vrij veel make-up, maar mijn basisproducten zijn Chanel Le Volume mascara en Olaz huidverzorging. Lipstick draag ik niet zo vaak meer omdat ik James er dan binnen no-time onder smeer. Dit draag ik eigenlijk alleen naar afspraken of als ik op pad ga.

A-merk of huismerk?
A-merk. Maar soms ook wel huismerk hoor.

Heb je altijd al een kinderwens gehad?
Ja, ik heb mezelf wel altijd als moeder gezien in de toekomst alleen niet zo jong als ik nu ben.

Wat vind je het leukst aan het moederschap?
Moeilijk om één ding te kiezen want echt, er zijn zoveel dingen leuk aan het moederschap. Kleine momentjes zoals met z’n drieën plezier maken in bed in het weekend, maar ook het zien opgroeien en ontwikkelen van je kind. Verder vind ik het heerlijk om James te zien lachen of hem met een slaaphoofdje uit bed te halen.

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

 • Reageren
  Dorien
  16/02/2016

  Heel herkenbaar! Hier zijn de Nijntje boekjes ook groot favoriet en lezen we het liefst hetzelfde boekje zo’n 80 keer achter elkaar. Wat grappig dat James van pittig en kruidig houdt, alleen maar fijn lijkt mij. Lekker mee eten met de pot!
  Dorien onlangs geplaatst…OUTFIT DIARY #11My Profile

 • Reageren
  Rosanne
  16/02/2016

  Wat een mooie tag met mooie antwoorden!
  Ik vind je in ieder geval een geweldige mama 🙂
  En dat stukje over de camping. Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Dit waren precies de vakanties in mijn jeugd en wat een heerlijke herinneringen heb ik daar aan!
  Rosanne onlangs geplaatst…Lieve Rosanne~Brief aan mijn jongere zelfMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  16/02/2016

  Wat een leuke tag en opvallend dat James van pittig en kruidig houdt 😉 leuke nieuwe weetjes noem je op zo leren we jou en James weer beter kennen.

  Ik vind het knap dat je thuis werkt in combinatie met James thuis. Dit lijkt mij toch best zwaar soms.
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn eetdagboek afvallen en bewegen week 2My Profile

 • Reageren
  Nicole
  16/02/2016

  Wat leuk om te lezen! Zo leer je je inderdaad weer wat beter kennen. Grappig dat je op een camping wilt, lijkt zo op het eerste gezicht totaal niet bij je te passen! Kamperen is my worst nightmare haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Help, onze dreumes (13 maanden) wil niet meer slapen!My Profile

 • Reageren
  Leonie
  16/02/2016

  Haha leuk om weer wat meer te weten te komen! En dat je wel eens de neiging hebt nijntje te verstoppen, haha!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: De persoon achter Mamakraamt!My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  16/02/2016

  Ohh wat een leuke en uitgebreide tag! Heb genoten van het lezen ervan. Snap best dat je contact met collega’s soms mist maar ik zou persoonlijk toch echt tekenen voor jouw werk-thuiscombi!
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: Amy en Maisie naar het kinderdagverblijfMy Profile

 • Reageren
  Myrthe
  16/02/2016

  Wat leuk dat je alles ook zo uitgebreid omschrijft! Leuke tag!
  Myrthe onlangs geplaatst…MustBe: Ten to Three BakeryMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  16/02/2016

  Jaaa high five to the camping! En wat grappig dat James van pittig eten houdt. Leuk om je antwoorden te lezen.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Chronisch ziek. Tijd om een potje te gaan omdenken.My Profile

 • Reageren
  Jennifer
  16/02/2016

  Wij willen nu Melle nog klein is eigenlijk nog wel een vliegvakantie doen met z’n drieën, maar straks als hij de basisschoolleeftijd heeft sowieso ook campingvakanties! Dat deden wij ook vroeger en dat was echt zó leuk!
  Jennifer onlangs geplaatst…Boek: Live Love Run Annemerel de JonghMy Profile

 • Reageren
  Channa
  16/02/2016

  Ja, de camping heerlijk! Wij hebben een stacaravan en het is zo genieten. Kinderen vinden het ook helemaal fantastisch!
  Channa onlangs geplaatst…5x Hoe het huishouden/schoonmaken leuk maken! + WINACTIEMy Profile

 • Reageren
  Fleur Sophia
  16/02/2016

  Zo leuk en lief om te lezen!
  Fleur Sophia onlangs geplaatst…Maak kennis met mijn favoriete fluffy vest!My Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  16/02/2016

  Leuke tag! Ik vind het erg knap dat je thuis kan werken terwijl James er is. Als ik thuis ben moet Jim iedere vijf minuten op me klimmen en met mn laptop spelen. Bloggen gebeurt dus alleen als hij slaapt en werken doe ik op mijn werk 🙂
  Elisabeth onlangs geplaatst…Opeens een koortsstuip…My Profile

 • Reageren
  Angela Lodder - Mama met passie
  16/02/2016

  Wat toevallig! Hij staat hier voor morgen ingepland. Ik ben namelijk dol op het beantwoorden van vragen en het invullen van lijstjes. Mooie antwoorden 🙂 Enne hier ook de camping!!
  Angela Lodder – Mama met passie onlangs geplaatst…Je gaat zeker binnenkort stoppen met voeden?My Profile

 • Reageren
  Jodi
  16/02/2016

  Leuke tag. Heerlijk dat je het kan regelen met jr blog en James. Het missen van je collega’s lijkt me inderdaad wel een dingetje. Ik zou het missen. Wat voor werk zou je buitenshuis en buiten je blog willen doen? Misschien iets met je studie?
  Jodi onlangs geplaatst…Het was mis…en toen nog op reis…My Profile

 • Reageren
  Kelly
  17/02/2016

  Heel leuk en uitgebreid omschreven!!
  Kelly onlangs geplaatst…RS VirusMy Profile

 • Reageren
  Samantha
  18/02/2016

  Heb je geen baan (waar je een studie voor nodig hebt)? Lijkt me zo zonde van je studie als je er niets mee doet!

 • Reageren
  Angela | Great Body & Skin
  19/02/2016

  Ahw, wat een lekker rijtje tandjes!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Never Enough Skinny: Dagboek van een Top ModelMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.