SUPERTIP: Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Inmiddels zijn er vele alternatieven voor de traditionele reinigingsmelk op de markt. Deze móet je proberen!

Ik maak ’s avonds graag tijd voor het uitgebreid reinigen van mijn gezicht. Allerlei potjes, flesjes, tubes en tools worden erbij gehaald om mijn gezicht te ontdoen van make-up en uitlaatgassen waar mijn huid die dag mee te maken heeft gehad. Ik ga door totdat het allerlaatste korreltje mascara van mijn wimpers is verdwenen en totdat mijn watjes geheel wit zijn als ik ze over mijn gezicht haal.

Een tijdlang heb ik de Ultrabland van Lush gebruikt – deze vind ik nog steeds erg fijn – maar de geur begint mij inmiddels een beetje tegen te staan. Het nadeel is dat de geur ook na het reinigen op je huid blijft zitten en vooral mijn vriend is hier niet erg van gecharmeerd. Ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven, het product ruikt heel stoffig en muffig.

Een alternatief vond ik in de Clinique Take The Day Off Cleansing Balm. Het product bestaat al een tijdje, maar eerlijkheidshalve had ik er nog nooit iets over gelezen of gehoord. Qua idee vind ik het wel wat lijken op Lush Ultrabland, daarom was ik des te benieuwder. Het is een geur- en kleurloos product.

De Take The Day Off Cleansing Balm zit in een grote ronde pot van 125ml. In de verpakking is het nog een vrij harde substantie, maar eenmaal in contact met de huid wordt het een zacht goedje dat je direct op je huid en ogen kunt aanbrengen.

De Clinique Take The Day Off Cleansing Balm is geschikt voor alle huidtypes en is zeer bescheiden en zeer mild qua ingrediënten. Hierbij moet je denken aan linolzuur en vitamine E. Voor mijn huid op het moment is het een ideaal product gezien het vooral rondom mijn ogen heel erg droog is. Veel reinigingsfoams drogen dit nog meer uit en doen uiteindelijk meer kwaad dan goed.

Ik maak ronddraaiende bewegingen op mijn ogen om mijn mascara eraf te halen. Met de balsem maak je de mascara zacht en vettig waardoor je het er moeiteloos af krijgt. Het gaat zo makkelijk en aangenaam! Ik houd een washandje of watje paraat om snel de resten kunnen wegvegen maar je kunt ook ook net zo lang met water in je gezicht plenzen totdat de balsem inclusief make-up verdwenen zijn.

Ik vind het juist fijn om het product zonder water te gebruiken zodat mijn huid optimaal verzorgd wordt. Je zou nog een tonic of micellair water kunnen gebruiken als allerlaatste reinigingsstap, maar de huid rondom mijn ogen is daar op het moment even wat te droog voor.

Ik vind het echt een ontdekking en ben sinds het eerste gebruik helemaal fan van de balsem. Hij reinigt zo zacht en zo mild, precies wat ik wil van een dergelijke reiniger. Ik vind ‘m zelfs nog wat fijner dan Lush Ultrabland, omdat hij sneller smelt op de huid en daardoor makkelijker uitsmeert. Bovendien blijft dit goedje helemaal niet aan je handen plakken. Ultrabland lijkt qua substantie meer op een bodybutter terwijl de balsem van Clinique meer op een echte soepele balsem lijkt.

De Clinique Take The Day Off Cleansing Balm is met haar €32 niet goedkoop, maar er zijn onder andere bij ICI Paris geregeld kortingsacties waarbij alle reiningsproducten in de aanbieding zijn. Bovendien heb je met dit product in principe geen andere reinigingsproducten meer nodig dus dat scheelt ook weer.

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm is te koop bij verschillende luxe parfumeriën zoals Douglas en ICI Paris XL voor €32.

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  31/01/2017

  Jaaaa wat leuk dat jij ook enthousiast bent! Ik vind dit zo’n geweldig product. Heel fijn dat hij olieachtig wordt na in aanraking met je huid te zijn gekomen. Ben sowieso dol op cleansers die je op een droge huid kunt inmasseren. Die doen hun werk echt het beste, vind dat prettiger dan een facewash (die ik overigens wel altijd gebruik na zo’n product gebruikt te hebben, doe aan double cleansing ;-)).
  Carlijn onlangs geplaatst…Bye bye… mijn laatste artikelMy Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  31/01/2017

  Dit klinkt super voor mijn extreem droge huid op dit moment. Wat lekker dat hij zo vettig is en in een handomdraai je make-up verwijdert. Hij is wat aan de prijs, maar over Clinique weet ik dat ik goed zit. Ik ben al jarenlang fan van het merk door mijn gevoelige huid. Ik ben benieuwd of hij mij ook zo goed zal bevallen.
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Review | MAC Caitlyn Jenner duo blush BuddyMy Profile

 • Reageren
  Heleen
  31/01/2017

  Hmm, klinkt niet gek! Ik zou m graag willen proberen, maar ik hem mezelf voorgenomen om alle producten die ik nu heb op te maken. Augustus 2020 dan maar ofzo ?
  Heleen onlangs geplaatst…Foodyfriday; Snelle én gezonde wentelteefjes!My Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  31/01/2017

  Klinkt goed voor mijn gevoelige huid! Ik gebruik nu de cleansing oil van Kruidvat maar als die op is ga ik dit schatje eens testen.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Ik word gillend gek van…My Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  31/01/2017

  Dit lijkt me zo’n top product! Wat een fijne review!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…3x Lidl Cien MaskerMy Profile

 • Reageren
  Caroline
  31/01/2017

  Hi Sanne,

  Kun je voor mij misschien de ingredientenlijst checken. Ik ben nl. heel benieuwd of Clinique de polyethyleen eruit heeft gehaald. Ik vind het, net als jij, een geweldig product maar doordat er polyethyleen inzit wil ik het niet meer aanschaffen. Hieronder vind je enige uitleg.
  Microplastics zijn stukjes of vezels van plastic kleiner dan 5 mm, en microbeads zijn bolletjes plastic kleiner dan 1 mm. Ze zijn vooral gemaakt van polyethyleen (PE), maar ook polypropyleen (PP), polyethyleen tereftalaat (PET), polymethyl methacrylaat (PMMA) en nylon komen voor. Na gebruik spoelen we ze via onze doucheputjes in het rioolstelsel, waar ze uiteindelijk in rivieren en kanalen terecht komen en vervolgens hun weg vinden naar zeeën en oceanen. Microbeads zijn namelijk zo klein dat ze langs de rioolwaterzuivering glippen.
  Ik heb contact opgenomen met Clinique en zij vertelden mij het volgende:
  Om een zachte exfoliatie te voorzien in reinigingsproducten worden er plastic microbolletjes gebruikt. Estée Lauder Companies is momenteel bezig met het verwijderen van exfoliërende plastic bolletjes in het beperkt aantal producten waar we het momenteel in gebruiken. We houden ontwikkelingen inzake regelgeving van dichtbij in de gaten en zullen blijven voldoen aan alle regelgeving waar we ook zaken doen.

  • Reageren
   La VieSagista
   01/02/2017

   Hoi Caroline, ik ben even de ingrediëntenlijst voor je nagegaan en er zit (nog) wel polyethyleen in. Als je dit dus liever vermijdt dan zou ik dit product laten staan. Zou mooi zijn als Clinique hier in de toekomst minder gebruik van maakt.

 • Reageren
  Yvonne
  31/01/2017

  Volgens mij schreef ik het laatst onder een van je blogs (kan ook een ander blog zijn geweest): dat ik de Lush Ultrabland te stug en te dik vind en daarom veel liever de Clinique Take the day off gebruik. Leuk dat je ook zo tevreden bent over dit product! 🙂
  Yvonne onlangs geplaatst…Als je verder overal in uitblinkt, mag een verprutste rekentoets niet doorslaggevend zijnMy Profile

 • Reageren
  Bregje
  31/01/2017

  Kan je dan net zo goed geen kokosolie gebruiken?

  • Reageren
   La VieSagista
   01/02/2017

   Ik vind dit product fijner dan kokosolie/vet, het voelt minder vettig en het lijkt nog wel iets sneller te werken.

 • Reageren
  Wies | Nature of Happiness
  31/01/2017

  Klinkt heel fijn, ik ben er wel benieuwd naar! Het is inderdaad wel prijzig, maar ik heb het idee dat je er ook wel lang mee kunt dus dat is ook mooi meegenomen. Clinique is sowieso een fijn merk vind ik!

 • Reageren
  Roww
  01/02/2017

  Sensational soft cleanser van Rituals is een aanrader. Zelfde idee en product, maar dan in een tube ( dus hygiënischer ) en maar €13,50!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.