Super simpele vegetarische ovenpasta á la Jamie Oliver

Laat ik vooropstellen dat ik absoluut niet met de eer van dit recept ga strijken, want ik kwam op het idee door een vriendinnetje waar ik laatst at, die het weer van een blog had, die het weer van Jamie Oliver had.

Toch kreeg ik dusdanig veel vragen over de ovenschotel die ik laatst al eventjes op Instagram liet zien, dat ik dacht, waarom maak ik er niet gewoon een blogpost over? Het is heel simpel en heel lekker en voor een ovenschotel ben je relatief snel klaar. Vooral voor kaasliefhebbers is dit echt de hemel…

Wat je nodig hebt is het volgende (ik maakte het voor 4 personen):

  • 400 gram pasta (ik koos voor penne)
  • Twee blikken tomatenblokjes
  • Twee bollen mozzerella
  • Zakje parmezaanse kaas
  • Handje verse basilicum (en ik voegde er nog wat gedroogde basilicum aan toe)
  • Peper, zout
  • Eventueel wat oregano
  • Scheutje rode wijn azijn
  • Een ui
  • Twee teentjes knoflook
  • Spaans pepertje

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de ui met de knoflook tot de ui mooi zacht is (10 min ongeveer). Doe er alvast wat peper, zout, oregano en gedroogde basilicum bij. Voeg daarna de twee blikken tomatensaus toe met een klein scheutje water. Dit laat je een minuut of 20 pruttelen. Ondertussen kun je de pasta koken (8-10 min). De verse basilicum deed ik op het laatst bij de saus.

Schep de helft van de tomatensaus door de pasta. Doe er ook alvast een beetje parmezaanse kaas bij.

Ovenpasta Jamie Oliver voordat het de oven in gaat

Vet nu een ovenschaal in en ga in laagjes werken. Laagje pasta, laagje saus, laagje parmezaanse kaas, laagje mozzarella. Eindig met een laagje kaas en mozzarella voor een lekker knapperige bovenkant.

Ovenpasta Jamie Oliver uit de oven

Het geheel zet je zo’n 15 minuten in de oven. Ik heb de laatste drie minuten even de grill aan gezet zodat de bovenkant lekker krokant werd. Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

  • Reageren
    Yvonne
    20/06/2019

    Lekker, ga ik zeker maken deze week.
    Maar wat bedoel je met een blikje tomatensaus? Of bedoel je tomatenblokjes?

    • Reageren
      La Vie Sanne
      20/06/2019

      Ja sorry, dat bedoel ik! Ik heb het even aangepast.

  • Reageren
    Kirsten Mamagisch
    20/06/2019

    Klinkt lekker! Die zet ik komende week even op het menu!
    Kirsten Mamagisch onlangs geplaatst…De grootste valkuil van een werkende mama zijnMy Profile

    • Reageren
      La Vie Sanne
      20/06/2019

      Leuk!

  • Reageren
    Lente
    20/06/2019

    Heerlijk maar ik ben thuis helaas de enige kaasliefhebber snif:)
    En ik mis denk ik wel vlees erin, gehakt zou ik dan nog toevoegen.

    Ziet er heerlijk uit hoor!

  • Reageren
    Remy
    20/06/2019

    Dacht even dat er schimmel op je schotel lag…

  • Reageren
    Pytsje
    21/06/2019

    Ja genoteerd! Lekker

  • Reageren
    Natascha
    16/07/2020

    Wanneer voeg je het spaanse pepertje toe? Dit staat wel bij de ingrediënten maar niet bij de de bereiding.

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.