Stofzuigen en dweilen in één: Kärcher Floor Cleaner FC 5

Met het apparaat waar ik het nu over ga hebben, ben je tot 50% sneller klaar met schoonmaken. Hier wil je vast meer over weten!

Hoewel ik een hele lieve hulp heb die eens in de week mijn huis aan kant maakt, is het met kinderen een absolute noodzaak om zelf iedere dag een stofzuiger en/of dweil over de vloer te halen. Je verzint het niet wat ze allemaal aan troepjes creëren overdag. Van kruimels tot playdoh restjes, van knutselfrutselknipselplakwerksnippers tot zand uit de zandbak en van hagelslagjes tot klodders pindakaas. Iets waar ik na 3,5 jaar moederen nog steeds niet aan gewend ben.

Kärcher Floor Cleaner FC 5

Nu heb ik de eer gehad om de Kärcher Floor Cleaner uit te testen en ik kan je vertellen, er ging een wereld voor me open.

De Kärcher Floor Cleaner FC5 is als het ware een stofzuiger en dweil in één (geschikt voor harde en gladde vloeren). De twee microvezelrollen die op het apparaat zitten draaien met maar liefst 500 omwentelingen per minuut en nemen los, droog en nat vuil op. De microvezelrollen worden constant bevochtigd met schoon water. Daarnaast wordt het vuile water meteen afgezogen en verdwijnt het in de vuilwatertank.

Hoe ga je te werk?

De Kärcher Floor Cleaner heeft aan de voorzijde een watertankje. Die vul je deels met water en deels met schoonmaakmiddel. Ik gebruik zelf de bijbehorende vloerreiniger, maar je kunt eventueel ook allesreiniger gebruiken. Het advies is echter wel om het originele Kärcher reinigingsmiddel te gebruiken omdat dit qua dosering en samenstelling speciaal is afgestemd op de Floor Cleaner. Alleen zo ben je verzekerd van een optimaal schoon en streeploos eindresultaat.

Op het apparaat bevestig je twee microvezel rollers. Aan de kleuren kun je zien welke roller aan welke kant moet. Voor het reinigen maak ik de rollers even nat zodat ze meteen goed over de vloer glijden. Wanneer je de Floor Cleaner aan zet, beginnen de rollers direct heel snel te draaien, dus zorg dat je hem stevig vast hebt als je begint zodat ‘ie er niet vandoor gaat.

Hoe doet ‘ie het?

Kruimels, zand, stofjes en andere kleine viezigheidjes zuigt ‘ie moeiteloos op. Het dweilen werkt super effectief; door de zwaarte van het apparaat in combinatie met de zeer snel roterende rollers, heb je ook hardnekkige vlekken zo weg. Het snoer is niet al te lang, ik moet hem voor de woonkamer een enkele keer verplaatsen om zo overal bij te kunnen.

Als je klaar bent haal de opvangbak van het apparaat en spoel je het vieze water weg (zo bevredigend om te zien wat voor grijze troep je allemaal van de grond hebt gehaald).

Ik vind het ideaal dat ik op deze manier giga veel tijd bespaar. Ik moet eerlijk zeggen dat ik van te voren niet gedacht had dat het zó effectief zou werken. Ik moest in het begin wel even wennen aan het gewicht van de Floor Cleaner, want licht is ‘ie zeker niet. Dan kan ook niet, want dan zou het dweilen/zuigen een stuk minder effectief gaan. Het apparaat is niet geschikt voor plekken zoals onder de bank, onder het bed of ander moeilijk te bereiken plekken in huis, daar is ‘ie simpelweg niet flexibel genoeg voor.

Tekst gaat verder onder de video

Dit is typisch zo’n apparaat dat je ook nog even snel gebruikt voordat er bezoek komt. Nog even gauw die plekjes van de grond en de laatste broodkruimels onder de tafel vandaan? Hup, je pakt de Floor Cleaner erbij en je hebt twee vliegen in één klap.

Hij verbruikt weinig water waardoor de vloer ook niet heel erg nat wordt. Dit vind ik zelf nog een voordeel ten opzichte van regulier dweilen, het is niet alleen zuiniger, maar je glijdt ook een stuk minder snel uit (wel zo veilig voor de kinderen).

Ik merk dat ik de Floor Cleaner ook voor boven heel erg fijn vind. Boven wordt het niet zo snel vies als beneden en zijn het vooral droge troepjes die zich daar verzamelen. Voor enkel stofjes vond ik het altijd best veel moeite om zowel te stofzuigen als te dweilen, maar nu met de Floor Cleaner hoef ik slechts één handeling uit te voeren.

Kortom ik ben razend enthousiast over mijn nieuwste aanwinst. Hij bespaart me tijd, verbruikt beduidend minder water dan een reguliere dweilsessie en hij is gewoon super effectief.

Te koop voor €199 bij o.a. Bol.com.

Zou de Kärcher Floor Cleaner iets voor jou zijn?

*ontvangen ter review

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Liset
  07/07/2018

  Oh wauw, ik word niet gauw enthousiast over huishoudelijke apparaten, maar dit ding zou echt als geroepen komen in ons huis! Die kruimels en drinkvlekken onder tafel iedere dag en rondom de keuken wordt wel eens gemorst. Super handig!
  Liset onlangs geplaatst…Kids | Wanneer mag een kind oorbellen?My Profile

 • Reageren
  Ik
  07/07/2018

  Toen ik dit zag dacht ik die moet ik hebben! Maar ik lees op bol.com dat hij niet goed zuigt tenminste niet de wat zwaardere kruimels zeg maar. Heb jij dit kunnen testen? Als je eerst nog “gewoon” moet stofzuigen is het het namelijk voor de prijs niet waard naar mijn idee.

  • Reageren
   La Vie Sanne
   07/07/2018

   Hoi! Wij hebben kinderen en een laminaatvloer. Er liggen dus heel vaak broodkruimels, zandjes en andere kleine viezigheidjes. Dit zuigt ‘ie perfect op. Evenals hardnekkige vlekken natuurlijk. De Floor Cleaner is echter niet per se bedoeld voor het opzuigen van bijvoorbeeld snoeppapiertjes, glas, verpakkingsdeeltjes oid. Het water komt in een waterreservoir terecht namelijk. Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

   • Reageren
    Ik
    07/07/2018

    Ok ja ik heb het dan over muisjes of chips of blaadjes, vliegen haha. Zulke dingen. Dat ligt hier namelijk ook op de grond en is iets zwaarder? hij lijkt me namelijk ideaal. Nu denk ik eerder pff dat dweilen dat doe ik nog wel.
    Maar is het dweilwerk met warm water of koud eigenlijk?

 • Reageren
  Kelly
  07/07/2018

  Als we geen kat zouden hebben (haren overal!) zou ik hem meteen aangeschaft hebben ?

  • Reageren
   LA VIE SANNE
   08/07/2018

   Hij werkt ook goed voor haren hoor!?

 • Reageren
  Cynthia
  07/07/2018

  Wat geinig, ik heb dezelfde gekocht! Helaas vind ik het apparaat toch veel te zwaar.. Ik ben zelf niet groot van stuk en vrij iel waardoor het een hele opgave is om de woonkamer te behandelen met de cleaner. Als deze in gewicht wat lichter zou aanvoelen dan is het zeker een aanrader!

  • Reageren
   LA VIE SANNE
   08/07/2018

   Hoi Cynthia, hij is inderdaad redelijk zwaar maar als het apparaat eenmaal aanstaat dan vind ik dat je dusdanig wordt ‘meegtrokken’ dat je dit niet zo merkt. Jammer dat het voor jou toch minder geschikt is!

 • Reageren
  Larissa
  09/07/2018

  wat een ideaal apparaat! Ik heb nu vaak geen zin in dweilen en sla ik dat iets te lang over haha.
  Larissa onlangs geplaatst…Klaar met Invisalign – update 3My Profile

 • Reageren
  Elise
  11/11/2018

  Klinkt ideaal!!

 • Reageren
  Kärcher Floor Cleaner FC 7 Cordless (stofzuigen en dweilen in één met vier rollers) – La Vie Sanne
  24/09/2020

  […] is alweer een tijdje geleden dat ik voor het eerst kennismaakte met de Floor Cleaner van Kärcher. Vanaf de alle eerste schoonmaaksessie met dit apparaat was ik fan. Het scheelt me […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.