Stijgende temperaturen: waar laat ik mijn dreumes nu in slapen?

Wat voor nachtkleding trek ik mijn dreumes aan in de zomer? Ik vind het een lastige. Ik merkte dat toen de temperaturen opliepen en ons goed geïsoleerde huis de warmte behoorlijk vasthield, het te warm voor Isé was om in een onesie met voeten in een slaapzak te slapen.

Ik stapte over op een shirtje met korte mouwen en een pyjamashort. Maar met dat t-shirtje merkte ik dat ze ‘s nachts best koude armpjes had. Ze slaapt af en toe nog behoorlijk onrustig, dus ik wist niet of kwam doordat ze het misschien te koud had. Meestal trapt ze de dekens af en met blote armen kan dat natuurlijk best fris zijn.

Om te voorkomen dat ze ’s nachts wakker zou worden van haar koude armpjes, besloot ik toch ik toch weer te switchen. Dit keer naar een romper met lange mouwen. Hier overheen gaat gewoon de slaapzak en dan nog haar dunne dekbedje.

Dit lijkt nu goed te werken. Twee laagjes (een romper en een pyjamashirt) is in deze periode van het jaar gewoon echt te warm. Zeker als daar ook nog een keer een slaapzak overheen gaat én een dekbedje. Van het slaapzakje durf ik nog geen afstand te doen omdat ik merk dat ze veel onrustiger slaapt zonder, ik heb het al een paar keer geprobeerd.

Wanneer het straks écht warm in de zomer is, dan skip ik de romper en laat ik haar in een luiertje + onderbroekje en een dun slaapzakje slapen. Dan is het dekbedje ook niet nodig. Misschien een lakentje. Zo heb ik dat bij James ook gedaan.

Overigens is de beste temperatuur voor een kinderkamer ongeveer 18 graden (liever iets te fris dan te warm). In de winter, herfst en vroege lente houden we deze temperatuur prima op peil, maar in de zomer merk ik toch dat het al gauw veel warmer dan dat wordt. Zeker op haar Isé haar kamer, die zich aan de warmste zijde van het huis bevindt.

Foto Shutterstock: Africa Studio via Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Diewerke
  23/06/2019

  Wat een goeie! Ik vind het ook zo lastig met mn baby van 11 weken oud. Voelde me zo schuldig dat ik hem met blote armen heb laten slapen. Om half 6 in de ochtend een huilend kind met koude armen, terwijl ik lekker onder een dekbed lag 🙁
  Aakomende nacht dus ook een romper lange mouwen en een dun slaapzakken (van bemini ideaal!).

 • Reageren
  Inge
  23/06/2019

  Hier slaapt de baby in een romper met korte mouwen met daarover haar Puckababy en de dreumes in een pyjama met korte mouw onder een dekbed. De slaapzak heb ik uit gelaten bij hem.

 • Reageren
  Yvonne
  23/06/2019

  6-jarige zonder pyjama (alleen onderbroek) onder een hoeslaken. Dekbed eruit gehaald.
  Ik denk dat je juist vooral moet oppassen dat een dreumes niet oververhit raakt. Maar het hangt natuurlijk van je huis af, en ook waar je woont in NL, hoe warm het is.

 • Reageren
  Anna
  23/06/2019

  Hier nu een dame van 1,5 jaar in een romper zonder mouwen en een dunne slaapzak zonder mouwen. Op haar kamertje is het dan nu ook nog 26 graden.

 • Reageren
  Tineke
  23/06/2019

  Oh ja de struggle is real. Hier ook een hele warme slaapkamer en een plat dak dus ze ligt nu in bed met alleen een dunne hydrofiele slaapzak( Lodger echt ideaal met dit weer) en ook een grote hydrofiel als lakentje over zonder da slaapt ze niet maar het is boven denk ik nu al 26/27 graden op haar kamer en dat is dan nog de koelste kant. Morgen de airco maar weer installeren voor overdag in elk geval.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.