Simpele baby- en dreumesgerechten

IMG_9824

In het begin, toen James zijn eerste vaste voeding mocht, had ik er best veel moeite mee om gerechtjes voor hem te bedenken. En als ik dan dacht een culinair hoogstandje te hebben bereid, dan zat ‘ie alles er weer uit te kokhalzen. Inmiddels weet ik een beetje wat hij lekker vindt en leek het me leuk om daar van wat te delen.

 • Scrambled eggs. Nu James in principe alles mag eten, laat ik hem zoveel mogelijk meeproeven met wat ik eet. Ik varieer graag in mijn eetpatroon. Zo at ik laatst scrambled eggs voor de lunch. Twee eieren, een beetje melk en wat stukjes tomaat erdoor. Ik probeerde wat aan James te voeren en hij at zijn vingers erbij op! Dit ben ik sindsdien veel vaker aan hem gaan geven als middageten.
 • Preisoep. Zelf ben ik een enorme soepliefhebber. Voor James zijn mijn soepen echter nog niet helemaal geschikt, aangezien ze al snel te zout zijn. Dit is niet goed voor de niertjes en hij vindt het ook niet lekker. Dus wanneer ik soep maak doe ik wat voor hem apart en daar gaat dan slechts een heel klein deel van een zoutarm bouillonblokje door. Beetje prei opbakken, beetje aardappel erbij doen zodat het extra lobbig wordt, laagje water met bouillon, 20 minuten laten koken en pureren die hap!
 • Simpel, maar oh zo lekker voor die kleintjes: aardappel, sperzieboontjes en een stukje rundertartaar. Voor James hoeft dit niet meer tot een glad mengsel gepureerd te worden, maar als je kindje wat kleiner is kun je hier heel gemakkelijk een prutje van maken. En eh, James krijgt hier gerust een beetje appelmoes bij.
 • Bloemkool met ham en kaas. Zelf houd ik niet van bloemkool, maar James vindt het heerlijk. Kook wat bloemkool, gooi er wat geraspte kaas en wat hamsnippers bij en klaar is Kees!
 • Pompoen met rijst en kip. Klinkt ingewikkelder dan het is want je koopt gewoon kant-en-klare pompoenblokjes uit de diepvries bij de appie. Deze kook je tot ze zacht zijn en dit meng je vervolgens met wat rijst en stukjes gebakken of gestoomde kip. Voor jongere kindjes onder de 12 maanden pureer je het met een beetje boter, voor 12+  hoef je het alleen wat te prakken en kun je er wat gember of koriander door doen voor extra smaak.
 • Ook lekker met kip is dit gerecht: Beetje kipfilet bakken, worteltjes erbij gooien en als dit gaar is doe je er een beetje kokosmelk bij. Voeg nog wat milde currypasta toe en je hebt een heerlijke saus. Nog wat rijst erbij en voilà, een maaltijd die voor jezelf ook zeer smaakvol is. Niet geschikt voor de hele kleintjes vanwege de currypasta.

Hopelijk halen jullie hier ook wat inspiratie uit!

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Nesrin
  13/10/2015

  Dit zijn lekkere hapjes. Preisoep klinkt erg goed, dit heb ik nog nooit gehad. In het begin vond ik het best eng om vast voedsel te geven aan mijn kinderen, ik zorgde ervoor dat alles goed geprakt was. Achteraf hadden ze eerder wat grotere stukken mogen hebben.
  Nesrin onlangs geplaatst…Dwars door Hasselt (mijn raceverslag)My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  13/10/2015

  Dit ga ik onthouden. Vooral ommelet en de preisoep lijken me makkelijk en lekker. Ben zelf deze week begonnen met de eerste hapjes toevallig. Broccoli ging er niet echt van harte in..
  Carlijn onlangs geplaatst…5 dingen die ik nooit achter mezelf als moeder had gezochtMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  13/10/2015

  Herkenbaar die hapjes die in de smaak vallen! Hier een grote fan van ovenfrietjes en gebakken aardappeltjes. Ze zit nu in een fase dat ze verder niets wil eten. Maar soms smult ze toch van zelfgemaakte spaghetti met gehakt en tomatensaus. Of laatst de fried chicken van papa….haha gek kind.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mijn mooiste aankoop van het jaar. Lush it’s Christmas.My Profile

 • Reageren
  Tamara
  13/10/2015

  Ik ga dit artikel even opslaan voor als Lauren wat ouder is. Ik stond ook altijd te koken voor de jongens maar dat was vaak hetzelfde!
  Tamara onlangs geplaatst…Borstvoeding geven moet verplicht worden.My Profile

 • Reageren
  Saskia
  13/10/2015

  Het gerechtje met kip klinkt lekker en simpel!
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn favoriete tv-programma’s (herfst 2015)My Profile

 • Reageren
  Eline
  13/10/2015

  Handige tips! Ga ik zeker onthouden voor als de kleine meid haar eerste hapjes mag!
  Eline onlangs geplaatst…MobielverslaafdMy Profile

 • Reageren
  Milou
  14/10/2015

  Heel handig, die inspiratie! Het enige wat ik van babyhapjes weet is dat koolsoorten niet echt handig zijn voor de jongsten, ivm krampjes. Tot zover mijn kennis. Oeps!
  Milou onlangs geplaatst…20 weken zwanger! Buikfoto’s tot nu toe.My Profile

 • Reageren
  Martina
  15/10/2015

  Leuke tips! Hier heb ik wel wat aan!
  Martina onlangs geplaatst…15 Oktober 2015 – Zara & Mango ShoplogMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.