Sieraden: ben jij team zilver, rosé of goud?

Door de jaren heen heb ik nu best een leuke collectie sieraden verzameld. Als ik de balans opmaak dan kan ik wel stellen dat ik een voorkeur heb voor goud. Deze kleur past goed bij mijn huid en ook bij de kleding die ik meestal draag. Ik ben sowieso gek op alle boho gouden sieraden die je tegenwoordig veel ziet. Een mooie gouden ketting gecombineerd met kleurrijke gouden ringetjes; love it. Het is echt een finishing touch aan een outfit.

Niet alleen maar goud

Ondanks mijn voorkeur voor goud, heb ik ook veel zilveren sieraden in mijn kast liggen. Bij sommige outfits vind ik het bijvoorbeeld erg leuk om een zilveren chunky ring te dragen. Liefst in combinatie met een zilveren armband of zilveren ketting. En ook zilveren ringetjes in mijn oor vind ik erg tof. Het voordeel van zilver vind ik dat het wat betaalbaarder is.

Rosé heeft voor mij een iets meer moderne look en feel. Zelf is roségoud wat minder vertegenwoordigd in mijn kast, maar dat neemt niet weg dat ik het wel een frisse kleur vind. Ik heb meerdere horloges in deze kleur, omdat ik het zowel met zilveren als met gouden sieraden vind matchen.

Jouw voorkeur

Heb jij wel eens nagedacht waar jouw voorkeur ligt? Mocht je er nog niet helemaal over uit zijn of zilver of juist goud jouw kleur is, dan zijn er verschillende manieren om dat te checken.

Ondertoon van je huid

Bij een koele ondertoon van je huid wordt wel gezegd dat zilver daar beter bij past, en bij een warme ondertoon zou goud juist beter matchen. Ik snap dat het niet bij iedereen gelijk duidelijk is welke ondertoon je huid heeft. Een manier om dit te checken is bijvoorbeeld door naar je aderen te kijken. Zijn je aderen meer blauwig van kleur, dan heb je een koele ondertoon en zijn je aderen meer groenig, dan heb je een warme ondertoon. Ik heb zelf overwegend groenige anderen, dus in die zin is het niet gek dat ik het liefst goud draag.

Folie bij je gezicht houden

Wat je ook zou kunnen doen is simpelweg aan de hand van folie kijken welke kleur je beter staat. Ga voor de spiegel staan en houd de ene keer zilverfolie bij je gezicht en de andere keer goudfolie. Welke staat je beter?

Kleuren in je kledingkast

Als ik in mijn kast kijk dan heb ik daar veel aardetinten kleding hangen zoals bruin, oudroze, beige. Goud is een mooie match met deze kleuren. Heb je meer grijs in je kast dan past zilver daar weer heel goed bij. Bij zwart kun je alles juist weer heel goed combineren.

Mixen en matchen

De tijd dat zilver met goud een no go is, is voorbij. Tegenwoordig kun je er rustig op los mixen en matchen. Soms voelt dat nog een beetje gek, daarom kies ik er eerder voor om te combineren met roségoud. Ik zei al eerder dat ik bijvoorbeeld mijn roségouden horloge draag met zowel zilver als goud. Wel zorg ik dat ik bij mijn horloge niet te opvallende sieraden draag. Liefst een paar kleine subtiele armbandjes.

Heb jij een duidelijke voorkeur qua kleur sieraden?

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Tamara
  20/02/2020

  Team goud!!! Ik heb jaren lang zilver gedragen en ineens was ik een tijdje terug om naar goud. Ik heb wel het idee dat dat iets met mijn leeftijd te maken heeft. Vroeger vond ik zilver altijd wat jonger, terwijl goud zo zwaar was in mijn ogen. Inmiddels ben ik helemaal voorzien van goud, op wat zilveren armbanden na, maar het is wat je zegt; combineren is prima. Ik heb zelfs mijn gouden naamketting weer uit de kast gehaald, waarvan een paar jaar terug iedereen je een Anita had genoemd haha.
  Tamara onlangs geplaatst…Fashion Imposter Sydroom: luxe designer kleding kan slecht zijn voor je gezondheid!My Profile

 • Reageren
  Anna
  21/02/2020

  Leuk artikel! Ik ben team zilver, maar ik heb denk ik wel een neutrale/warme ondertoon. Kleuren zoals blauw, grijs en lichtpaars staan me bijvoorbeeld verschrikkelijk, dus wat dat betreft ben ik wel meer een warm type. Goud staat me op zich ook wel, maar ik vind het al gauw iets ’te’ bij mezelf.
  Anna onlangs geplaatst…8 x Leuke en betaalbare lente jassen voor het voorjaar!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.