Siblu vakanties is mijn last minute vakantietip aan jou

De zomervakantie van 2019 is nabij. Misschien heb je de vakantie al geboekt, maar misschien ook niet. In dat laatste heb ik nog wel een leuke tip voor je.

Onlangs heb ik kennis gemaakt met Siblu vakanties. Siblu heeft 21 vakantieparken in de mooiste regio’s van Frankrijk en Nederland. Dit zijn niet de eerste de beste parken, het gaat om 4-sterrencampings gelegen op A-locaties. Op de campings staan luxe stacaravans en mobile homes, voor 4 tot 8 personen. Ideaal voor gezinnen dus.

Jaren geleden ben ik al geïnfecteerd met het Frankrijk-virus. Vroeger ging ik er vaak met mijn ouders naartoe om te vertoeven aan de Drôme, de Zuid-Franse kust of in Nice. En ook met mijn eigen gezin ben ik al een paar keer naar het land van de kaasjes en de stokbroden geweest. Ik blijf er graag terugkomen omdat ik in Frankrijk de perfecte combinatie vind van zon, zee strand, lekker eten en genoeg vertier. Bovendien is het prima te rijden met de auto.

Het voordeel van Siblu is dat alle parken ook het eigendom van Siblu zijn en het personeel dan ook getraind wordt om klantvriendelijk met de gasten om te gaan. Zo spreekt al het personeel goed Engels (heel fijn, gezien mijn Frans toch behoorlijk is weggezakt na de middelbare school en ik nu niet hoef te stuntelen wanneer ik extra handdoeken nodig heb). Sommige campings hebben ook Nederlandse animatie.

Daarnaast staat veiligheid hoog in het vaandel. Bij de zwembaden zijn altijd lifeguards aanwezig. Toch een prettig gevoel wanneer je met twee kleine kinderen bent die beide nog geen zwemdiploma hebben.

De accomodaties bij Siblu zijn van hoge kwaliteit. Moderne interieurs met veel licht en een deels overdekt houten terras waar je tot ’s avonds laat heerlijk op kunt vertoeven (of waar je droog zit als het een keertje regent, vind ik altijd ideaal van zo’n overdekt terras). En de bankstellen in de mobile homes zijn niet van goedkoop plastic maar juist van zacht materiaal, met grote kussens. Worden onze billen ook blij van 😉

Ik vind het belangrijk dat er voor de kinderen genoeg te doen is. Het is toch niet echt haalbaar om met twee kleine koters veel de hort op te gaan, dus vertier op het park zelf is wat mij betreft essentieel. Een zwembad vind ik sowieso een must – en de kinderen trouwens ook. De grootte van het zwembad en de hoeveelheid glijbanen is het eerste waar James naar kijkt, haha.

De vakantieparken van Siblu hebben kinderclubs voor alle leeftijden en daarnaast is er veel keuze uit leuke buitenactiviteiten.

Ook aan duurzaamheid is trouwens gedacht. De meeste Siblu campings liggen in beschermde natuurgebieden waar niet gebouwd mag worden. Bijvoorbeeld Bonne Anse Plage in de Charente Maritime. Dit ligt in een prachtig pijnboombos dat eigendom is van het Office national des forêts. Een waanzinnige locatie aan een baai en met veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Met respect voor de natuur zijn er ook veel open groene ruimtes en parken.

Nog een groot voordeel van Siblu Vakantieparken in vergelijking met andere campings is dat de plaatsen zeer ruim zijn. Je staat dus niet met je neus tegen de buren aan gedrukt. Gemiddeld zijn de percelen 140 vierkante meter terwijl dit in Frankrijk normaal circa 110 meter is. Alle plaatsen zijn beplant met bomen en hagen rondom zodat je ook genoeg privacy hebt.

Sinds eind vorig jaar heeft Siblu ook twee vakantieparken in Nederland aan haar lijstje mogen toevoegen, namelijk camping de Bongerd in Oostkapelle en camping de Oase in Renesse. Wij zullen eind augustus op camping De Oase verblijven. Ik ben nog nooit in Zeeland geweest dus het wordt mijn vuurdoop.

Hebben jullie de zomervakantie al geboekt?

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Rivka
  05/06/2019

  Wij moeten idd nog boeken. Ik ga even rondneuzen.

 • Reageren
  Ingrid
  05/06/2019

  Klinkt goed! Eentje om te onthouden voor volgend jaar.
  Wij hebben deze zomervakantie al geboekt. In juli naar Kos! Nog een keertje met het vliegtuig op vakantie nu ons zoontje nog gratis vliegt. Onze eerste keer Griekenland, dus ben heel benieuwd!

 • Reageren
  Marjoleine
  06/06/2019

  Klinkt super leuk zeg! Ik ga deze zomer een paar dagen naar Budapest maar niet echt op een “grote” vakantie. Geeft ook niet, dat komt in het najaar wel weer 🙂
  Marjoleine onlangs geplaatst…Tong Tong fair 2019My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.