She did it.

lucinde kicked ass

Ik had niet gedacht dat ik zo spoedig dit artikel voor jullie zou kunnen gaan schrijven. Mijn zusje, die de afgelopen zes maanden heeft geworsteld met lymfeklierkanker, is eergisteren schoon verklaard.

09-03. De dag van de uitslag. Ik word wakker en ik weet niet of ik die avond met een grote glimlach of met een knoop in mijn maag naar bed zal gaan, want dat laatste, dat was in de afgelopen maanden meer regel dan uitzondering.

Op de dag dat je hoort dat je zusje kanker heeft staat de wereld even stil. ‘Wat als-vragen’ gaan in rap tempo door je hoofd en hoewel je de behoefte voelt om die te onderdrukken, weet je dat ze niet onrealistisch zijn. In het begin houd je nog met alle scenario’s rekening. Uren bracht ik door achter mijn laptop, zoekend naar informatie over de vorm van kanker die mijn zusje zo heftig had getroffen. Ik maakte me gek met cijfertjes en onderzoeken, speurde alle binnen- en buitenlandse fora af op zoek naar succesverhalen en lotgenoten, en ondanks dat ik de horrorverhalen met een slechte afloop probeerde te vergeten, waren dat misschien toch wel degenen die me ’s avonds in bed het meeste bijbleven.

Met mijn telefoon kreeg ik al snel een haat-liefdeverhouding. Als ik zag dat mijn moeder een bericht had gestuurd dan kon dat meestal maar twee dingen betekenen: goed nieuws of slecht nieuws. Iets neutraals was er niet meer. Zeker de eerste paar weken die mijn zusje fulltime in het ziekenhuis doorbracht was er iedere dag wel een onderzoek of scan, die gevolgd werden door uren- en soms dagenlange wachtsessies op de resultaten.

En dat wachten, dat doet me toch altijd meer dan ik van te voren bedenk. Ik kan slecht omgaan met stress, maar op zo’n moment kun je me al helemaal opvegen. Voor deze veelbeslissende uitslag had de dokter beloofd om aan het einde van de ochtend te bellen. Als er dan om 13.00 ’s middags nog geen telefoon is geweest dat begin je ineens sterk te twijfelen of de resultaten niet dusdanig slecht zijn dat hij het telefoongesprek nog even voor zich uitschuift. Vriendin M. wist me te nog heel even gerust te stellen door te zeggen dat er waarschijnlijk een spoedgeval tussendoor was gekomen of dat er wellicht andere gesprekken of operaties waren uitgelopen.

13.20. De telefoon gaat. Het is mijn zusje. Ik ging zitten en zette me schrap voor wat komen ging. Je weet het nooit. Het is me al eens vaker over komen dat ik laconiek de telefoon opnam en er iets heel ernstigs aan de hand was. Een huilend zusje begon te praten. Paniek in mijn hoofd. Het is niet goed, anders huilt ze niet. Toen was het nog niet in me opgekomen dat iemand die net te horen heeft kregen dat ze genezen is van een van de meest gevreesde ziektes van de moderne samenleving misschien wel eens zou kunnen huilen van blijdschap. Ze deed haar verhaal. “De oncoloog heeft gezegd dat alle scans goed zijn…”

Ontlading. Tranen. Blijdschap. Gegil.

Die avond stapte ik met een grote, trotse glimlach in bed. She did it. She fucking did it. She kicked Mr. Hodgkin’s ass.

Dit vind je misschien ook leuk

28 reacties

 • Reageren
  Marina
  11/03/2015

  Wat een geweldig nieuws! Ik ben blij voor jullie!

  Liefs, Marina
  Marina onlangs geplaatst…#Tip – Lifesum-app – mijn hulpje bij eten en bewegen!My Profile

 • Reageren
  Malou
  11/03/2015

  Kippenvel! Wat een geweldig nieuws! X
  Malou onlangs geplaatst…Mudmasters: zenuwen, modder, blauwe plekken en de finish!My Profile

 • Reageren
  Marloes | Budgetproof.nl
  11/03/2015

  Wouwwww wat een ontzettend geweldig nieuws! Fantastisch! Ontzettend blij voor jullie! 🙂 ps. Ik hoop dat je zusje wel zo nu en dan door gaat bloggen over een gezond leven, want ze schrijft zo leuk.
  Marloes | Budgetproof.nl onlangs geplaatst…Cinderella: zoals alleen Disney dat kan [recensie & winactie]My Profile

 • Reageren
  Fatma
  11/03/2015

  Wauw, wat heb je dit mooi geschreven.. Super goed nieuws!

 • Reageren
  Kirsten
  11/03/2015

  Ohh wat ontzettend fijn!! Heb kippenvel op mijn armen staan en een brok in mijn keel!
  Kirsten onlangs geplaatst…Mijn vriend versus ik (1 jaar samen)My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  11/03/2015

  Wat SUPER! Heel blij voor jullie
  Carlijn onlangs geplaatst…Carlijn loves: blushes (mijn favorieten)My Profile

 • Reageren
  Laura
  11/03/2015

  Tranen in mijn ogen, wat een goed nieuws! Zo blij voor jullie.
  Laura onlangs geplaatst…OUTFIT OF THE DAY | Leather in the woodsMy Profile

 • Reageren
  Iris
  11/03/2015

  Yes! Super. moet echt een opluchting zijn.

 • Reageren
  Mandy
  11/03/2015

  Wauw kippenvel! Wat vind ik dit super fijn voor jullie!

 • Reageren
  Sanne - BeyoutBlog.nl
  11/03/2015

  Wow! Heel bijzonder! Wat schrijf je het goed op zeg.
  Wat fijn dat ze schoon verklaard is! Op naar een prachtige toekomst!
  Liefs Sanne
  Sanne – BeyoutBlog.nl onlangs geplaatst…Three Things Tag – Favoriete blogs, gedachten en dromenMy Profile

 • Reageren
  Nadia
  11/03/2015

  Geweldig! 😀

 • Reageren
  Nicky
  11/03/2015

  Oh wat een geweldig nieuws, op naar de toekomst! Super fijn voor jullie xx

 • Reageren
  Anneleen
  11/03/2015

  Kippenvel over heel mijn lichaam… Ik leef zo met jullie mee! Heeft ze super goed gedaan! Dit moet een hele opluchting zijn!
  Anneleen onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk project 5My Profile

 • Reageren
  Britt
  11/03/2015

  Wauw! Wat een goed nieuws! 🙂

 • Reageren
  Adinda
  11/03/2015

  Wauw wat een goed nieuws!! Ik volg de blog van Lucinde ook, wat fijn dit!!
  Adinda onlangs geplaatst…Bus #2My Profile

 • Reageren
  Dionne
  11/03/2015

  Wauw! Wat ontzettend goed nieuws! Heel fijn om te horen! Super!
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | Lovely Streets of AmsterdamMy Profile

 • Reageren
  Sabien
  11/03/2015

  Geweldig nieuws, wat een sterke meid! Nu vooruit.. 🙂

 • Reageren
  Margo
  11/03/2015

  Wat goed, wat fijn voor haar en voor jullie! Had ook kippenvel zeg, goed geschreven weer.
  Margo onlangs geplaatst…Getest: W7 Chunky LipsMy Profile

 • Reageren
  Melissa
  11/03/2015

  Wat beschrijf je dit goed zeg, ik ben er kippenvel van! Geweldig dat je zusje deze verschrikkelijke ziekte heeft overwonnen. Dat is natuurlijk niet zomaar iets. Ga er maar goed van genieten de komende tijd <3
  Melissa onlangs geplaatst…Ziaja Cocoa Butter hair maskMy Profile

 • Reageren
  silvana
  11/03/2015

  Geweldig nieuws! En weer super geschreven, tranen in mn ogen.

  liefs

 • Reageren
  Manon
  11/03/2015

  Heel erg fijn! Echt tranen in m’n ogen. Ze had ook zo’n mooi stuk geschreven op haar blog wat me erg ontroerde, ik kon helaas niet reageren omdat ik dan ergens een profiel voor nodig had. Zoveel respect voor haar en jullie familie! Geniet van de uitslag 🙂

 • Reageren
  Nesrin
  11/03/2015

  Kippenvel hier. Zo goed. Ben heel blij voor jullie.

  Jij hebt een stoer, knal en geweldig zusje!
  Nesrin onlangs geplaatst…Bloginspiratie Tag!My Profile

 • Reageren
  elseniek
  11/03/2015

  Wauw wat geweldig fijn nieuws zeg! Super!!
  elseniek onlangs geplaatst…Workout baby: my one week meal planMy Profile

 • Reageren
  Milou
  11/03/2015

  Jeetje Sanne, de tranen lopen wéér over mijn wangen. Wat ontzettend fijn dat alle scans goed zijn! Dit ziektebeeld gun je zo’n jonge meid niet, en met Hodgkin denk je al helemaal… nou ja, dat zullen we maar niet noemen, want alles is gelukkig goed gekomen! Wauw, wat zul jij lekker rustig naar bed gaan nu zeg!
  Milou onlangs geplaatst…10 dingen die het lenteweer met je doet!My Profile

 • Reageren
  Odile
  12/03/2015

  WAUW! Wat een prachtig nieuws. Nu weet ze waar ze zo hard voor heeft gevochten en sterk voor is geweest. Respect voor haar positiviteit! Lekker vieren!
  Odile onlangs geplaatst…TAG: BlogspiratieMy Profile

 • Reageren
  Marije
  12/03/2015

  O wat een fijn bericht! Geniet er lekker van!
  Marije onlangs geplaatst…Gezond(e) ontbijt, snack en lunch bucketlistMy Profile

 • Reageren
  Bethany
  13/03/2015

  Supergoed nieuws! Gefeliciteerd
  Bethany onlangs geplaatst…LIFESTYLE | TAG | Ten things you didn’t know about me ♥My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  17/03/2015

  Wat dat spannend voor jullie zijn geweest! En dit is supergoed nieuws, gefeliciteerd! Je zusje heeft het maar mooi gedaan :). Een hele goede, fijne, gezonde toekomst toegewenst!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Rimmel Lasting Finish 25hour comfort serum foundationMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.