ROC Hydra+ 24h Comfort Hydrating Cream

Cover roc

Ik ben snel uitgekeken op dagcrèmes. Wanneer ik een maand lang hetzelfde potje of flesje in gebruik heb, vind ik het vaak alweer tijd voor iets anders. Daarom zal ik ook nooit zo snel een verpakking van meer dan 30ml aanschaffen. Deze keer heb ik me laten verleiden om een dagcrème van Roc af te rekenen. Het gaat om de Hydra+ 24h Comfort Hydrating Cream. Een hele mond vol in ieder geval!

Ik kocht de dagcrème in de sale bij Kruidvat voor €10. Een mooie prijs om eens te proberen of het wat is. Roc is een merk dat ik vroeger associeerde met wat oudere dames, het doet namelijk een beetje doktersachtig aan omdat het altijd vooraan staat in de apotheek. Niet per se uitnodigend. Voor mij staat het merk inmiddels een beetje gelijk aan Vichy en La Rochy Posay en dat zijn merken waar ik prima ervaringen mee heb.

roc 2

Roc is opgericht in Frankrijk in de jaren 50 door een farmaceut genaamd Jean-Charles Lissaraque en een team van dermatologen. Nadat het merk waanzinnig groot werd in Frankrijk hebben ze het ook naar Amerika en Europa gebracht, waar ze sindsdien ook erg succesvol zijn met hun anti-ageing producten. Voor meer informatie kun je eens op hun website kijken.

De Roc Hydra+ is er in drie varianten, waarvan ik de eerste heb:

– 24h Comfort Hydrating Cream (lichte textuur, voor alle huidetypen, met SPF15)
– 24h Comfort Hydrating Cream (lichte textuur, voor normaal/gecombineerde huid)
– 24h Comfort Nourishing Cream (rijke textuur, voor de droge huid)

roc 4

roc 5

De crème zit in een fijn, handzaam tubetje die lekker licht is omdat er maar 40ml in zit. De verpakking zelf vind ik best mooi, de zilveren dop geeft een beetje een luxe uitstraling. De geur van het product is een heel klein beetje bloemachtig, maar zo subtiel dat je het bijna niet eens opmerkt.

roc 3

roc 6

roc 7

roc 8

Ik vind dat het product heerlijk uitsmeert en intrekt in mijn huid. Ondanks de lichte structuur voel je zeker dat je huid gehydrateerd wordt zonder dat er een duidelijk voelbaar laagje is achtergebleven op de huid. Ik krijg er een lekker fris gevoel van en ik vind ook dat mijn huid een stukje frisser oogt na het aanbrengen. De ingrediënten zijn niet bijster bijzonder en ook zitten er parabenen in, maar omdat ik geen gevoelige huid heb merk ik hier helemaal niks van. Met deze tube van 40ml kan ik wel een maandje of drie toe. Die 24 uur hydratatie klopt in mijn ogen niet helemaal, maar dat is ook wel een erg overdreven belofte waar volgens mij steeds meer merken mee komen. Echter, de 20 euro die deze tube in de winkel kost zou ik er niet voor over hebben… Een prima crèmepje dus, maar er zijn betere wat betreft inhoud, ingrediënten en prijs.

Roc Hydra+ 24h Comfort Hydrating Cream kost €20 en is te verkrijgen bij de drogisterij.

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Jessie
  18/08/2014

  Wauw wat heb jij een mooie blog zeg, ziet er heel professioneel uit allemaal! Jammer dat het product niet zo’n heel groot succes wat…
  Jessie onlangs geplaatst…Top 5 van….. Choies.com!My Profile

 • Reageren
  Kiss & Make-up
  18/08/2014

  Klinkt zeker oke, maar niks buitengewoons.
  Kiss & Make-up onlangs geplaatst…Review | Stelicious by Stephanie make-up brushesMy Profile

 • Reageren
  Angela
  18/08/2014

  Leuke review!
  Angela onlangs geplaatst…Instaweek #2My Profile

 • Reageren
  Chinouk
  24/08/2014

  Klinkt prettig! Een basic vochtverzorgende crème. Ik gebruik nu een andere variant van ROC, deze is meer gericht op anti-aging. Daarvoor gebruik ik het niet, maar er zit Retinol in (+ vit a/c/e) en dat schijnt te helpen bij een grove huidtextuur. De geur van die crème associeer ik met omaatjes!
  Chinouk onlangs geplaatst…Yves Saint Laurent Baby Doll MascaraMy Profile

 • Reageren
  Marrie
  23/02/2015

  Het is best dom om maar een maand een crème te gebruiken, omdat je huid ongeveer een maand nodig heeft om aan een crème te wennen..

  • Reageren
   La VieSagista
   23/02/2015

   Wat verwoord je dat aardig 😉

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.