Review | Rimmel Kate Sculpting & Highlighting Kit

De Rimmel Sculpting & Highlighting Kit is een nieuwe contour- highlight- en blushcombinatie met drie super geschikte kleuren om je gezicht te definiëren en kleur toe te voegen.

Ik ben dol op contouren. Hoewel ik zelden all the way ga, vind ik het toch wel erg mooi om mijn jukbeenderen en mijn voorhoofd te voorzien van een mooie warme bruine kleur die doet vermoeden dat ik al wat zonnestraaltjes heb meegepikt.

2

1

Een schattige verpakking met het herkenbare Kate-logo rechtsonder. Het palette is van plastic en daarom niet al te stevig, maar ook zeker niet zwak te noemen. Hij zit nu al enkele weken in mijn toilettas en tot op heden is de verpakking nog steeds heel en redelijk krasvrij.

4

Op de achterkant meer informatie over het contouren, ondersteund met een duidelijke afbeelding die aangeeft hoe je de kleuren het beste kunt aanbrengen. Leuk dat ze ook hiervoor Kate haar gezicht hebben gebruikt. Als iemand strakke lijnen in het gezicht heeft dan is zij het wel! Zoals je ziet kun je bijna je hele gezicht voorzien van alle poedertjes. Zelf contour ik het liefst mijn jukbeenderen en voorhoofd, draag ik wat blush op de appeltjes van mijn wangen en tot slot nog wat highlighter op de hoogste punten van mijn gezicht.

5

De kit is te krijgen in drie varianten waarvan ik de variant 001 Golden Sands heb. Hij is verder nog te krijgen in de kleuren 002 Coral Glow en 003 Golden Bronze, respectievelijk voor de lichtgetinte huid en de medium tot donkere huid.

6

swatchesss

De poeders zijn vrij poederig, vooral de bronzer heeft de neiging nogal wat gekoold achter te blijven als je er te ruw met je kwast overheen gaat. Dit is absoluut iets om rekening mee te houden, een teveel aan bronzer op je gezicht is geen drama, maar je wilt natuurlijk liever niet blenden tot je een ons weegt. Bouw de bronzer dus voorzichtig op. De poedertextuur voelt verder zacht en aangenaam aan op de huid. Ik weet niet zo goed wat ik van de highlighter moet denken, hij is niet heel erg aanwezig en valt eigenlijk een beetje weg op mijn arm, ondanks dat de swatch in de zon is gemaakt.

full face

Dan zie je hier het trio aangebracht op mijn gezicht. De blush en de bronzer vind ik ontzettend mooi. Vooral de bronzer is een match made in heaven met mijn huid. De blush is iets frisser en maakt het geheel voor mij perfect. Ook de combinatie met elkaar oogt heel natuurlijk, de kleuren zijn erg goed op elkaar afgestemd.

De highlighter heeft microshimmers die op de huid bijna niet te zien zijn. Dit vind ik jammer, want ik houd juist wel van een aanwezige glans. Ik kies dan toch liever voor een van mijn eigen highlighters, bijvoorbeeld de Shimmer Brick van Bobbi Brown.

Toch is dit palette ondanks de wat mindere highlighter, in korte tijd zeer geliefd bij mij geworden. Vooral de bronzer vind ik echt het einde, deze blendt zo goed en natuurlijk met mijn huid en geeft een prachtige warme gloed aan mijn gezicht. Hij is ook verrassend mooi met andere blushes trouwens.

De Rimmel Sculpting & Highlighter Kit kost €10,99 en is vanaf heden te krijgen bij verschillende drogisterijen en bij The Make Up Spot.

*Benieuwd met welk palette ik mijn ooglook heb gemaakt? Klik dan even hier.

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Myrthe
  01/03/2016

  Wat een mooi palette! Jammer dat de highlighter niet zo goed gepigmenteerd is! De kleuren passen verder wel echt super fijn bij elkaar en het staat je prachtig! Maar wat staat jou niet hè, haha! Klein gokje, is je look met 35w? Ik had laatst ook een soortgelijke look met dat palette gemaakt(:
  Myrthe onlangs geplaatst…Een nieuwe dag, een nieuw beginMy Profile

 • Reageren
  Dorien
  01/03/2016

  Mooi palette voor die prijs. Jammer dat de highlighter tegenvalt maar dat neem ik dan maar voor lief. Ik zag hier al meer reviews van en ga toch ook eens kijken!
  Dorien onlangs geplaatst…MIJN WEKELIJKSE OUTFIT DIARY #12 STRIPES-SWEATERS & TWINNINGMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  01/03/2016

  Mooie palette en ook nog redelijk te betalen!
  Nicole onlangs geplaatst…Macey Hensley (6) weet ALLES van Amerikaanse presidentenMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  01/03/2016

  Ik heb hem zien liggen en twijfelde of ik hem mee zou nemen, maar niet gedaan want er ligt nog zoveel :’) Maar nu ik dit lees wil ik hem toch wel…heel stiekem…
  Lifesabout onlangs geplaatst…Huidverzorging voor mama’s met weinig slaap. Review + winactie!My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  01/03/2016

  Dit valt me niks tegen. Ik vind jou met bronzer, highlighter en blush eigenlijk altijd prachtig, dus zo heel veel verschil met een ander palet zie ik nou ook weer niet. Vind je oogmake-up trouwens ook heel erg mooi!

 • Reageren
  Nesrin
  01/03/2016

  Fijn dat er zo een duidelijke afbeelding op de achterkant staat, handig voor clowns zoals ik 😉 De bronzer staat je echt heel goed.
  Nesrin onlangs geplaatst…Dirty Talk: Hoe vies is jouw matras?My Profile

 • Reageren
  Vlijtig Liesje
  01/03/2016

  Wat handig dat plaatje waarop staat aangegeven welke kleur je waar moet aanbrengen!

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  01/03/2016

  Wat een fijne review. Jammer dat de highlighter tegenvalt, maar gelukkig dat de bronzer wel favoriet is!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Mijn 5 best gelezen artikelen van Februari 2016My Profile

 • Reageren
  Nancy
  01/03/2016

  Mooie look! Jammer inderdaad van de highlighter. Ben je al om voor wat betreft Champagne Pop? ?

 • Reageren
  Mariska
  02/03/2016

  Ik vind hem echt super mooi, je look is trouwen sowieso echt super mooi! Dus dat kan een beetje afleidend van dit product zijn. De highlighters in setjes zijn nooit zo flitsend maar vind het er verder prima uit zien.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.