REVIEW: Zoeva Coral Spectrum Palette

Ha, een review over een blush, dat mocht wel weer eens. In een impulsieve bui deed ik mezelf het Coral Spectrum Palette van Zoeva cadeau.

Voordat ik deze review begon vroeg ik mezelf eerst af hoe het komt dat blushes maar mondjesmaat door mij gereviewd worden. Toen bedacht ik me dat ik wat betreft blushes, in ieder geval qua kleur, niet een uitgesproken voorkeur heb. Ik koop dan ook zelden nieuwe; wat ik heb liggen daar ben ik eigenlijk wel tevreden over. Waar ik bij lipsticks eigenlijk altijd voor rood ga, kies ik bij blushes ‘maar wat’. Tijd om daar verandering in de brengen vond ik. Tijd om secuurder mijn blushes bij mijn looks uit te kiezen. En wat is een mooier moment om daarmee te starten dan na de aanschaf van een gloednieuw palette.

1

2

Het Zoeva Coral Spectrum Palette bevat vier kleurtjes die allemaal richting koraal gaan. Verwacht dus warme kleuren die tevens behoorlijk roze zijn. Ik kocht dit palette zoals gezegd echt in een impulsieve bui op Black Friday bij Douglas, ik heb dus van te voren niet gekeken naar de exacte kleuren. Ik zag dit palette en hij belandde al vrij snel in mijn virtuele mandje.

Het eerste wat me opvalt is dat het doosje très chique is. Matzwart met een glimmende binnenkant. Het doosje voelt zacht aan en is – ondanks dat het karton is – stevig te noemen.

3

In het palette zitten vier kleuren: CR010 is rood/roze met een matte finish. De kleur ernaast CR020 is felroze en ook mat. Linksonder zit CR030, deze doet mij direct denken aan Sleek Rose Gold. Hij is roze met een gouden glans erdoorheen. De kleur rechtsonder is CR040, deze bevat een subtiel glittertje en heeft een nuderoze kleur. Wellicht iets te licht voor mij.

img_9670

Het is een feestje om de swatches te maken, de kleuren zijn erg zacht en romig en geven veel kleur af. Toch ben ik over CR040, de lichtste kleur, iets minder enthousiast. Deze is wel heel erg licht namelijk.

7

8

De kleur blush die ik heb aangebracht is CR030. Ik had al vrij snel teveel blush op mijn kwast zitten waardoor het effect best heftig was. Ik moest echt mijn best doen om de kleur daarna weer minder te krijgen. Dat zie ik overigens als positief punt, de blush blijft erg goed zitten. Toch had ik van de kleur zelf iets anders verwacht. Ik had ‘m meer richtig de roze/gouden tint verwacht en hij is toch nog vrij rood. Stiekem vind ik dit wel een beetje jammer want twee andere kleuren uit het palette zijn ook al zo ‘rood’. Hoewel dit soort tinten opzich een frisse blos geven, kan het al snel too much zijn. Als ik het geheel van mijn make-up zo bekijk vind ik het eigenlijk ook too much, zeker met mijn roze lippen en mijn roze oogschaduw.

Ik had echt gehoopt enthousiaster te zijn over dit palette maar denk dat ik ‘m gewoon te snel gekocht heb, zonder echt te kijken naar welke kleuren er in het palette zaten. Aan de kwaliteit ligt het niet want deze is prima, maar de kleuren zelf vind ik niet super bijzonder. Ik denk toch dat ik meer een type ben voor oudroze kleuren of kleuren die meer richting bruin gaan (ik gebruik ook vaak bronzer als blush). Ik zag dat er ook een variant Nude Spectrum te koop is, ik vermoed dat die meer iets voor mij zal zijn.

Het Zoeva Coral Spectrum Palette kost €18 en te bestellen via Douglas.nl

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Yvonne
  29/11/2016

  Jammer dat je er toch niet echt blij van wordt. Zelf houd ik juist van blushes die je kunt opbouwen. Vooral als ik haast heb vind ik dat prettig; kan ik lekker flink mijn kwast eroverheen ‘schuren’. Qua kleuren ga ik vaak voor frisroze met gele/warme ondertoon. Zoals Mac Pinch o peach. Als ik een plum/paarsige/kersenkleur lipstick draag, dan vind ik Mac Mocha prachtig erbij. Mac Melba vind ik een mooie warme nudetint. Deze blushers blijven tenminste ook lang zitten vind ik. Langer dan blushes van andere merken, heb ik gemerkt.
  Yvonne onlangs geplaatst…Van katten blijf je af. Punt!My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  29/11/2016

  Paas maar door naar mij!!! Dit palet ziet eruit alsof hij voor mij gemaakt is. Ik hou juist heel erg van dit soort roodroze blushes, maar ik ben dan ook donkerharig wat volgens mij een verschil maakt. Voor jou zou ik eerder peachy kleuren doen en dan is dit palet ‘m inderdaad niet helemaal. Toch bedankt voor de review want ik ben enthousiast!
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: de verschillen tussen het eerste en tweede jaar met een tweelingMy Profile

 • Reageren
  Martina
  29/11/2016

  Ik heb dit palette ook, gekregen van een lieve vriendin, ik moet zeggen dat ik herken wat je schrijft. heeeel voorzichtig aanbrengen anders snel te veel! Verder mix ik de kleuren vaak, geeft toch weer een andere ondertoon voor mijn gevoel! Naast deze heb ik nog een ander palette, ook supergoed gepigmenteerd!
  Martina onlangs geplaatst…28 November 2016 – Trouwerij, borrelen en nieuwe aankopenMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  29/11/2016

  Ik ben bang dat deze ook niet echt wat voor mij is inderdaad!
  Nicole onlangs geplaatst…Het leukste low budget speelgoed voor bij een speelkeukentjeMy Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  29/11/2016

  Ik was bij dit palette ook bang dat hij te rood uit zou pakken, daar ben ik bij mijn huid ook niet zo’n fan van :). Jammer dat dit een miskoop is! De pigmentatie is verder top, dus misschien de volgende keer een ander kleursetje proberen?
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Wintertip voor kids | ENFANT thermo boots in de lieve kleur roseMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  29/11/2016

  Ik snap wel wat je bedoelt met ‘de kleuren zijn niet heel bijzonder’. Ach, misschien wel een fijn palette om bijvoorbeeld mee te nemen op reis?
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Cluse La Bohème Mesh Rose Gold HorlogeMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  29/11/2016

  Ik ben donkerharig en voor mij is deze perfect! Lekker frisse kleuren. Fijn om te weten dat de pigmentatie ook goed is. Denk dat ik deze voor mezelf ga kopen voor de kerst.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.