Review: Softly Jil Sander

Jil Sander weet mij de laatste tijd echt te positief verrassen met hun nieuwe parfums. Hoewel het ene parfum meer mijn smaak is dan het ander, vind ik wel dat ze hun best doen om onderscheidende en boeiende geuren te creëeren.

Eerlijk is eerlijk, ik was zelf wel een beetje klaar met de klassieke Jil Sander Sun, maar juist daarom kan ik hun nieuwste lanceringen uitermate waarderen.

LEES OOK >>> Must try beauty-producten

Softly Jil Sander is de nieuwste toevoeging aan het assortiment. De geur is “gewijd aan vrouwen die zich willen verwennen met een dagelijks ritueel van zachtheid en comfort.” Er zijn verschillende producten in deze lijn: een Shower Foam, een Body Milk en een Eau de Toilette.

De geur, die gecreëerd is door parfumeur Nathalie Lorson, zou lichaam en geest kalmeren door haar stralende top, pure hart en muskachtige basis.

Top : Magnolia, Gember, Katoenbloem
Hart : Jasmijn, Oranjebloesem, Heliotroop
Basis : Sandelhout, Vanille, Musk

Bovenstaande informatie doet vermoeden dat we hier te maken hebben met een geur die ontspannend, subtiel en bloemig is. Ook de zachtblauwe vloeistof in de simpele huls wekt de indruk dat het hier gaat om een discrete geur.

Net opgespoten vind ik de geur direct heel zomers en licht, maar na even uitgewalmd te hebben moet ik op mijn mening terugkomen. Wat mij betreft is dit een geur voor all year round-gebruik. Hij wordt al snel subtiel en aangenaam en ook vind ‘m meteen heel vertrouwd. Hij doet mij denken aan een haarspray die ik ooit gehad heb, zo eentje waarbij je de rest van de dag aan je haren wilt blijven snuffelen omdat het zo lekker ruikt. Positief dus!

Jasmijn is een van mijn lievelingsnoten (want: een geurnoot met vele facetten zoals bloemig, fruitig, poederig) en dat is heel subtiel aanwezig. De geur is zoet en romig tegelijk, op zo’n manier verpakt dat ik er een ‘schone’ associatie bij heb. Niet het net-uit-de-douche-schoon – dat vind ik meer met fruitige geuren – maar wel het poederige schoon en clean als je snapt wat ik bedoel. Dit geheel maakt het parfum elegant en ‘geruststellend’. Musk in de basis vind ik sowieso ook altijd een goede keuze, ik zie het een beetje als een neutralisator om de geur meer lichaamseigen te maken. Teveel musk is dan weer niet mijn ding.

‘Softly’ ontwikkelt zich op mijn huid prima. Ik heb niet de meest makkelijke huid wat geuren betreft, vaak blijven parfums te scherp hangen bij mij en is er van subtiliteit weinig sprake. Bij sommige parfums is dat okay, zoals bij Alien van Thierry Mugler – daar past het gewoon bij – maar in de meeste gevallen wil je dit liever niet. Deze geur doet het over het algemeen goed. Hij blijft een uur of vijf subtiel aanwezig en zwakt daarna flink af.

Ik denk dat dit parfum een goede keuze is als je houdt van de wat subtielere geuren die niet te sensueel en te sexy zijn, maar juist vertrouwd en comfortabel. Ik vind het een typische geur voor moeders en dat is allerminst negatief bedoeld! Het prijskaartje is vriendelijk.

Softly Jil Sander is voor €49,35 (100ml) te krijgen bij Douglas.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Nicole
  28/05/2017

  Ik ben niet zo thuis in de geuren haha. Maar deze klinkt wel erg lekker.. Toch eens testen binnenkort!
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijs de week door #47 | Hoogzwanger en hitteMy Profile

 • Reageren
  Eke
  28/05/2017

  Klinkt erg fijn! Ga hen binnenkort even ruiken bij Douglas!
  Eke onlangs geplaatst…AliExpress Shoplog | Unicorns, telefoonhoesjes, oorbellen en nog veel meerMy Profile

 • Reageren
  Liset
  28/05/2017

  Ah deze klinkt lekker! Ook ik ben dol op jasmijn, dus grote kans dat ik deze ook heerlijk vind :).
  Liset onlangs geplaatst…Outfit | Festival readyMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  30/05/2017

  Ik ben heel erg benieuwd naar deze geur!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…OOTD Ruffles & PolkadotsMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.