Review Samsung Galaxy Tab A (met Kids Mode)

Anno 2018 zijn tablets en smartphones bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en ook veel kinderen weten al op jonge leeftijd hoe ze een tablet of smartphone moeten bedienen. In ons gezin is dat niet anders. Sinds kort beschikken wij over de Samsung Galaxy Tab A, een tablet met onder andere een kindvriendelijke modus om als ouder controle te houden over wat je kind doet en ziet. Ik deel mijn ervaring!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het een uitkomst vind om James zo af en toe zoet te houden met een spelletje op filmpje op zijn tablet. Als ik aan het koken ben, een lange autorit moet maken of gewoonweg heel even wat rust in de keet wil, dan biedt een smartphone of tablet perfect vermaak. Wel is het zo dat die vliegensvlugge vingertjes met het grootste gemak van het ene naar het andere filmpje scrollen en dat het als ouder soms lastig te reguleren is wat je kind allemaal onder ogen komt.

Sinds kort bezitten wij de Samsung Galaxy Tab A, die beschikt over de Kids Mode zodat kinderen op een veilige manier kunnen navigeren door de tablet zonder op content te stuiten die niet voor hen bedoeld is.

De Kids Mode is een app gericht op kinderen tot en met 7 jaar en zit standaard op de Samsung Galaxy Tab A. Het is een kleurrijke omgeving met vrolijke icoontjes in het menu en geeft je kind beperkte toegang tot de functies van de tablet. Zo heb je zelf in de hand welke apps je kinderen wel of niet kunnen gebruiken en hoe lang ze kunnen spelen.

Je kunt de inhoud van de app geheel naar wens samenstellen. Ik heb er bijvoorbeeld bewust voor gekozen om YouTube niet in de Kids Mode te zetten, zodat James niet zomaar filmpjes kan kijken zonder mijn toestemming. Netflix staat wel in de app. De internetbrowser heb ik eveneens weggelaten om te voorkomen dat James in het wildeweg gaat surfen. Je zou bijvoorbeeld ook de toegang tot foto’s kunnen beperken zodat je kind niet zomaar foto’s kan wissen of inkijken. Je kan verder nog bepalen welke contacten ze kunnen bellen en je kan zelfs een maximale schermtijd instellen om te reguleren hoe lang ze met de tablet kunnen spelen.

Het fijne aan de Kids Mode is dat je controle houdt over wat je kinderen doen zonder dat je er met je neus bovenop hoeft te staan. Ik kan ontspannen als ik weet dat James geen content te zien krijgt die niet voor hem bestemd is of per ongeluk iets doet wat niet de bedoeling is.


Een groot voordeel van de Kids Mode vind ik dat hij makkelijk te bedienen is. James kon op zijn eigen gemakje alles ontdekken en heeft mij niet om hulp hoeven vragen. Er stonden al veel leuke spelletjes op waar hij goed mee uit de voeten kon en een aantal kindvriendelijke apps stond al klaar om gedownload te worden. Je kunt natuurlijk ook zelf naar wens spelletjes toevoegen vanuit de Play Store.

Het leuke is dat ook de kleine details kidsproof zijn. Als je een nieuwe app toevoegt in de Kids Mode dan komt er bijvoorbeeld een cadeautje te staan, als je kind daar voor de eerste keer op klikt dan verschijnt het pictogram van de nieuwe app.

Om de Kids Mode weer uit te schakelen dien je een pincode te gebruiken. Op deze manier kunnen kinderen zelf niet de Kids Mode verlaten.

Natuurlijk is de tablet ook voor onszelf errug fijn om te gebruiken. De features die mij vooral zijn opgevallen zijn:

– Een prettige beeldverhouding.

– De batterij gaat erg lang mee.

– Het beeldscherm bevat heldere kleuren.

– Hij is mega snel.

– De tablet ligt lekker in de hand. Hij is niet zwaar.

– 16 GB geheugen en optioneel uit te breiden.

Het zal je vast niets verbazen dat wij ontzettend blij zijn met deze Samsung Galaxy Tab A. Het is erg fijn dat wij met de functies op deze tablet controle kunnen uitoefenen op wat James op de tablet ziet en doet. Het scherm is prachtig helder en ook de batterijduur en de snelheid zijn een enorme pré.

De Samsung Galaxy Tab A is te koop bij verschillende webshops, waaronder Coolblue en Mediamarkt. Adviesprijs: 229 euro.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  bregje
  01/09/2018

  Klinkt goed! Heb je ook nog tips voor leuke apps?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.