REVIEW | Real Techniques Your Picks Berlin set

Als je mij vraagt wat mijn favoriete kwastenmerk is dan hoef ik daar niet lang over na te denken. Real Techniques is al jaren mijn nummer 1.

Het is niet gemakkelijk om betaalbare en kwalitatief goede kwasten te vinden die ook nog eens goed verkrijgbaar zijn. Het heeft lang geduurd voordat ik een merk vond dat aan al mijn eisen voldeed. Toen ik eenmaal de eerste kwast van Real Techniques had gekocht (de Expert Face brush) was ik om. Wilde niets anders meer. Kwasten komen en gaan bij mij maar nog steeds ben ik blijf ik een trouwe fan van het merk. De prijs is wel ietsje omhoog gegaan sinds de eerste kwasten die zij verkochten en bij Etos – waar Real Techniques sindskort verkocht wordt – liggen de prijzen zelfs nog ietsje hoger. Toch vind ik dat ze nog steeds de moeite waard zijn.

10

De kwasten uit de Your Picks Berlin set zijn niet nieuw, ze bevatten de vijf kwasten die door Real Techniques fans het meest geliefd zijn bevonden. Zelf heb ik de normale versies van deze kwasten allemaal in mijn bezit dus ik weet een beetje wat ik kan verwachten.

Deze kwastenset valt meteen op door het niet-alledaagse design. Dit keer geen roze- of oranjemetalen hulzen zoals we gewend zijn van Real Techniques maar kleur- en printrijke handvatten die de kwasten een ware toevoeging voor je stash maken, in ieder geval qua uiterlijk. Het design is geïnspireerd op de streetart van Berlijn.

cropped

In deze set vind je de volgende kwasten terug:
– buffing brush
– contour brush
– stippling brush
– deluxe crease brush
– base shadow brush

Buffing Brush

De buffing brush is te gebruiken voor crèmefoundations, minerale foundations en vloeibare foundations. Zelf gebruik ik ‘m voor het aanbrengen van gewone foundation en gisteren heb ik de buffing brush ook gebruikt voor het aanbrengen van een crèmefoundation.

2

 Het resultaat met deze kwast is werkelijk verbluffend. Hij werkt snel – een stuk sneller dan mijn beautyblender bijvoorbeeld – en de haren zijn zeer zacht, maar ook weer niet te zacht. Bij een vloeibare foundation absorbeert hij toch nog best wel wat product maar dit is eigenlijk niet te vermijden met dit soort kwasten.

3

Met deze kwast bereik je een medium, zeer natuurlijke dekking. Wanneer ik foundation aanbreng met de buffing brush doe ik dat met draaiende bewegingen. Overigens kun je met deze kwast ook heel gemakkelijk bijvoorbeeld een cremeblush aanbrengen.

Contour brush

De contourbrush is in mijn optiek voor vele doeleinden te gebruiken door de middelmatige grootte en de ietwat bolle stand van de haren.

5

Stiekem gebruik ik ‘m het minst snel voor contouren maar bijvoorbeeld wel voor het aanbrengen van blush, highlighter, het wegvegen van overtollig poeder onder mijn oog en zelfs het uitsmeren van concealer.

4

Ja, dit is een echte multitasker! De haartjes zijn heerlijk zacht waardoor het werken met deze kwast zeer aangenaam is en poederproducten goed zijn op de bouwen.

Stippling brush

De stippling brush is ideaal als je een lichte en subtiele dekking wilt van je foundation. Men zegt ook wel dat je hier dat echte airbrush effect mee creëert.

6

Mijn originele RT stippling brush is er eentje die ik niet heel vaak gebruik, simpelweg omdat mijn voorkeur naar een andere haartype en dekking uitgaat, maar hij werkt goed en geeft een mooie finish aan je foundation. Wel duurt het wat langer voordat de foundation hiermee in de huid geblend is dan met bijvoorbeeld de buffing brush.

7

Kenmerkend aan een stippling brush is dat de haren niet zo dicht op elkaar staan en ze bovendien verschillende lengtes hebben; hier moet je qua werking van houden.

Deluxe crease brush

De deluxe creasebrush is weer zo’n multitasker. Je kunt ‘m gebruiken voor het blenden van oogschaduw in je arcadeboog maar ik vind deze kwast ook uitermate geschikt voor het aanbrengen van concealer of oogschaduwbasis.

8

De haren staan vrij dicht op elkaar waardoor je snel resultaat behaalt bij het blenden maar ook je concealer heb je er zo op zitten. Eerlijkheidshalve had deze kwast voor het blenden van kleuren in de arcadeboog wel iets fluffier mogen zijn, maar harde lijnen vervaagt hij erg goed.

Base eyeshadow brush

De base eyeshadow brush is eentje die tot mijn dagelijkse stash behoort. Deze is – in tegenstelling tot de kwast die ik hierboven besprak – wel heel erg fluffy en dat maakt hem zeer aangenaam om mee te werken.

9

Of je nu oogschaduw op je bewegende ooglid aanbrengt, in je crease, op je onderste wimperrand, met deze base eyeshadow brush gaat dat moeiteloos.

1

Als grote Real Techniques-liefhebber vind ik deze set een ontzettend leuke toevoeging aan het huidige assortiment. Het uiterlijk van de Real Techniques-kwasten was nooit 100% mijn smaak en daarom vind ik het extra leuk dat ze nu met deze Limited Edition komen, waarvan het design mij meteen aanspreekt. Qua kwaliteit ben ik weer bijzonder onder de indruk en ik had eerlijk gezegd ook niet anders verwacht.

De adviesverkoopprijs van de Real Techniques Your Picks Berlin Set is €32,99. De set is o.a. te koop bij Themakeupspot.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  09/10/2016

  Alleen al om hoe gaaf ze eruit zien zou ik ze willen hebben haha
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Help, ik probeer kinderkleding te verkopen! Hoe doe je dat het beste?My Profile

 • Reageren
  Maaike
  09/10/2016

  Het design van deze kwasten is echt heel erg mooi! Fijne review ook per kwast!
  Maaike onlangs geplaatst…Essie Fall Collection 2016My Profile

 • Reageren
  Tamara
  09/10/2016

  Wat gaaf! Ze zien er heel mooi uit! Ik heb een tijdje terug ook die kwast gekocht voor fountation, maar ik heb gewoon altijd strepen .. mwehh
  Tamara onlangs geplaatst…Diena| Hoe Chlamydia mij vrijwel onvruchtbaar maakte.My Profile

 • Reageren
  Teddy
  09/10/2016

  Wat zien deze kwasten er leuk uit!
  Teddy onlangs geplaatst…Mijn beauty wishlist oktober 2016My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.