Review | philosophy take a deep breath gel producten

Een recente toevoeging aan mijn huidverzorgingsarsenaal: de nieuwe philosophy take a deep breath gel creams. Vandaag mijn review.

Al tijden smeer ik trouw met de Philosophy Ultimate Miracle Worker Multi Rejuvenating Emulsion (wat een mond vol he), de ideale crème voor in de zomer boordevol met spf-filters. Op de dagen dat ik deze spf niet nodig acht gebruik ik, naast mijn geliefde Embryolisse, de laatste tijd de take a deep breath gel cream, een luchtige crème die een fijne en frisse verzorging biedt voor mijn gecombineerde huid.

7

Als ik de complexe uitleg even achterwege laat zou deze crème je huid beter laten ‘ademen’ door gebruik te maken van de clean-air technologie. Hierover wordt samengevat het volgende gezegd:

Deze exclusieve, natuurlijke technologie wordt verkregen door het verhogen van de natuurlijke zuurstofproductie uit gerst. Dit levert een krachtig gerstbladerenextract op met een maximale hoeveelheid aan zuurstof.

De crème heeft onder andere als doel om de effecten van mileuverontreiniging op de huid te neutraliseren. Het resultaat is een stralende en energieke huid met poriën die minder zichtbaar zijn.

9

Wat de verpakkingen van philosophy zo leuk en onderscheidend maakt zijn de teksten waarmee ze altijd versierd worden. In lijn met de take a deep breath gel cream draagt deze verpakking de slogan ‘you see life more clearly when you take a moment to breathe’.

12

8

De crème zit in een clean wit potje, wat voor liefhebbers van luchtdichte pompverpakkingen een nadeel kan zijn maar mijn het-oog-wil-ook-wat-mentaliteit vindt dit een prima design. De substantie zelf is lichtgroen en gelachtig.

11

Qua veelbelovende ingrediënten vind je er onder andere antioxidanten en een anti-milieuverontreinigingscomplex met gerstbladerenextract, groene thee, pongamiazaad, bittere sinaasappelschil, engelwortel en groene koffieboon in terug. Al staan deze niet heel hoog op de lijst. Verder wat siliconen, glycerine en ook een kleine hoeveelheid parfum.

10

Hij smeert makkelijk uit en trekt heel snel in. Mijn huid voelt goed gehydrateerd en absoluut niet vet of plakkerig. Er is een gezonde glow te bespeuren nadat de crème in de huid is gedrongen.

Het is een fijne crème voor iedere dag en het is zeker een goede match met mijn gecombineerde huid. Ik word er blij van. Mijn huid wordt er blij van. En ook na deze crème getest te hebben moet ik zeggen dat philosophy meer en meer mijn hart verovert.

6

Als toevoeging op de gezichtscrème is er nog een oogcrème, de oxygenating eye cream. Een goedje dat ik zelf niet dagelijks gebruik (ik smeer mijn gewone crème ook onder mijn ogen en dat werkt prima) maar wat wel uitkomst kan bieden na een slechtere nacht of bij wallen of kringen onder je ogen.

2

3

4

Een fris gevoel geeft de oogcrème zeker. Wanneer ik mij fris voel dan oog ik ook gelijk een stuk wakkerder. Tevens maakt de oogcrème lijntjes rondom mijn ogen minder zichtbaar. Ik merk nu ik ouder word ik steeds vaker een oogcrème gebruik als aanvulling op mijn dagelijkse huidverzorging.

Het zijn al met al fijne producten die zeer geschikt zijn als je op zoek bent naar een frisse, lichte en dagelijkse verzorging voor je huid. Echter is philosophy is niet goedkoop, dat moet ik er wel bij zeggen.

De gezichtscrème is te koop voor €41,06 (60ml) en de oogcrème voor €38,83  (15ml). Exclusief bij ICI Paris XL.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  16/09/2016

  Ohhh dit lijkt me wat! Wat een goede review Sanne. Ik heb een zwak voor philosophy, al heb ik maar weinig van. Deze crème zou best eens in mijn badkamerkastje mogen komen, al heb ik nog een stuk of 5 potten/tubes die ik op mij wachten. De oogcrème zou ik skippen, die ziet er iets te gellerig uit. Ik ben de laatste tijd meer van de volle oogcrèmes met die droogtelijntjes onder mijn ogen. Ik geloof nooit zo dat een oogcrème echt voor vermindering van wallen en kringen kan zorgen, geloof ook niet helemaal dat deze dat doet. Zolang ik die ilussie niet heb, kan geen creme tegenvallen haha.

 • Reageren
  Louisa
  16/09/2016

  Goede review dit Sanne! Klinkt goed, je hebt mij enthousiast gemaakt.

 • Reageren
  Kiki
  16/09/2016

  Mooie foto’s joh! Klinkt waanzinnig goed, ik gebruik Philosophy ook erg graag maar dan de ‘normale’ versie. Misschien is dit iets wat ik daarna – als hij op is – kan proberen. Vooral dat serum.

 • Reageren
  Leonie
  17/09/2016

  Ik vind Philosophy een mooi en fijn merk.. wel erg prijzig idd. Ik maak eerst mijn Babor creme op (ook erg fijn) en dan eens kijken naar deze!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Het geboortekaartjeMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.