Review Philips Steam & go GC362/80 handstomer

Van de hele wascyclus vind ik strijken toch wel het vervelendste onderdeel. Ik beperkte het dan ook altijd tot de dingen die écht heel gekreukt waren en overhemden, die liet ik gewoon aan mijn vriend over. Behalve dat ik James en Isé steeds mee naar zolder moest slepen als er gestreken moest worden, vond ik het sowieso een gedoe om elke keer die plank uit te klappen en mijn kleding precies op de juiste manier over de plank te draperen zodat ik er niet alsnog met een strijkbout een vouw in maakte die er vervolgens weer onmogelijk uit te strijken was.

Toen ik ergens een advertentie voorbij zag komen van de Philips Steam & Go handstomer en me dat de ideale oplossing leek voor al mijn strijkstruggles, twijfelde ik geen moment en deed ik de aankoop (lange leve gepersonaliseerde advertenties).

Een handstomer werkt heel simpel: door de hete stoom haal je kreukels uit je kleding. Je hebt geen plank of tafel nodig, je hoeft alleen maar je kleding aan een hangertje te hangen en dat hangertje aan een kast of een kapstok waarna je met het apparaat gemakkelijk langs je kleding gaat. Je hebt geen last meer van brandplekken in kleding, je hebt er geen speciale techniek voor nodig en je kunt het in principe overal doen.

Mijn Philips Steam & Go, die werd geleverd en een tasje en met een speciale hittehandschoen, is binnen 1 minuut warm. Hij is voorzien van de SmartFlow technologie die de warmte goed verdeelt en veilig is voor alle stoffen. Ook voorkom je hiermee natte plekken. Je kunt zoveel verticaal als horizontaal stomen. De Philips Steam and Go frist kleding op, verwijdert geuren en 99,9% van de bacteriën. Hij is dus niet alleen om kreukels uit je kleding te halen, maar ook om kleding weer fris te maken. Ook handig voor je gordijnen of winterjassen bijvoorbeeld.

Het voordeel van deze Philips Steam & Go handstomer is dat het heel ‘laagdrempelig’ voelt om hem er even bij te pakken. Ik stoom gewoon in de kamer terwijl de kinderen eromheen spelen. Ik hoef geen strijkplank uit te klappen, ik hoef alleen maar het reservoir met water te vullen, mijn kleding voor me te hangen en ik kan beginnen. Ideaal apparaat ook voor op reis.

Ik kreeg al wat vragen op Instagram van mensen die zich afvroegen of hij echt alle kreukels uit kleding haalt. Het antwoord daarop is ja, in principe wel. Ook uit overhemden, polo’s, broeken en jassen. Wel is het zo dat je bijvoorbeeld met een linnen overhemd of linnen broek wat langer aan het stomen bent, waarbij ik me dus afvraag of die wellicht niet sneller kreukvrij zijn met gewoon strijken. Dan nog kies ik ervoor om ook deze gewoon te stomen omdat ik mijn Philips Steam and Go hier beneden heb liggen en dus veel makkelijker heb gepakt dan mijn strijkijzer.

Voor alle andere kledingstukken geldt dat ze echt heel snel uit de kreukels zijn. Het gladst krijg je de kleding als je je hand achter de stof houdt (wel hierbij de handschoen aandoen uiteraard!) maar bij veel kledingstukken is het al genoeg om de stomer er gewoon langs te halen.

In het begin gebruikte ik gewoon water uit de kraan, maar ik ontdekte al vrij snel dat zich kalk begon te vormen in de gaatjes waar de stoom uitkomt. Na wat research (en nog een blik op de gebruiksaanwijzing..) bleek dat het verstandig is om gedemineraliseerd water te gebruiken. Je zou dit eventueel ook voor de helft kunnen vermengen met kraanwater, maar ik kies er nu voor – omdat ik natuurlijk zo lang mogelijk plezier wil hebben van mijn stomer – om hem in zijn geheel te vullen met gedemineraliseerd water.

Het geeft me enorm veel voldoening als ik weer een keurig stapeltje gestoomde en opgevouwen kleding klaar heb. Ik vind het – zoals ik dat met strijken wel vond – helemáál geen vervelend klusje en ik stoom nu zelfs ook kleding die ik normaal gesproken lekker met wat kreukels liet. Door het stomen kun je kleding ook lekker plat opvouwen waardoor het in je kledingkast een stuk minder ruimte inneemt.

Dan nog even kort de zaken die ik niet als nadeel zie, maar die ik toch niet onbenoemd wil laten: het reservoir in de Steam and Go is vrij klein. Ik moet ‘m na ieder kledingstuk bijvullen, en bij een overhemd waar wat meer hardnekkige kreukels in zitten soms zelfs vaker. Door het kleine reservoir is ‘ie wel licht en ligt hij prettig in de hand. Verder vind ik dat de stomer vrij traag afkoelt. Ik ben gewend van mijn krultangen dat die binnen no time koud zijn maar dat is met deze handstomer niet het geval. Pas met kinderen in de buurt dus op en leg ‘m echt hoog weg als hij nog aan het afkoelen is.

Dan komen er nu wat voor- en nafoto’s:

Verder vind ik dit apparaat echt TOP en is het wat mij betreft nu al een van mijn beste aankopen van 2019. Ik heb meer motivatie om de was te doen, meer motivatie om kleding secuurder in de kasten te leggen en bovendien meer motivatie om meer kleding kreukvrij te maken. Ook mijn vriend heeft geluk want zijn overhemden worden nu altijd door mij meegenomen in de stoombeurten.

De Philips Steam & Go kost €64,99 en is onder andere te koop bij Coolblue. (Volgens mij ook de goedkoopste aanbieder). Wees er snel bij want ik zag er nog maar 25 op voorraad. Anders vind je hem ook hier en hier.

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Yvonne
  24/03/2019

  Ik word helemaal enthousiast als ik geen overhemden meer hoef te strijken!
  Wel een vraag: drupt hij water op de vloer? Door al dat stoom?

  • Reageren
   La Vie Sanne
   26/03/2019

   Hoi Yvonne,

   Sorry, ik heb inderdaad deze vraag even over het hoofd gezien. Hij drupt zeker geen water op de vloer. De stoom wordt rechtstreeks in de kleding gedrukt als het ware. Het is ook niet zo’n grote hoeveelheid dat het zou kunnen gaan druppen. Wel raad ik je aan om echt gedemineraliseerd water te gebruiken, want als je kalkvorming krijgt dan kan het zijn dat de stoom niet meer goed uit de gaatjes komt en er wel water uit gaat lopen.

   Hoop dat je hier wat aan hebt Yvonne!

 • Reageren
  Yvonne
  26/03/2019

  Hoi Sanne, heb je mijn vraag misschien over het hoofd gezien?

 • Reageren
  Francis | Mamazetkoers
  25/05/2019

  Ik heb hem besteld, hij komt vandaag binnen en ben erg benieuwd.
  Francis | Mamazetkoers onlangs geplaatst…Review: Bjorn Borg onderbroeken via HemdVoorHemMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.